barış gümüşbaş () 05 Ocak 2009, 00:14 Yöneticiye Bildir +1  -1
Merhaba Raziye Hanım, sigara kullanmıyorum ama yazılarınızla tekrar iyi ki de hiç kullanmamışım dedim.... emeğinize sağlık.. bende
2004 de yazdığım bir proje fikrinden... paylaşmak istiyorum;
1. Bilinçli Sigara İçilmesinin Temini :
Sevdiklerimiz, bizi sevse idi, sigara içmezlerdi. Ama biz onları seviyoruz ve mademki bu alışkanlığa sahipler, onların sigara içerken hem kendilerine ve hem de çevrelerine daha az zarar vermelerini sağlamalıyız. Bu amaçla hazırladığım ve Bilinçli Sigara İçme Kursu adını verdiğim projem, yakında uygulamaya konacaktır. Bu çok önemli adımla, ilk kısım olan bilinç oluşturulması da başlamış olacaktır. Burada, sigara içenlerin hem kendilerine ve hem de çevrelerine en az zararı vermelerinin öğretilmesi yanında, topluma da, sigara içenlere ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmanın yanlış olduğu mesajı verilecektir.

2. On Yıllık Bir Süreçte, Sigara Yerine Turizmi Koymak :
Süreyi on yıl olarak koymuş olmamın belirli bir nedeni yok. Gelişmelere bağlı olarak bu süre uzar yada kısalır. Çok önemli olan ve tekrar etmek istediğim konu : Sigara sektörünü, bir düşman olarak görmemek. Her sektör gibi o da bir ekonomik oluşum. Belki verdiği zarar fazla gibi düşünülebilir ama unutmayalım ki sigarayı kendi isteği ile alıp içenler sizlersiniz.

Sigara Paketi Yerine Turizm Paketi ile neler olabilir konusunu biraz düşünecek olursak, sadece Türkiyede ortalama bir rakamla her gün on yedi milyon dolar sigaraya gitmektedir. Paket tütün yanında açıkta satılanları ve ayrıca, o günlük satılan miktar için harcanan reklam, promosyon, çakmak, kibrit, gaz, personel, ulaşım, üretim, planlama ve benzeri paraları da topladığımız zaman, rakamın ne olduğunu bilmediğim için bir şey söyleyemiyorum ama daha fazla olduğunu düşünebiliriz.
.................