Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

DİZ ! YARASI

Fazlı GÜVENTÜRK

11 Mayıs 2016, 17:13

Fazlı GÜVENTÜRK

DİZ ! YARASI

            Şimdi pek çoğumuz “yazarın kafası neredeyse dil yazacağına diz yazmış başlığı da yanlış yazmış” demiştir.

            Hayır; yanlış yazmadım.

            Dil yarası Arabeskin duayeni Orhan Gencebay’ın şarkısında belki kendini en iyi bulur ve gerçekten en acı yaradır. Onda hemfikiriz. Bu diz yarası biraz daha farklı durumda çıkacak karşımıza.

            Küçükken koşar oynar çocukluğun veya gençliğin verdiği enerji ile yürümek yerine hep koşmayı tercih ederdik değil mi? Doğal olarak da koşmalar neticesinde yaradan bereden kurtulamazdık. Ama bu yaralar hayata daha sıkı ve dayanıklı bağlanmamızı da sağlardı. Yani süt kuzusu veya ana kuzusu olmadığımızın yaralar bir kanıtı gibiydi.

            İşye bu yaralanmalarda mutlaka ya bisikletten düşmüş, ya top oynarken olmuş bir türlü dizimiz yara olurdu hatırladınız mı? Derisi soyulur bazen biraz daha derin olurdu yara.

            İşte bu diz yarası zamanla kabuk bağlardı. O kabuğu bir türlü koparmak ve yaranın üzerini açıp iyileştirmek için yaranın kanarından köşesinden yavaşça el yardımı ile deri ile bağlantısını kesmemiz gerekirdi.

            O esnada bazen kanar, bazen canımız acır bazen merhem sürmek de gerekirdi.

            Ama dizimiz yara oldu diye bacağımızı kolumuzu gövdemizden ayırmayı hiç düşünmedik. Acı çektik biraz ama bu diz bize ağrı verdi azıcık acı verdi kesmedik.

            Benim güzelliğinden düşman çatlatan ülkem üzerinde her dönem oyunlar zaten oynanmış şimdi yarım asra yaklaşan bölücü örgüt  oyunu ile güzelliğine kezzap atılmaya çalışılıyor.

            Ama bu oyunlar devin dizindeki yara gibi bunu herkesin bilmesi lazım.

            Biraz acı verir, biraz kanar, biraz koşusunu engeller, belki ağrı kesici bile yutmasına vesile olur ama geçer, ölümcül değildir. Asla bu dev de o bacağını kesip atmaz bir sıyrık için.

            Efendim ne dizi bir diz olsa baş ederiz denilecek.

            Bende olsun diyorum. Dizinde bölücü örgüt marifetiyle sıyrık olabilir. Dirseğinde paralel yapıyla çizik olabilir, parmağına yıkıcı unsurlar ile diken de batmıştır oda olabilir.

            Hatta aşağı sokağın bebesi Rusya, komşuların şımarık çocuğu İran, dayak yemekten helak olmuş Irak gibilerle dost olmuş bu deve kafa tutuyor da olabilir.

            Diğer mahalle bile değil neredeyse diğer şehirden gelip sürekli mahalleyi karıştıran Avrupa, Amerika’sı da mahallenin ne kadar haşaratı varsa besleyip, büyütüp devin üzerine salıyor da olabilir.

            En kötüsü bu devin canı gibi görünen bazı organları da bu devi içten kemiriyor, dışarıdaki karşıtlarına yol vermeye çalışıyor da olabilir.

            Dev devdir ve bu “diz” yarası “dil” yarası değil nihayetinde saldırılar onu sarsar, koşmasını engeller, biraz başını ağrıtır ama asla öldürmez.

Düşman yılan olup soksa, 
Dokuz kavim taşa tutsa;
 
Yiğidi çökertmez kahır.
 
Bir dem yar hüzünle baksa,
 
Bir gönül gözüyle baksa
 
Yiğidi gül ağlatır, gam öldürür.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2403 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi