Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Yine 12 Eylül

Şevket ÖZSOY

14 Eylül 2009, 14:46

Şevket ÖZSOY

Yine 12 Eylül

29 yıl önce milletçe senaryosu bizim dışımızdakiler tarafından yazılan  bir oyunun figüranı olduk. Şartların olgunlaşmasını bekleyen belki de bekletilen Genelkurmay Karargâhı adeta iç savaşın yaşandığı, kardeşin kardeşi vurduğu, karışık dönemde gidişe dur demiş. Ve ihtilal olmuştu.

İhtilal oldu olmasına da vatanperver Ülkücülerle, solcu, komünist, stalinist, Leninist, Maocular  aynı kefeye konuldu. Hadi onlar devlete karşı gelmişti. Sövmüştü peki vatan-millet-bayrak-devlet diye her cefaya katlanan bu vatanın evlatlarına bu zulüm neden yapılmıştı. Bunu hiç anlayamadılar.

Yine aynı oyunların sahnelenmediğini kim söyleyebilir. PKK illetine karşı vatan savunması adına ülkücüleri sokağa dökmek isteyenler olmuşsa da MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ büyük bir sabır ve metanet ile Ülkücüleri bu kavgalardan ve oyunlardan uzak tutmayı başarmıştır. Kaldı ki bugün şartlar değişmiş  vatan savunmasını yapacak güvenlik kuvvetlerimiz dimdik ayaktadırlar.

Dışarının desteklediği PKK’lı vatan hainlerinin işi elbet bitirilecek ve biz Kürt kardeşlerimizle birbirimizin yüzüne bakıp sorunun Kürt sorunu değil, PKK sorunu olduğunu bilerek yıllardır süren bu mücadelede bu oyuna düşmedik diyeceğiz.

Bu sebepten dolayı ısmarlama proje olan adı Demokratik açılımı mı, Kürt açılımı mı, kardeşlik ve barış projesi mi her neyse bu oyuna Kürt kardeşlerimiz düşmesin etnik ayrımcılığın, ötekileştirmenin projesidir bu.

Bunu söylerken de açılım adına bize kurşun sıkanlara af getirilirse, dağdan indirilip iş verilirse, Anayasamızın ilk üç maddesine bir halel gelirse herhalde yine vatan için mücadele ettiğini düşünenler 12 Eylül’de yaşadıkları travmayı bir kez daha yaşayacaklar.

Bu ülkede kimse anaların ağlamasını istemiyor. Fakat terör örgütünün siyasi kanadının eş başkanı çıkıyor ve Mehmetçik ile dağdaki iti aynı kefeye koyarak kıyas yapıyor. