BÜYÜK TUZAĞA DİKKAT


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 21:42
Site: Haberci71.com - Kırıkkale Haberleri
URL: http://www.haberci71.com/yazar.asp?yaziID=9646


BÜYÜK TUZAĞA DİKKAT!

Türk Milletini oluşturan tüm halklar uyanık olmak zorundadır, fert, fert. Ve herkes evinde çocuklarını, çevresinde ki dost ve akrabalarını ikaz etmelidir.
Gelişmeler gösteriyor ki;
Adına barış süreci denilen süreç tarihi ve geleceğimiz adına çok önemli bir virajdır.
... Belirlenen âkil insanlar heyetinin, milletin çoğunluğunun tepkisini alacak bazı kişilerden oluşturulması bilinçli yapılmıştır.
Bu yolla, bir taraftan Kürt halkında büyük bir barış ve huzur umudu yeşertilirken, Türklerin bu heyete gösterdiği tepkinin, Kürtlere gösterilen tepki olarak algılanmasına yol açmakta ve sistemli bir şekilde Kürt halkına böyle kanalize edilmektedir.
Bu zatlara gösterilen sert tepkiler Kürt toplumunda "Türkler bizimle birlikte olmak istemiyor, bizi sevmiyorlar, Türkler barış istemiyor" gibi yanlış bir algıya sebep oluyor. Belli ki, bu listeyi hazırlayanlar, bunun böyle olacağını bile bile böyle bir heyet oluşturdular.
Görülen o ki; Asıl maksat, Türk Milletinin bir iç kargaşaya sürüklenmesi, yıllardır yapılmak istenen, ancak başarılamayan, tabana yayılan bir Türk-Kürt kavgası çıkarmaktır.
Belirlenen liste ve onlara yüklenen misyon, Türk Milletinin iç kargaşaya sürüklenmesi için kurulmuş iğrenç, alçakça bir tuzaktır.
Yapılan adeta, pimi çekilmiş bombayı Türk ve Kürt halkının arasına atmak, fitne ateşine benzin dökmektir.

Yapılması gereken ise; Âkil insanlar olarak sunulan heyete tepki vermek yerine, onları dinlememek, onlara karşı kör, sağır ve dilsiz olmak, onları dikkate almamak, söylediklerine bir değer atfetmemek olmalıdır. Toplantılarına yoğun katılım olmalı ancak ne söylerlerlerse söylesinler kesinlikle bir kelimelik dahi cevap veya tepki vermemektir.
Öyle ki; onlar bile bu tepkisizlikten rahatsızlık duymalı, yaptıklarının ve kendilerinin bi halta yaramadığını düşünmelidirler.
Bu heyetin söylediklerine karşı susmak, onlara verilecek en güzel cevaptır.
Kaldı ki, halkın verdiği tepkilere, heyetin karşı tepkisini iyi analiz etmek lazım!
Tekrar etmek zorundayım ki, bu heyete verilen her sert tepki, Kürt halkının olayı farklı algılamasını isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor.
Türk Milleti Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en alçak tuzağıyla karşı karşıyadır.
Bence başta Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'da bu yöndeki politikalarını gözden geçirmeli, bu heyeti dikkate alacak sözlerden kaçınmalıdırlar.

İsmail ANDİÇ