Ahılı'da coşkulu kutlama


Açıklama: Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ahılı Kasabasında da düzenlenen törenle coşku içerisinde kutlandı.
Kategori: Eğitim
Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2008
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 22:34
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=469


Cumhuriyet Ahılı’da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ahılı Kasabasında da düzenlenen törenle coşku içerisinde kutlandı. Ahılı ilköğretim okulunun hazırladığı program Ahılı Cumhuriyet Meydanında vatandaşların yoğun katılımı ile kutlandı. 

 

DEVLETİMİZİN EN BÜYÜK GÜNÜNÜ KUTLAMAK İÇİN TOPLANDIK

Ahılı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Ahılı Belediye Başkanı Resul Akdağ, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Okul Müdürü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören geçişi sonrasında bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten Konuşmayı Ahılı İlköğretim öğrencilerinden Şahinder Yılmaz yaptı. Yılmaz “Bugün burada bu güzel günde, Koca tarihin ve şu gök kubbenin şahitliğinde, Gazilerin ve şehitlerin şahitliğinde, Yastığı mezar taşı yorganı kar olanların şahitliğinde, Ceddimizin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda, Devletimizin en büyük gününü kutlamak için toplandık, Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu sefer birliğimizi, dirliğimizi, saadetimizi göstermek için toplandık, Devleti kuranlara, şimdi toprağın altında ya da üstünde olanlara şükran hislerimizi ifade etmek için toplandık, Cumhuriyetin 83. yılını kutlamak için toplandık” cümleleriyle başlayan günün anlam ve önemi belirtir bir konuşma yaptı.

 

COŞKUYLA KUTLANDI

Tören; şiirlerin okunması, folklor gösterileri ve okul korosunun söylediği bir birinden güzel marş ve türkülerle devam etti. Kasaba halkının yoğun ilgi gösterdiği törende Ahılı İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin okuduğu ‘Cumhuriyet’ isimli şiir büyük beğeni topladı. Tören Kırıkkale’de beldeler arasında tek bando takımı özelliğine sahip olan bando takımın marşları eşliğinde geçiş töreni ile son buldu. Tören sonrasında Belediye tarafından yaklaşık 200 öğrenciye okul bahçesinde yemek ikramı yapıldı.