BU VATAN KİMİN?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 01 Şubat 2011
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 22:28
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/yazar.asp?yaziID=4951


                                                              BU VATAN KİMİN?

            Tarih 13 Kasım 1918. Yer İstanbul Haydarpaşa garı önü. Mustafa Kemal, arkadaşlarıyla İtilaf devletlerinin boğaza demir atmış gemilerini seyrediyor. Bu acı manzarayı seyredenler çok ama çok üzgünler. Mustafa Kemal’in dudaklarından şu sözler dökülür. “Geldikleri gibi giderler.”

            Mustafa Kemal’in yakın arkadaşlarından şair Mehmet Emin Yurdakul, Manastır Askeri İdadisinde okurken yazdığı “Cenge Giderken” şiirini teselli amacıyla Mustafa Kemal’e okur.

            “Ben bir Türk’üm dinim, cinsim uludur

              Sinem, özüm, ateş ile doludur.

  İnsan olan vatanının kuludur

  Türk evladı evde durmaz giderim. “

 

Yüce Türk milleti, Mustafa Kemal’in yaktığı ateşle yedi düvelle savaşarak bir imparatorluğunun küllerinden Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Bu vatanı Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Tatar, Türkmen, Yörük gibi ve etnik kökeni ne olursa olsun, “BU VATAN BİZİMDİR” diyen vatanseverler kurtardı.             

Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor’

Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi…

Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?     

Gömelim gel seni tarihe desem, sığmasın.

 

Bu vatan, Mehmet Akif’in Çanakkale şiirinde de belirttiği gibi, Trablusgarp, Balkan, Çanakkale, I.Dünya ve Kurtuluş Savaşlarının kahraman şehitlerinin, gazilerinin ve sırtına belediği bebeğiyle, cepheye cephane, silah taşıyan kadınlarımızındır.

            Bu vatan, 20 yıl emek vererek davullarla askere uğurladığı evladının, Türk bayrağına sarılı tabutunu karşılayıp, “VATAN SAĞOLSUN” diyebilen anne ve babalarla ile “AĞLAYARAK, VATAN HAİNLERİNİ SEVİNDİRMEYECEĞİM” diyen şehit eşlerinin, kahraman Türk kadınlarınındır.

            Bu vatan, milletinin teveccühüyle meclise giren ve ülkesinin Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için gece gündüz demeden çalışan ve milletinin daha müreffeh yaşaması için gerekli kararları çıkarmayı bir görev bilen milletvekillerinindir.

Fakat bu vatan, halkın oylarıyla meclise girmesine ve bu ülke için her konuda hizmet etmek imkânına sahipken,  bebek katili Abdullah Öcalan ve PKK söylemleriyle etnik ayrımcılık yapıp, terör olaylarını meşru göstermeye çalışan bozguncu milletvekillerinin hiç değildir.

Bu vatan, ticarete atılıp yüz binlerce, milyonlarca kişiye ekmek, ülke ekonomisine hizmet veren, Vehbi Koç, Nejat Eczacıbaşı, Sadık Elyeşil, Sakıp Sabancı, Kadir Has, Üzeyir Garih, İshak Alaton, Halis Toprak, Mehmet Emin Karamehmet, Mehmet Selamoğlu ve burada isimlerini zikredemediğimiz vatansever, hayırsever esnaf, sanayici ve işadamlarımızındır.

Bu vatan, ülkesine hizmet ederken bir darbeyle yargılanıp, idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan gibi demokrasi şehitlerinindir.

 Fakat bu vatan, ülkesinde başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı gibi makamlarda görev yaptıktan sonra başörtülü üniversiteli kız öğrencilerine pişkinlikle  “Efendim, Türban takan Üniversiteli kız öğrencilerde Arabistan’a gitsin” diyebilenlerin vatanı da değildir.

Bu vatan, bu ülkede yaşayıp göğsünü gere gere  “Ben Türk’üm” diyenlerin vatanıdır, “Ben Türkiye’liyim” diyenlerin değil.

Bu vatan, 81 ilde kurulmuş üniversitelerinde okuyan yüz binlerce gencini en iyi şekilde yetiştirip ülkesine hizmet etmenin tatlı telaşını yüreğinde hisseden ve çalıştığı üniversitelerin bir bilim merkezi olması için varını yoğunu ortaya koyan öğretim görevlilerinindir. Siyasi iktidarın, kendi düşüncesinde olmamasını gerekçe göstererek gösteri yürüyüşü yapıp “ORDU GÖREVE” pankartları açanların da değildir. 

Fakat bu aziz vatan, Türkiye’yi bölmek veya zayıf düşürmek için çalışan emperyalist dış düşmanlarımızla birlikte hareket edip,  etnik kökeni ve taşıdığı siyasi misyonu ne olursa olsun, bu ülkenin ekmeğiyle aşıyla büyüyüp milletine ihanet eden VATAN HAİNLERİNİN vatanı hiç değildir.  

Bu vatan, işçisi, memuru, çiftçisi, esnafı, öğrencisi, öğretmeniyle, camide imamı, üniversitede hocasıyla, nöbetteki askeriyle, kadını, kızı ve erkeğiyle kökeni ne olursa olsunBEN TÜRK’ÜM, TÜRKİYE’DE VATANIM “ diyebilenlerindir.