Fazli GÜVENTÜRK () 10 Mayıs 2009, 16:02 Yöneticiye Bildir +1  -1
Ahmet kardesim;
Koruculuk sistemi gerçekten çok yönlü ele alinmasi gereken birsey. Hatali taraflari elbette var. Ancak çok faydali iler yaptiklarini yakindan biliyorum. Islah edildigi takdirde faydalari artarak devam edecektir. Devlet kendini elbet koruyacak. Vatandasinida koruyacak.Buda devletin korunma sekillerinden biridir. Dünyanin çesitli yerlerinde bu sistemin oldugunu biliyoruz.Burada sorgulanmasi gerekenin bu sistemi kaldirmak yerine islah edilerek,egitim düzeyleri,sosyal ve kültürel alanlarda durduklari yerlerin arastirilmasi ve bunlara yönelik çalisma yapilmasidir diye düsünüyorum.
Arkalarinda tarifisiz acilari birakanlara karsi en güzel savunmayi devletini sevenler ve cani yananlar yapar. Askerin görevi elbet kenara birakilamaz.Ama bu sistemde inanin basarili.Sadece daha dikkatli davranilmali. Selam se dua ile. Fazli GÜVENTÜRK
AHMET () 09 Mayıs 2009, 22:32 Yöneticiye Bildir +1  -1
İNANAMIYORUM SİZE KORUCULUK SİSTEMİNİ SAVUNABİLİYORSUNUZ. KOSKOCA DEVLET İNSANINI VATANDAŞINI KORUYAMIYORMU
? EĞER KORUYAMIYORSA NEDEN DEVLETSİN SEN. HADİ BENDE KIRIKKALEDE KENDİMİ SAVUNAMIYORUM EVİME HIRSIZ GİRDİ BENDE KELEŞ İSTİYORUM BANADA VERSİN.... NEDEN VERGİ VERİYORUZ NEDEN DEVLET BABA DİYORUZ. ÖYLE İSE DOĞUDA İNSANLAR TABİİİKİ DEVLETE GÜVENMEZ. BİR KÖYÜNÜ KORUYAMAYAN DEVLETMİ OLUR DESE İNSANLAR SUÇMU OLUR YANİ?