OSMAN CAN () 02 Ekim 2009, 13:18 Yöneticiye Bildir +1  -1
BIRAKIN
SAYIN KARAKEÇİLİ HALKI VE DEĞERLİ SİTE GEZGİNLERİ 15. ULUSLARASI KÜLTÜR ŞENLİĞİMİZ ACISIYLA TATLISIYLA İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE BİTTİ GEÇTİ. GELELİM ASIL MESELEYE EWET ARKADAŞIMIZ DEMİŞ YA ''gidin harman yerlerine gidin tadımdaki sıraya gidin bahçelere gidin tarlalara'' DOĞRU SÖYLÜYOR ŞENLİĞİN GÜNÜNÜ UZAK TARİHE ATIYOLAR OKULLAR AÇILIYOR KARAKEÇİLİ DIŞINDA İKAMET EDEN KARAKEÇİLİLER KATILAMIYOR BİRDE EN ÖNEMLİSİ ŞENLİĞİ SUNAN PROGRAMI DÜZENLEYENLERİN KARAKEÇİLİ NİN YERLİ HALKINDAN OLMASI ŞENLİĞE BİRAZDA OLSA GÜZELLİK KATIYOR ÖNCEKİ YILLARDA ÖZEL İDARE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN HALİL İBRAHIM GÜNEŞ SUNMUŞTU HALKIMIZ ÇOK MEMNUN KALMIŞTI İHALE USULU ŞENLİK YAPILIYOR KIMISI HAVAİ FİŞEKTEN ÇALIYOR KIMISI GELEN SANATÇIDAN ÇALIYOR ŞENLİĞİMİZE GELEN SANATÇILAR HALKA HİTAP EDECEK SANATÇI OLMUYOR
GERÇEK YORUMCU. () 28 Eylül 2009, 13:36 Yöneticiye Bildir +1  -1
Karakeçili aşireti yörükleri,Türkmenleri asil Türk milletinin çocukları,Tarihte her zaman Devletimiz için baş rollerde yer alarak,Kem gözlere karşı savaşmış,gücünü taaa Oğuz kayıdan almaktadır.Kırıkkale için şans olan bu festival,şenlik devam etmelidir,eğer katılım az oluyorsa ilçedeki yetkililer gitsinler bakalım harman yerine,tarlalara.tatımda sıra bekleyen çiftçilere,gitsinler bahçelere,evlere anlasınlar sorunları neymiş.işte o zaman hiçbir belediye başkanına suç bulmadan,Kaymakam'lar eleştirilmeden şenliğin asıl sahipleri olan halk söylesin sorunları neymiş,o zaman meseleler anlaşılır değilmi.
Hüseyin AYDEMİR () 28 Eylül 2009, 11:25 Yöneticiye Bildir +1  -1
HÜSEYIN AYDEMIR 0505949669467Gölbasi*Ankara)

Karakeçili Ecdadyla onur Duyan bir millettitir
Karakeçiliyi ve şenliği Eleştirmek kolaydır.
Ancak asagida belirttigimiz hususlari bilinçli ya da bilmeyerek senligin yavas yavas ölümüne terk edilmistir
1) Senligin cumartesi pazar yapilir iken bunun cuma cumartesine alinmasi senlige vurulan en büyük darbedir bu güne alinmasindan itibarende azalarak devam etmmistir. çükü bizim insanimizin çogü isçi statüsünde çümartesi çalismaktadir bu nedenle bunlarin katilma imkanlari elinden alinmistir.
2)Katilima çagri tanitimi çok yetersizdir Ankarada belediyenin hiçbir bilbortdlarina ve otobüstlere afis asilmamistir. Basinla duyru yapilmamistir. 3) Ankara ve kirikkale belediyesi bu düzeyde bir senlik için saat basi otobüs seferleri düzenlenmesi gerekirdi bu otobüslerin belli noktalardan kalkisi bir hafta önce duyrulmasi gerekirdi
4)Kirikkale ve ilçe dernekler ile diger yörük dernekler ile ortak komüsyonlar olusturulup alinan kararlar ortak akil ile uygulamaya koymali bu yönüylede kanaat önderleri ve dernek vakif gibi kuruluslari da onore edimeli onların kurumsal katılımını sağlayarak organizasyonun içerisinde yer aldırılmaları sağlanmalıdır.
5)Siyilerinde kendi temsil ettikleri yönetici ve liderlerinin en üst düzeyde katilimi saglanmalidir.
6) En önemliside Bu düzeyde bir şenlik için alt yapı ve şenlik alanında düzenleme ve tesislerinin uluslararası startarlarda k projeleri hayata geçirilmeli yeteri kadar bütçe sağlanmalıdır.
Karakeçiliye bu imkanlar sağlanması halinde karakeçili halkı ecdadinin kültürünü yeniden kendine yakisir sekilde en üst düzeyde hizmet ve kutlanmasını sağlayacaktır.
Hüseyin AYDEMIR Gölbasi*ANKARA 0505949669467

Kırıkkaleli Gezgin () 27 Eylül 2009, 19:27 Yöneticiye Bildir +1  -1
KARAKEÇİLİYE HAKSIZLIK ETMEYİN
Karakeçili hakkında eleştirici yorum yapan,haber yapanlara bir uyarıda bulunmak istiyorum,yaa arkadaşlar bir olayı incelerken lütfen işin sonunu takip edin, araştırma yapın.bir haber sitesinde halil doğan denen arkadaş ,hemde oranın muhabiri Arif bey nedense festivale taktılar,hep kapansın oraya harcanan paraya yazık diyorlar.o arkadaş ya karakeçililere düşman birisi,yada araştırmadan oradaki toplumun sorununu bilmeden yorum yapıyor.neyse o bir gün karakeçililere denk gelirse nazikçe bunun nedenini sorsun,yani neden dört yıldır şenliğe halkın ilgisinin az olduğunu(bu sene hariç) sorsun,dertlerini dinlesin.
gelelim Arif ağaya yaa sen hep eleştirmen, hep kötü haber, hep birilerini rencide edip aşağılayan haberler yapmak zorunda mısın.eğer o karakeçili şenliğinin sonuna kadar beklese idin,nasıl 1500 kişiye yakın insanın sonradan gelip katıldığını görürdün,ama seni ben iyi bilirim hep programların ilk başlarını takip eder, ondan sonra hep gezer veya izlemez,araştırmaz hatta sonunu görmezsin.bak bir ilçeyi eleştirdiğinin zaman sadece orda yaşayan 3500 kişi ve idare edenler değil bir tarihi eleştirdiğinin farkında ol.git sebeplerini araştır.Karakeçili protokolün karşısında durup onların kendilerini övmelerini,kavgalarını ve boş şeyler konuşmalarını dinlememek için gelmiyorlar.geçim derdine düşmüş,tarlada mahsuli kalmış,ama sen orda olsaydın gün batmadan güreşten sonra kaçmasaydın ,akşam üzere saat altıdan sonra güreşlerle beraber başlayan ilgi gece konserinde doruğa ulaştı ve 1500 kişiye yakın katılım oldu ilk defa dört yıldır,spor sahası türbini doldu. gece saat 23:00 e kadar insanlar programı seyretti.
iste biraz hayata güzel bakın hep insanların eksik yönlerini bulup gündeme taşımamak lazım, araştırmak ve iyi görmek lazım.herşey reyting değil,para değildir...!