Kazak Heyet YİH'te


Açıklama: Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden üst düzey bir heyet Kırıkkale'ye gelerek YİH'e ziyaret gerçekleştirdi.
Kategori: Sağlık
Eklenme Tarihi: 12 Mart 2009
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:09
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=937


Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden üst düzey bir heyet Kırıkkale’ye gelerek Yüksek İhtisas Hastanesine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kazakistan heyeti, Yüksek İhtisas Hastanesinde geniş çaplı bir gözlem ve incelemelerde bulundu.

 

Fikir alışverişinde bulundular

Kazakistan Bölge Milletvekili ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lecbek Tashimov Rektör Yardımcısı Dr. Adnan Tekşen, Tıp Fakültesi Dekanı Doç Bakyhan Zhunissov ve beraberindeki heyet Kırıkkale’ye gelerek Yüksek İhtisas Hastanesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Kırıkkale’de ilk olarak Vali Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak’ı da makamında ziyaret eden heyet, iki ülke arasında yapılacak işbirliği ve projeler konusunda fikir alışverişinde bulundular.

 

Amaç tecrübe kazandırmak

Heyet ziyaretlerin ardından Yüksek İhtisas Hastanesinde geniş çaplı bir gözlem ve incelemelerde bulundu. Poliklinik, Laboratuar, Ameliyathane, Acil Servis, Kalp-Merkezi, Geriyatri ve Fizik-Tedavi Merkezi, Hasta Servisleri ve diğer birimleri gezerek bilgi alan Heyet hastane imkan ve hizmetleri konusunda hayranlıklarını dile getirdiler. Yapılan inceleme sonrası heyet adına gözlemlerini ve düşüncülerini dile getiren Rektör Tashimov, “Ziyaretimizin amacı Osman Acar’a bir şükran duygularımızı iletmek ve inceleme ve gözlemlerde bulunarak bilgi ve tecrübe kazanmaktır. Ne de olsa kendisi bizim hastanemizin de başhekimidir” diye konuştu.

 

Yüksek İhtisasa hayran kaldık

Rektör Tashimov, “Kendisi çok zor şartlar altında çalışmaktadır. Kendisini gerçekten ne kadar methetsek abartmış olmayız. Çok çalışkan ve disiplinli bir insan. Orada her istediğinizi anında yapıp-etmek kolay değil. Eski Rusya devletinden gelen kanun ve prosedürlerden dolayı bürokratik işlemlerde sıkıntı oluyor. Onun için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Hastanemizi kısa zamanda hasta kabul edebilir bir aşamaya getirdi. Buradaki incelemelerimizde de gördük ve inandık ki, başarılı olması bir tesadüf değil. Tek kelimeyle Yüksek İhtisas Hastanesine hayran kaldık. Umarız bunun bir benzeri de bizim hastanemizde oluşur” temennisinde bulundu.