GAYE ÖZDEMİR (0) 14 Ekim 2010, 08:27 Yöneticiye Bildir +1  -1
Muhittin Saluk
Türbana,başörtüsüne,çara,dülbente adı her neyse kadının baş örtüsüne karşı çıkanların zihniyetlerine bakın bi. Onunda ailesinde mutlaka başı kapalı olan vardır. Yada cenazede namazda taziyede mutlaka kapatıyordur. Mundan kesinlikle eminim. Eeeee karşı çıkmak niyeee.........
yusuf
katılıyorum.üniversitede serbestliği savunuyorum ama bu kamuya yada ilk ve orta öğretime kesinlikle yansımamalı.hükümette açıkça bu şekilde bir düşünce içinde olmadıklarını söylemeli.kamuda türban olmaz.çok açık bir şekilde dini bir simgedir ve laik devlet yapısında yeri yoktur.
Eşim AKP ye ben CHP
CHP içinde bulunduğu çıkmaz sokaktan kurtulma peşinde.Acaba CHP suçüstü yakalanmasaydı bu adımı hayalbile edebilecekmiydik.Durun hele akşam olmadı,kılıçdaroğlunun şartı olabilir.Arkadaşları danıştaya gidebilir,başsavcı not edebilir.Herşey bitmiş değil.CHP li olmak için acele etmeyeceğiz.Ergenekonu eleştirsin %95 CHP li olurum.27 mayısın yargılanmasını talep etsin.Eşim AKP ye ben CHP ye vereyim.Vermeyen namerttir.
erol tekin
nerde öyle cesaretli insanlar kardeşim güzel söylüyorsun.da zaten yaralılar bırak biraz dinlensinler yoğun bakımdalar onlar şimdi)))
Gaye ÖZDEMİR
Kişilerin ana rahmine cenin olarak düşmelerinden itibaren devredilemez ve vazgeçilemez hakları vardır. Bu hakları insana Cenabı-ı Allah bahşetmiştir. Bu hakları gasp etmek, yok saymak kimsenin haddine düşmediği gibi tartışma konusu yapılması bile abesle iştigal etmektir. Kimse kimseye hak veremez kadın hakkını doğuştan getirir.

Temel haklar ve özgürlüklere dayanılarak türbanlı kadınların ellerindeki haklarının alınması mı söz konusu yoksa? Eğer birileri Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü savunmak için mücadele verdiğini iddia ediyorsa türbana sahip çıksın çünkü şu anda sorun gibi algılanan bu mevzu Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Milli Mücadelenin ruhudur. Türbanı sorun gibi görmek veya sorun haline getirmeye çalışmak Milli Mücadele ruhuna sövmektir.

Milletin meydana gelmesi için gerekli olan karabetler vardır. Bunlar hem milleti millet yapar hem de milletin bir arada olmasını sağlar. Tarihimizde mahyalaşmış isimler ve hadiseler vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda temel dinamikler arasında yer alan Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, Sütçü İmamlar ve daha niceleri ne için ve neyin mücadelesini vermişlerdir?

Kocalarını ve evlatlarını cephede kaybeden, cepheye taşınan mermiler ıslanmasın diye bebeğinin yorganını mermilerin üstüne örten kadınların başları örtülü değil miydi? Anadolu kadını bu mücadelesini dinini, haysiyetini, örtüsünü ve vatanını korumak uğrunda vermemiş midir?
Hak herkesin hakkı
türbanın gündemde tutulmasıyla birlikte iktidar ve siyaset çözüm araması gereken, hatta çözmesi gereken diğer tüm sorunları ikincilleştiriyor. Hepsi bir yana, sadece fırsat eşitliği bile ancak sınırları türbanla çizilmiş bir eşitlik kavramının arkasına yerleştiriliyor. Böylece zengin, çoğulcu bir siyaset üretiminin önü kesiliyor. türban ve ona bağlı diğer öğeler söz konusu olduğunda iş öyle bir noktaya geliyor ki, ya ona taraf olanlar var ya da karşıt olanlar. Taraf olanlar demokratlardır (veya demokratlar taraftır) olmayanlar anti/eksik/özürlü/kusurlu demokrattır. Söz söylemek de 'o demokratların' hakkıdır.