Keskin Kaymakam lığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası


Açıklama: Keskin Kaymakam lığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası düzenledi.
Kategori: Keskin
Eklenme Tarihi: 09 Mart 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 17:04
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=9343


Keskin Kaymakam’lığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası 

Kırıkkale Keskin Kaymakam'lığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı proje kapsamında ekmek israfını önlemek için ekmeklerden yapılan yemekler yarıştı.

Törende İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İsrafın dinimizde niçin yasaklandığını, tutumlu olmanın yararlarını, israfın zararlarını, ayet ve hadisler ışığında teferruatlı bir şekilde anlattı.

 Kırıkkale Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Muharrem Belen, buğdayın ekilmesinden ekmeğin sofraya gelinceye kadar geçirdiği evreleri, emeği geçenleri anımsatarak; ekmek israfını önlediğimizde, bir yılda israf edilen ekmekle neler yapılabileceğini rakamlarla ve slayt gösterisiyle tüm katılımcılara ikna edici bir şekilde anlattı. Yemekleri ile yarışan ev kadınlarına gıda yardımında bulundu.

, Keskin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ilçe genelinde Bayat Ekmekten Yemek yapma yarışmasına ise 29 ev hanımı katıldı.

 dereceye giren bayanlardan,Gülhan Güven kıymalı ekmek böreği ile birinci, Kafiye Okatan  ekmekli içli köfte ile  ikinci olurken, Selma Ceylan ise ekmekli mantı ile üçüncü oldu.yarışmacı bayanlara İlçe Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Kırıkkale Toprak Mahsulleri Ofisi şube Müdürü Muharrem Belen çeşitli hediyeler verdi.

Ayrıca yarışmada yapılan yemekler'de ikram edildi.