Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

TÜRK OLMAK

03 Şubat 2014, 13:37

TÜRK OLMAK

Türkler sulh zamanında uslu bir arı kovanıdır. Savaşta ise yırtıcı bir doğan kuşudur. Fert olarak asla kin duymazlar, dinine ve milletine yapılan haksızlıkları ise asla affetmezler.
Ziya Gökalp

adam olmak

Bu yazıma başlığı " TÜRK OLMAK" diye belirlemiştim. Ancak bazı zevatların Irkçılık yapıyor fevaranlarına meydan vermemek adına başlığımı Adam Olmak diye değiştirdim. Türk Olmak kavramını gündeme getiren bu ülkenin ekmeğini yiyen anlı şanlı bir profosör. Hani bir söz vardır; " Düğün değil, bayram değil. Eniştem beni niye öptü." derler ya! Bu gündem değiştirme nereden çıktı. Profosörün biri Bayburt Üniversitesinde konferansta konuşması sırasında aynen şöyle konuşuyor: “Sana demişler ki ‘Sen Türksün’. Ne demek Türklük? İşte, Orta Asya’dan gelmişsin. Bir bakıyorsun, kaçımızın dedesi Orta Asya’dan gelmiş, bir sor bakayım gerçekten var mı böyle bir şey. ... Türk nedir mesela? İsmet Özel’in çok ilginç, çok güzel tahlilleri vardır. Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok. [Bir öğrenci itiraz eder, “Türk diye bir ırk yok söyleminizi kabul etmiyorum, Türkler vardır, dünya kadar imparatorluk kurmuş ve yıkmıştır” der; Aktay devam eder] Macarlar Türk müdür mesela? Ben o kadarını söyleyeyim. Türkiye’de o kadar insanın 3-4-5-6 nesil öncesine baktığın zaman, şimdi kendini zannettiğinden çok farklı çıkıyor insanlar.” Kim bu ; Prof. Dr. Yasin Aktay. 1966 Yılında Siirt doğumlu. 1990 Yılında ODTÜ Sosyoloji bölümünü bitirmiş. 1999 Yılında Doçent, 2005 Yılında Kurumlar Sosyolojisi anabilim dalında Profosör olmuş bir zattır.

Yazımın başında kısa cümlesini aldığım Toplumbilimci,Üstad Mehmet Ziya Gökalp Turan adlı şiirinde şöyle belirtiyor hislerini:
" Nabızlarımda vuran duygular ki tarihin
Birer derin sesidir, ben sahifelerde değil
Güzide, şanlı, necip ırkımın uzak ve yakın
Bütün zaferlerini kalbimin tanininde
Nabızlarımda okur, anlar, eylerim tebcil."

Hace Ahmed Yesevi ( Ahmed bin İbrahim bin İlyas Yesevi) Hz.' lerine şu soruyu sormuşlar : Müslümanmısın? Ahmed Yesevi Hz.'leri " Elhamdülillah Türküm ve Müslümanım.!" Demişler ama biz sana dinini sorduk. Ahmed Yesevi Hazretleri; " Din seçimdir. Türklük ise kaderdir." tarihi cevabını soranların yüzüne bir tokat gibi yapıştırır. Yesevi Hz.'lerin belirttiği gibi Türklük Allahın takdiridir. Tıpkı Çin milletinden olmak, Hintli olmak, Arap olmak, İsrail milletinden,Helen olmak v.b gibi. Ancak Türk Milleti hiç bir zaman Allah'ın yarattığı bir kavim olduğunun bilincinde olarak Irkçılık yapmamıştır. Tarihler boyunca çeşitli kavimlerle birlikte yaşamışlar, ticaret yapmışlar; hatta ortak idealleri için ( İlahi Kelimetullah) birlikte savaşmışlardır. Tarihte bazı kavimlerin yaptığı yanlışlığa hiç bir zaman düşmedi. Asla üstün bir ırk iddasında bulunmadı. Kültür (HARS) Milliyetçiliğini benim- sedi.Milliyetçilik anlayışını etnik bir kökene değil, vatandaşlık gibi hukuki bir bağa bağlayarak bunu Anayasasın da belirten bir Millet oldu. Kurtuluş savaşını silah arkadaşlarıyla birlikte veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk Atamızın bir konuşmasında söylediği gibi; " Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep bir milletin evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır.
Türk Milleti, kendinin ve memleketinin yüksek menfaatleri aleyhine çalışmak isteyen bozguncu alçak, vatansız milliyetsiz, beyinsizlerin saçmalamalarındaki gizli ve kirli emelleri anlamayacak ve müsahama edecek bir heyet değildir. Türk Milletinin sosyal düzenini bozmaya yönelen didinmeler boğulmaya mahkumdur." Mustafa Kemal Atatürk bu sözleri beyhude sarf etmemiştir. O dönemlerde de Türk Milletinin sosyal düzenini bozmak isteyenler vardı. Bugün de var olacak. Ancak Türk Milleti bu kirli emellere fırsat veren bir Millet olmayacaktır.

Türk Milletimizin tarih sayfaların'dan alıntı yaptığım Atalarımızın söylemleri dahili ve harici bedhahlarımızın bulunduğuna ve bulunacağına işaret etmektedir. Öyle ise Millet olarak her zamankinden daha fazla uyanık ve tedbirli olmak durumundayız. Birlik ve beraberliğimize daha çok muhtaç olduğumuz bu zamanlarda Dinimiz İslama,Devletimiz Türkiye Cumhuriyetine ve Vatanımız Misak-ı Milli sınırlarına Ayyıldızlı Albayrağımızın ulvi gücüyle sahip çıkmalıyız.

Dinimizin Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) söyle buyuruyor; " Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin, eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin, buna da gücü yetmez ise kalben karşı koysun (buğz). Buda imanın en zayıf derecesidir." Biz Peygamberimizin Hadis-i Şeriflerini yerine getirme gayreti içinde olduk. Cenabı Mevla sizinde gayretlerinizi artırsın. Sağlıcakla kalın. YASİN TAŞ

 

Bu haber 2520 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi