TARIMDAN,ÇİFTÇİ TOPLANTILARINA HIZ


Açıklama: TARIMDAN,ÇİFTÇİ TOPLANTILARINA HIZ VERİLDİ
Kategori: Keskin
Eklenme Tarihi: 07 Nisan 2013
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:11
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=9542


ÇİFTÇİ TOPLANTILARINA HIZ VERİLDİ

 

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ, İl genelinde çiftçilere yönelik toplantılara hız verildiğini söyledi. Keskin İlçesi Kurşunkaya Köyünde akşam saatlerinde yapılan toplantıya İl Müdürü Recep KIRBAŞ, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale ÖDEMİŞ, Keskin İlçe Müdürü Çağatay YILDIRIM, Kurşunkaya Köyü Tarım danışmanı Neşe DOĞAN, Teknik Elemanlar ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantıda biçerdöverle hasatta dane kayıpları, anız yangınlarının önlenmesi ve tarımsal desteklemeler konusunda İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca bilgilendirmeler yapıldı. Kadın çiftçilerin yoğun olduğu toplantıya ilginin büyük olduğu gözlemlendi. Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Neşe DOĞAN tarafından Kurşunkaya Köyünün tarihi, sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgi verildi. Keskin Halk Eğitim Müdürlüğü ile Keskin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Meyve bahçelerinde gübreleme” konulu 48 saatlik kursa 16 kursiyer devam eden eğitim Neşe DOĞAN tarafından verilmektedir. Ayrıca köyde fidan dikimine yönelik de eğitim çalışmalarının sürdüğünü söylemiştir.

Keskin İlçe Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürü Çağatay YILDIRIM bölgede kuduz hastalığı riski olduğunu üreticilerin bu konuda uyanık olmaları gerektiğini şap aşılama çalışmalarının ilçede devam ettiğini söylemiştir. Müdürlük olarak meyvecilik bağ ve nohut yetiştiriciliğinde çiftçilere tohum ve fidan desteği sağlanarak örnek bahçeler oluşturmaya çalıştıklarını ve müdürlüğün her konuda çiftçilere destek olmaya çalıştığını söylemiştir.

Bitkisel üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürü Jale ÖDEMİŞ, tohum ve fidan dağıtımları konusunda projelerin geliştirildiğini, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

İl Müdürü KIRBAŞ, bitkisel ve hayvansal üretimde kalitenin ve verimin artırılması gerektiğini, bu konuda İl Müdürlüğü olarak ciddi, özverili ve hedefe ulaşan çalışmalara hız verildiğini söyledi. Bu konuda İl Müdürlüğü olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını, bu tür bilgilendirme toplantılarının günün her saatinde, her üreticiye götürmeyi hedeflediklerini söyledi. Kurşunkaya köyü muhtarı ve üreticiler tarafından bilgilendirme toplantısı büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Çiftçiler bu tür toplantıların diğer tarımsal konularda da devamını beklediklerini söylemişlerdir.