Sulakyurt ilçesinde Koruyucu Aile projesi


Açıklama: Koruyucu Aile projesi Sulakyurt ilçesindeki ailelere tanıtımı yapıldı.
Kategori: Sulakyurt
Eklenme Tarihi: 13 Şubat 2013
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:25
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=9193


Koruyucu Aile' projesi Sulakyurt ilçesindeki ailelere tanıtımı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren ise tür programların her ilçede ve merkezde yapılacağını iletti.

Projenin ,Kimsesiz ve aile desteğine ihtiyaç duyan çocukların devlet desteğine ihtiyacı olduğu gibi koruyucu ailelerede ihtiyaç vardır.dedi.

İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren, "Gönül Elçileri Projesi'nin amacı, devlet korumasındaki çocukların, aynı zamanda aile sevgisi ve sıcaklığını yaşaması, kendine güveni tam, hayatın zorluklarını kucaklayabilen, ayakta dimdik durabilen bireylerin yetişmesidir. Çocukların karakter eğitimi çok önemlidir. Koruyucu Aile uygulamasına daha da ağırlık vermeye başladık. Bunun için il Müdürlüğümüzde ayrı bir birim oluşturuldu. Koruyucu Aile, annelik veya babalık yapan aileyi veya kişiyi ifade etmektedir. Koruyucu ailelere sağlanan haklarda koruyucu ailelere yakınlarındaki çocuklara bakım, eğitim ve yetiştirilmesine karşılık olarak çocukların yaş ve okul durumlarına göre değişen miktarlarda ücret ödenmektedir. Koruyucu Aile olmak için ailenin sabit bir geliri olması gerekir. Çocuk o ev için gelir getirici bir kaynak değildir. Bizler bu projede ailelerin verdiği sevginin çocukları büyüttüğünü gördük. Çok çeşitli modeller denendi ancak koruyucu aile modelinin daha farklı bir hizmeti var. Çocuklar için evdeki sıcaklık, ev ortamı onların dünyasında daha farklılık oluşturuyor. Bu nedenle Koruyucu Aile önemli. Burada devlet adına ücret karşılığı gönüllülük esasına göre aileler, çocuğa bakmak suretiyle hem de toplumumuz için önemli değerleri de kazandırmış oluyor." dedi.

Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, "Anne baba olmak, aile olmak sadece kan bağı ile doğurma ile olmuyor. Anne baba olmanın gerektirdiği bazı nitelikler vardır. Bunlar daha çok manevi değerlere yöneliktir. Bu değerler sağlanabiliyorsa anne ve baba olmanın özellikleri tam anlamıyla yerine getirilmiş olur.

Daha sonra aydınlatıcı broşürler dağıtıldı.