Turgut (0) 07 Nisan 2017, 09:48 Yöneticiye Bildir +1  -1
Ahmet bey mrb yazınızı okudum bende unlu mamuller işi yapıyorum yıllardırdır askeriye ihalelerine katılıyorum. Çok doğru şeyler yazmışsınız hoşuma gitti askeri kantin ihalelerinde çok büyük filimler dönüyor heyet olarak hepsini kötülemek istemiyorum yanlış olur. Her kantin heyetinde birtane tek adam var her işi o tek adam çeviriyor istediği gibi yolsuzluk yapıyor açıkçası nemalanıyor sizinde yazmış olduğunuz gibi tirilyonlar dönüyor. Hiç bir denetim yok en büyük silahları ihalenin başında dedikleri cümleler ARKADAŞLAR HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ YAPILAN İHALEMİZ KANUNUNA TABİİ DEYİLDİR. UCUZ VEREN UYGUN TEKLİF VERENDE KALACAK DİYE BİR HUSUS YOKTUR Deniliyor. Bu ne anlama geliyor biz istediğimize ihaleyi veririz anlamına geliyor ve yolsuzluğa kapı açılıyor yeter ki istesin zaten firma yok demez diyemez malesef düzen bu aksini kimse idda edemez İhalede uygun fiyat uygun teklif veriyorum yinede adamı olan alıyor umarım devletimiz bu işe bir çözüm bulur.
selahaddin tezcan (0) 15 Nisan 2011, 12:51 Yöneticiye Bildir +1  -1
şeffaf yapıldığı söylenen İDO ihalesi 2 yıllık ciro bedeline satıldı.bı ihale adil mi oldu.bir kuruluş 2 yıllık ciroya satıldığı zaman insanın içi cız etmez mi? İdo zarar mı ediyordu da satıldı.yerine o büyüklükte bir kuruluş ihale bedelinin kaç katına tekrar kurulabilir.ölü eşek fiyatına gidiyor devletin yıllarca çabalayarak kurdukları.
selahaddin tezcan (0) 15 Nisan 2011, 12:47 Yöneticiye Bildir +1  -1
seçimlerden önce dağıtılan buzdolabı çamaşır makinesi fırın soba kömür makarna gibi malların ihalelerini neden düşünmüyorsun peki.