SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNE DAVET


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 06 Mart 2009
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 16:40
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/yazar.asp?yaziID=913


SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNE DAVET        
            Bazen insan aklına cevabını aradığı sorular takılır, sorunlar içinde kıvrandığı halde bir çare bulamaz. Ama, bazen bir ışık çakar beyninde kendince çareler bulur. Bu çarenin, yeni bir çaresizliği çağrıştırmaması için, detaylı ve bilinçli düşünmelidir. Bizimde aşağıdaki sorunlar aklımıza takıldı ve bir çare aradık.
1-İnsanların çoğu açlık yokluk ve kriz içinde, madden ve manen nasıl kalkınacak?
2-Savaşlar ve kavgalar ne zaman bitecek, gözyaşları nasıl dinecek?
3-Dünyada inanç ve Ahlaki değerlerin çökmesi ile, sevgi, saygı, huzur kalmamış insanlar birbirinin düşmanı olmuş çaresi nedir?
4-Çocuklarımız ve ailemizle aramızda örülen buzdan duvarlar nasıl yıkılacak, boşanmalar artıyor, toplum dağılıyor, bu sorunlar nasıl çözülecek?
5-Her gün bir sağlık problemimiz çıkıyor, sağlığımızı, sağlık düşmanlarından nasıl koruyacağız.
6-İçki, uyuşturucu, kumar ve sigaradan kurtulamıyoruz, bunlardan kurtuluş çaresi yok mu?
7- Uyuşukluk, tembellik, alışkanlık olmuş insanlar köşe dönme derdinde, çalışmalar yetersiz, başarılı olamıyoruz.
Bu sorunlar milyonlarca insanın aklını meşgul etmiştir. Çok kimse kendince bir yol arar, ancak akıl bilim ahlak yolu takip edilerek hedefe ulaşılır. Bizlerde yukarda ki sorunların ancak eğitimle çözüleceğine inandık ve buna emindik ama bu, nasıl bir eğitim olmalıydı? Peygamber efendimizin (beşikten mezara kadar ilim öğreniniz)sözü düşüncelerimize ışık tuttu. Düşündük bir insan beşikten mezara kadar nasıl ilim öğrenebilirdi.(yani ömür boyu örgün eğitim dışında ihtiyacımız olan ilimleri nasıl öğrenebilirdik) Bu konuda defalarca düşünüp yazdık, yeterli olmadı, yeniden yazdık. Ve en sonunda Güzel Hasletler Eğitim Seferberliği isimli projeyi yazıp  hazırladık.(yıl2006) Ve bu projeyi uygulamak için Güzel Hasletler eğitim derneğini kurduk (yıl 06-02-2007)
Biz bu çalışma ve düşünce içinde iken, Avrupa birliği merkez başkanlığı, Danimarkalı filozof, din bilgini, öğretmen, tarihçi ve şair olan Nikolaj Frederick Severin Grundtvig (1783-1872) Halk Okullarının (folk schools) “babası” olarak tanıdığı ve topluma aktif katılım sağlamaları için yetişkinlerin eğitilmesi konusunda önemli çalışmalar yapan. Temel olarak, eğitimin sadece bir meslek veya kariyer için değil, manevi tatmin için bireylerin yaşamboyu eğitime katılmaları gerektiği düşüncesini savunan. Bu filezofun adı(Grundtvig )  Avrupa Komisyonu tarafından bu programa verilmiştir. 
 Avrupa Birliği merkezinde görev alan bilim adamları, Grundtvig’ in tavsiyelerine uyarak, 2006 yıllarında ömür boyu eğitimin hayata geçmesi için, bu alanda proje yazma gereğini düşünmüşlerdir. 2006 -2013 yılları arasında, Avrupa birliği üyeleri ve (üyeliğe aday) ülkelerden proje için, para topluyorlar, bu parayı beğenilen projeleri uygulamada kullanacaklardır.
            Çalışmalarımızı, açık ve net olarak siz okuyucularıma iletiyorum, ömür boyu her yaşta ihtiyacımız olan bilgileri öğrenmeye ihtiyacımız var. Yukarda ki sorunlarımızı çözmek Avrupa birliğine bu çözümü sunmak için, hanımları, beyleri ve gençleri ayrı guruplarda çalışmaya davet ediyorum. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in Görev için kim var diye sorulduğunda, ben varım diyen dava erlerine ihtiyaç var bu gün.
            Bu proje uygulanmadıkça yazılmış olmasının bir önemi yok, ancak aklı başında doğru, güvenilir, ve bilimden yana olan insanların desteği ile bu proje ülkemizi temsil edecektir, aktif hale getirecektir. gerekli bilgi almak için  www.gulhas.org
 
