Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KİME NE YARARI OLDU

Fazlı GÜVENTÜRK

05 Eylül 2009, 12:42

Fazlı GÜVENTÜRK

KİME NE YARARI OLDU

            Bazı şeyleri düşünürken siyaset üstü düşünüp değerlendirmek ve ona göre değer vermek, gündemde tutmak, atacağımız ferdi ve milli adımları ona göre atmamız gerekiyor.

            İhtiyaç sahibi insanlar ulaşıp, onların derdi ile dertlenmek konusu da bu üst düşüneceğimin konulardan biri.

            Yazık ki ülkemiz genelinde çok güzel işlere imza atmış, yardım faaliyetlerine kurumsallık getirmiş bir yardım derneğinin hiç hak etmediği bir şekilde karalanması dolayısıyla sadece söz konusu yardım derneği değil tüm yardım dernekleri ağır yaralar aldı.

            Deniz denerini aklamak veya onlara maddi gelir sağlamak amaçlı değilim. Zaten saf ve tarafsız düşünen olumlu yâda olumsuz değerlendirmelerini yapıyor ve atacaksa elini cebine atıyor.

            Her toplumun içinde olduğu gibi bu tür faaliyet gösteren kuruluşlarda da çürük elma çıkabilir. Ancak abartılı ve gereksiz ayyuka çıkarılarak yapılan yayınlar yardımsever insanların zihnini bulandırıyor. Farklı düşünen bu insanlar yardım yapmaktan kaçınıyor.

            Hal böyle olunca yani yardım yapma arzusu taşıyan ancak yardım derneklerinden çekinen insanlar farklı arayışlara giriyor. Kendisi ihtiyaç sahibi bulmaya çalışıyor. Buna bağlı olarak olmadık yanılgılar içine giriyor. Bazen bulamıyor bazen de bu işi yani yardım toplama işini meslek edinenlerle muhatap olmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla gerçek mağdur eli boş kalırken, aç yatarken bu işin simsarlığını yapanlara gün doğuyor.

            Yardım derneklerinin büyük çoğunluğu ciddi araştırma yaparak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyor. Bundan şüphesi olmasın kimsenin. Bazen tabiî ki yanılma oluyor. Ne kadar tecrübeli olursa olsun araştırmaya giden insanı yanıltan art niyetli insanlarda oluyor. Ama çoğunlukla doğru tespitle yapılıyor.

            Daha önce de sıkça belirttiğim Kırıkkale’de faaliyet gösteren bir yardım derneği var. Beşinci mevsim yardım derneği. Bir süre gönüllü üyeliğini ve Genel koordinatörlüğünü yaptığım bu derneğin nasıl titiz çalıştığını yakından biliyorum. İki yıllık emeklilik süremin güzel günleri o ihtiyaç sahipleri ile her şeylerini ortaya koyarak ilgilenmeye çalışan insanların arasında geçti.

            İsimlerini büyük zevkle yazarım. Ama onlar “yardımsever bilinmeyenler” olmayı tercih ediyorlar. Bu insanlar tek tek tespit yapıyor. Araştırıyor. Takip ediyor ve ihtiyaçlık durumuna göre puanlama yaparak; Aldıkları hayırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Karşılık beklemeden sadece Rab’lerinin rızasını kazanmak için. Yaşadıkları şehirde aç yatan insanlar varken tok uyumamak için.

            Kırıkkaleli değerli hemşerilerim; Bu derneğe gözünüz kapalı fakirlere ulaştırılmak üzere, sadaka, zekat, adak kurbanı, giysi, odun, kömür neyse yardımı yapabilirisiniz. Aslında yapmak zorundasınız desem daha yerinde olur.

            Çünkü;

            Gecesini gündüzüne katarak ailesini bile ihmal ederek çalışan bu derneğin gönüllülerinin büyük çoğunlu Kırıkkaleli bile değil. Amacım memleketçilik yapmak değil. 44 yıllık ömrünün 25 yılını görev dolayısıyla başka memleketlerde geçiren biri olarak bunu yapmayacağımı bilirsiniz. Ama bir nedenle burada yaşayan insanların çabalarına destek olmak en hafif tabirle insanlık vazifesidir.

            Çekinmeden gidin, çalışma sistemlerini görün, inceleyin. İçiniz mutmain olarak yardımlarınızı yapın.

            Bu mübarek günlerde bir fakiri gülümsetmekten güzel başka hangi duygu insanı sonsuz kadar sonsuz ölçüde mutlu eder ki.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3687 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi