Bahşılı'da Muhteşem Kutlu doğum haftası.


Açıklama: Bahşılı'da Muhteşem organizasyonla Kutlu doğum haftası kutlandı.
Kategori: Bahşılı
Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 16:36
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/haber_detay.asp?haberID=9640


Bahşılı'da Muhteşem Kutlu doğum haftası kutlandı.

- Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, şehit aileleri ile beraber, Kırıkkale şehitliğine giderek dua etti

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi Hüseyin Onbaşı Camii'nde  Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nunda katıldığı  Kutlu doğum haftası kutlandı.

Bahşılı Merkez Hüseyin onbaşı Camii ve bahçesini dolduran 2500 insan, Hatipoğlu'nun konferansını izledi.

 

Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan,Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin,İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz'ın düzenledikleri program,Kuran okunması,İlahilerin söylenmesi,İlçe Müftüsü ve Belediye Başkanı'nın selamlama kpnuşması,Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun 'peygamberimiz ve insan onuru' konulu konferansı sundu.

Programın devamında, İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz ise konuşmasında şunları söyledi, ’’Alemlere rahmet olarak gönderilen, yaratılmışların Allah katında en faziletlisi, Hz. Muhammed Mustafa S.A.V kutlu doğumu memleketimizin her tarafında büyük bir coşkuyla kutlanmakta.

 

kalpleri Allaha imanla dolu gönülleri sevgili Peygamberimizin sevgisi ile coşan ,Allahın evinde bulunan,Allahın misafirleri olan,değerli davetliler,bugünde Bahşılı’mızda Kaymakam’lığımız,Belediye ve ilçe müftülüğümüz olarak kutlu doğum programını idrak edeceğiz.diyerek konuşmasına devam etti.

Hepiniz programımıza hoş geldiniz.bütün bu programlarda bizi kırmadan davetimize icabet eden sayın Vali’mize,Vali yardımcımıza teşekkür ediyoruz.her türlü programlarımızda bizi maddi manevi desteğini esirgemeyen sayın Kaymakam’ımıza, caminin yapımında ,yaptığımız programlarda bizi her zaman destekleyen Belediye başkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum.bugünkü programımıza katılarak bizi onurlandıran,kendisini İslami tebliğe adamış,Allahın emirlerini tebliğ etmek için,her türlü sıkıntılara katlanarak,kazaların bile durduramadığı,ben Allah yolunda,Allahımızın istediği,sevgili peygamberimizin bildirdiği şekilde,aziz milletimize duyurmakla görevliyim diye,kendisini cenabı hak tarafından ,peygamberimiz tarafından görevli addeden,mütevazi ilim ve irfan sahibi,çok değerli muhterem hocamız prof.dr.Nihat Hatipoğlu’na da davetimizi kırmadan icabet ettiği için şükranlarımızı arz ediyoruz. Kutlu doğum haftamız hayırlara vesile olsun,hepinizden Allah razı olsun.

Camii içerisinde yapılan konuşmaya ise ev sahibi Bahşılı Belediye Başkanı’nın selamlama konuşması ile devam edildi.

 

Başkan Bişkin, ‘’Sayın Valim,Kıymetli Kaymakam’ım,kıymetli Bahşılı lar,Kıymetli Kırıkkale liler,uzaktan yakından katılan tüm hemşerilerim  ve gönül dostlarımız.Bugün çok anlamlı ve çok güzel bir gün ve bu anlamlı güzel günü güzel bir insanla eda edeceğiz .bu yapacağımız kutlu doğum programı ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun diyorum.güzel insan güzel hocamıza da ilçem ve şahsım adına hoş geldin diyorum,teşekkür ediyorum.günümüz hayırlı uğurlu olsun inşallah. ‘’diyerek noktaladı.

Bahşılı talebe yurdu öğrencisi Selahattin Şahin ise ilahi okudu.Kırıkkale camii din görevlisi hoca Murathan Önder ilahi okudu.

Programın bu bölümünde ise beklenen an geldi ve Nihat Hatipoğlu Konferansına başladı.

 

Bismillahirrah manirrahim Elhamdülüllah rabbin alemin diyerek konuşmasına başlayan Hatipoğlu,

Muhterem güzel kardeşlerim,öncelikle 571 yılı Hz. Peygamberin (s.a.v)   doğum tarihi olan 1442'nci yılında ,o  dönemde 20 nisan a geldiği için 20 nisan sabitlendi ve Diyanet işleri bu nisan ayını kutlu doğum ayı ilan edildi.dünyayı şereflendirdiği dönem olarak kutlu doğum kutlanmaya başlandı.bugün buradayız, bu sohbet bir protokol sohbeti değil onun için,öncelikle siz saygı değer cematimize,hanımefendilere şeref verdiniz hoş geldiniz diyorum .daha sonra camiimize gelen değerli vali mize,Kaymakam hanımefendi kardeşimize,müftümüze ve Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.bu güzel manzarayı heryer de görüyoruz Elhamdülüllahallah birlik ve beraberliği devam ettirsin inşallah.bu memlekette insanlarımız sevgili peygambere kucaklarını açmış ve kuranın akışında peygambere doğru bir yürüyüş var.bu bizi son derece sevindiriyor .Allaha Hamdi selalar ediyoruz.

Program sonunda Nihat Hatipoğlu'na Belediye Başkan'lığının hazırladığı Plaketi, Kırıkkale Vali yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy verdi.

 

Cami içerisinde Bahşılı nın yetiştirdiği Aşık Sami, Hatipoğlun’a Muhammed isimli şiirini okudu.

Camii çıkışında halkın ilgisinden izdiham yaşandı fotoğraf çektirme yarışına giden Halkın bu talebini karşılamakta zorlanan Hatipoğlu Belediye binasına güçlükle gidebildi.

Cami çıkışında kutsal emanetler isimli resim sergisi yapıldı.

Belediye Binası önünde programa katılan halka köklü gül dağıtıldı.

Belediye Başkan'lığı makamını ziyaret eden hatipoğlu na şehit Ailelerininde davet edildiği ikram sunuldu,Hatipoğlu , daha sonra şehit ailelerinin isteğini kırmayarak onlarla fotoğraf çektirdi ,Kırıkkale  şehitliğine kadar yürüyerek giderek ziyaret ve dua etti.

 

Hatipoğlu,burada ağlayan kadınlara ‘sakın ağlamayın,o şehitler bunu hiç istemezler, mertebelerin en güzeline kavuşmuş ve cennetle müjdelenmişlerdir. diyerek dua edin dedi.

Programa Kırıkkale Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy , Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan,Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin,eski Kırıkkale müftüsü Osman Şarklı,İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz,Bahşılı Emniyet Müdürü Dinçer Dinç , Kırıkkale ve civarından gelen tahminen 2500 insan katıldı.

Hatipoğlu, Çok yoğun geçen Bahşılı Programından sonra ayrıldı.

 FOTOĞRAF GALERİSİ YAYINLANACAK.

Haberci71-AY