            İyi ama işlerimiz çok yoğun, zamanımız yok!  Diyenlere
İnsanların ömür boyu öğrenmesi, işinde, mesleğinde, yaşamında ihtiyacı gereken bilgilere sahip olması için, eğitime ihtiyaç vardır. Hayat hep deneme ve yanılma ile devam etmemeli. Kaliteli bir yaşam sürüp,sorunlarını çözebilmeli, ilim ve tecrübe sahiplerinden olabildiğince faydalanmalı dır diyorum.
Bu ömür boyu eğitimin plan ve programını öğrenmek ülkemizi temsil etmek göreve alamak için siz akıl ahlak ilim sahiplerini derneğime üye olmaya davet ediyorum. 
            Bu eğitimin hangi konularda olduğunu ve içeriğini anlatalım.
Eğitim: Allah’(CC)inancı, kalplerdeki anarşiyi yok eden, dünya ve ahret huzurunun ve her ilmin başıdır, Ahlaki değerlerin kemale ermesi iyi insan olmanın bir gereğidir, çocuk ve aile eğitimi bilgileriyle, aile ve toplumda birlik beraberliği, sevgi saygıyı, huzur ve mutluluğu yaşamaktır.
Sağlık: Koruyucu hekimlik bilgilerini öğrenip, ruh ve beden sağlığımızı koruyacak, basit rahatsızlıkların, büyük sorunlara dönmesini engelleyecek, zararlı alışkanlıklardan, maddi ve manevi zararlardan korunarak, sağlıklı yaşanacaktır,
           Çalışma: Her meslek sahibine mesleğinin püf noktalarını, başarıya götüren yolu, bildirip, bilgi ve tecrübeden faydalanmasını, çalışmayı daha aktif hale getirmesini,  en az iki dil öğrenerek, dünya ve ahret için faydalanmasını, sağlamaktır.
Böyle bir eğitimle insanlık alemi, çağ atlayacak huzur ve saadetin zirvesine çıkacaktır.    
Nasıl Allah rızası için, yol köprü su cami gibi yerler yaptırıyor, yeri geldiğinde buralardan faydalanıyorsak, işte bu derneğin ihtiyaçlarını görüp, çalışmalarına yardım ederek  en az bunlar kadar, hem kendimiz, hem de gelecek nesiller faydalanacak rahat edecektir. Bu projeyi uygulamakla İnsanlık alemi, insani çağ atlayacak, huzur ve mutluluğun zirvesine çıkacaktır.
            Şimdi siz akıl sahiplerinden isteyim derneğimize üye olarak sorunları aşmak için görev alarak, yardımcı olmanızdır. Çünkü Avrupa birliğine projemizi göndermek için önce yeni bir yönetim seçeceğiz önümüzdeki mart ayının sonuna doğru olağan üstü bir toplantı ve arkasından bir kongre ile yeni seçim ve proje ile ilgili görev taksimatı yapacağız. Bunun için önce derneğimize üye olmanızı rica ediyorum
            Sizleri saygı ve hürmetle selamlıyor, Allah’ın bütün iyilik ve güzelliklerinin üzerinizde devamını diliyor, üye olup görev almaya, dolayısı ile yeni yönetim için kongreye davet ediyorum. Bunun için www.gulhas.org  sitesine kayıt olup, mesaj bırakmanız yeterlidir./selam ve saygılarımla.
              Güzel Hasletler Eğitim Derneği başk. Raziye Ünal.