CENNETTE MEKÂN YAPANLAR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2012
Geçerli Tarih: 19 Mart 2024, 10:44
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/yazar.asp?yaziID=8360


CENNETTE MEKÂN YAPANLAR

            Atalarımızdan gelen bir duayı galiba günlük ibadetlerde tekrarlamayanımız yoktur. “Allah’ım bizleri ele ayağa düşürme, muhannete muhtaç etme ve dünyada iman ahirette mekân nasip eyle”

            Dünyadaki imana bağlı belki birazda ahiretteki mekan. Ama orada yerimiz olsun isteyenlerin azıcık daha bu alemde yatırım yaparak cennette mekan gayesini ateşlemesi lazım.

            Kırıkkale’de görüyoruz ki ciddi bir cami yaptırma ve güzelleştirme gayreti var ve devam ediyor.

            Eskiler onarılırken yenilerin yapılması için dernekler kuruluyor ve insanlardan yardım bekleniyor.

            Nur camii inşaatı son derce hızlı ilerliyor. Burada Kırıkkaleli vatandaşların ciddi bir gayreti var. Allah razı olsun herkes bir tuğla koymak için elinden geleni yapıyor, cebindeki harçlığı bölüşüyor. Elhamdülillah insanlardaki inayet duygusu, yardımlaşma duygusu hala bitmedi.

            Nur cami yapıldığında Kırıkkale’nin meydan çehresi değişecek. Bu güzellik oraya konulduktan ve bittikten sonra bugün için değil, yüz yıl sonra inşallah çocuklarımızın çocukları dualarında bu kutsal mekanı yapanlara dua edecek. Kim almak istemez ki kabir azabının sıktıkça sıkan topraklarının pamuk olmasını, gül olmasını.

            Bugün Yenimahalle Dumlupınar camine gittim. Oradaki caminin yapılışını hatırlarım. İlk temelin atıldığını tam bilmesem bile nasıl mahallede olmayan bir caminin yapımına büyüklerimizin katkı verdiğini hatırlarım.

            Kimseden borç para istediğine asla şahit olmadığım rahmetli ebeveyninler imin eşten dosttan bu cami için para topladıklarını hatırlarım. Rahmetli anamın Pazar parasından artırdığı üç kuruşluk parayı benimle nasıl cami derneğine gönderdiği dün gibi aklımdadır.

            Size abartı gelecek belki ve yapılan yardımlar gizlidir diyeceksiniz ama örneklemek için arz ediyorum ki tornetçilik yaparak, su satarak kazandığımız parayı zaman zaman camiye yardım için verdiğim de oldu.

            O zamanın şartları ile yapılan bu cami zaman içinde pek restore edilemedi. Belki biraz ilgisizlik görünse de asıl nedeni mahallenin bu camiyi restore edecek maddi imkanı yoktu.

            Yaklaşık bir iki yıl önce caminin yıllarca imamlığını yapmış kocanın ayrılması ile yeni bir müezzin ve yeni bir dernek yönetimi geldi. Daha sonraları gelen imamında bu ikiliye dahil olması ile camide restore başladı.

            Bugün camiye girdiğimde farklı değil adeta yeni bir cami gördüm. Üyesi olduğum bu dernek yönetimin evimin o bölgede olmaması nedeniyle çalışmalarını görmüyordum. Ama son derece güzel çalıştıklarını gördüm. Yerinde cami dernek başkanı Osman abim ve Müezzin Necip hocanın anlattıkları ve daha yapacaklarını paylaştıkça nasıl heyecan duyduklarını gördüm.

            Başka yaptıklarını beğenin veya beğenmeyin Kırıkkale’ye bu camilerin restoresi için Belediye Başkanın nasıl destek olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Bu bağlamda camilere destek verdiğinden bir Kırıkkaleli olarak Başkan Veli Beye teşekkür etmek borçtur.

            Kırıkkale’ye geldiği günden beri müftülüğü hizmete boğan Müftü beyi, Dumlupınar camii dernek yönetimi ve imamlarını din görevlileri ve camiler haftası tevafuku ile tekraren tebrik ediyorum.

            Cennette mekan yapan bu insanlara destek olup bizimde mekanımızı yapmamız için elimizin artığı ile değil elimizin dolusu ile omuz vermek dileğimiz olsun.

            Selam ve dua ile…