Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BU DA TÜRK AÇILIMI MI?

13 Ağustos 2009, 08:44

BU DA TÜRK AÇILIMI MI?
 
            Gündemimiz “Demokratik Açılım Paketi”, diğer bir deyişle 'Kürt açılımı'. Herkes kendi cephesinden bir değerlendirme yapıyor. Kimine göre doğru, kimilerine göre ise yanlış bir yol izleniyor. 90’lı yıllardan itibaren söylentiyle başlatılan ve özellikle 2000’li yıllarla birlikte dillendirilmeye çalışılan bu sorun aslında ne kürt sorunu, nede başka bir etnik köken sorunu. Birileri bu etnik kökenlik üzerinde oyunlar oynuyor ve bunu kullanarak, farklı amaçlar peşinde koşuyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla tam anlamıyla bir provokasyon.
            Hemşerimiz İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın basın toplantısıyla 'Kürt açılımı' başlamıştı. Bu basın toplantısı bir kısım insanlar tarafından destek görse de on katı kadar insandan da tepki topladı. Hele hele bazı kuruluşlar tarafından düzenlenen bir programda bir şehit annesi ile bir PKK’lı annesinin aynı yere getirilmesi ve mesaj verilmeye çalışılması bazı vatandaşlarımız tarafından daha büyük tepki topladı.
Bakan Atalay’ın açıklamalarından anlaşılacağı üzere Programda, genel bir demokratikleşme projesi ve kültürel farklılıkların tanınması gibi ibareler bulunuyor. İçişleri Bakanı Atalay her ne kadar da “İmralı ve Ankara'nın mesajlaşması söz konusu değil” dese de TV’lere yorum yapan Diyarbakırlı vatandaş öyle demiyor. Kendisine uzatılan mikrofona yorum yapan Diyarbakırlı vatandaş diyor ki “İmralı’dan gelecek mesaj da önemli” diyor.
Her dönem bu konu önümüze ısıtılıp ısıtılıp sürülmeye çalışılıyor. Sanki bunu birileri tetikliyor. Kimilerine göre AB, kimilerine göre ABD, tabi buna birileri de aracı oluyor. Çözüm paketinde ne vardır tam olarak anlamış değiliz ama anlatılanlara göre ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bekası açısından son derece rahatsız gözüküyor. Sorunu masaya yatırdığınız zaman odak noktasında terör ve pkk olduğu rahatlıkla görülüyor. Öncelikle bu terör meselesi halledilmelidir. Terörün ve teröristin dolayısı ile pkk’nın nasıl bu kadar güçlendiği ve kollarının nasıl ahtapot gibi uzun ve çok olduğu da araştırılmalıdır.
Bu durumdan rahatsız olan çok. Bu rahatsızlık Kırıkkale’de dile getirilmeye hazırlanılıyor. 64 sivil toplum örgütü tarafından kurulan Kırıkkale Platformu, Türkiye’nin güncel konularını başta “Kürt açılımı” paketini olmak üzere tartışmak ve çözüm yolları konusunda beyin fırtınası oluşturmak amacıyla yola çıkmış gözüküyor. Yapılan bu girişim “Bu da Türk açılımı mı? Oluyor, yorumlarını elbette beraberinde getiriyor. 14 Ağustos Cuma günü Saat, 15.00’de Ekrem Gök Eğitim Sarayı’nda düzenlenecek konferansa konusunda uzman Profesörler katılacak.
Programın Moderatörlüğünü üstlenen İstanbul Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat ile yaptığımız sohbette ilginç olduğu kadar dikkat çekici ifadeler kullanıyor. Canpolat Demokratik Açılım Paketi’ni kastederek diyor ki “Bu tam anlamıyla AB dayatmalı CIA (Central Intelligence Agency) ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı operasyonudur” diyor.
CIA Soğuk Savaş yıllarında ve sonrasında pek çok gizli operasyonda rol alarak siyasi rejimleri zayıflatmaya ve hükümetleri devirmeye çalışmıştır. Gizli operasyonlar yürüten servis yürütülen operasyonlarda aktif olarak rol almadığı arka planda yani perde arkasında çalıştığı bir çok kesim tarafından bilinir. Canpolat’ın iddiaları ne kadar gerçeklik kazanır bilinmez ama haksızda sayılmaz gibi gözüküyor.
Bakalım Kırıkkale’de yapılacak konferanstan ne gibi sonuçlar çıkacak. Toplantı sonunda yayınlanacak deklarasyon ülkemizde nasıl karşılanacak. Bir şey şimdiden gözükmeye başladı o da bu konferansın Türkiye’de büyük ses getireceği.
 
MEHMET ERKOÇ
MANŞET GAZETESİ

Bu haber 2857 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi