İhtisasta Bir İlk Gerçekleşti


Açıklama: Hasta Kalbi Durmadan By-Pass Yapıldı.
Kategori: Sağlık
Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2008
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 13:03
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=634


Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirilid. Bir hastanın kalbi durdurulmadan by-pass ameliyatı yapıldı.

Akciğer hastalığı olan ve daha önce kalbinin ana koroner damarına stent konulan hastaya kalp-akciğer pompasına girilmeden ve kalbi durdurulmadan, ana koroner damarına by-pass yapıldı. Başarılı geçen operasyon sonunda hasta 4 gün içerisinde taburcu edildi.

Operasyon sonrası konuşan Kalp-Damar Cerrahı Op. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, "Hastanemiz ve ekibimiz Kırıkkale için bir şans olan bu merkezin başarıları için tüm gücüyle ve bilgisiyle çalışmaya devam edecektir. Kırıkkale halkının bize olan güveni bizim için en önemli motivasyon kaynağı olmaya devam edecektir." dedi.

Operasyon sonrası 4 gün gibi kısa bir zaman içerisinde taburcu edilen 50 yaşındaki hasta Ayşe Karademir, "Bana adeta ikinci bir hayat bahşeden doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kendim aslen Orduluyum. Daha önce de operasyon geçirdim. Fakat maalesef iyi bir sonuç alamadım. Tıkanma meydana geldi. İhtisas'ın doktor kadrosu, hizmetleri ve konforu gerçekten farkını hissettiriyor. Söylendiği gibi bir otelcilik zihniyetiyle hizmet sunuluyor, Başta Başhekim Osman Acar'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.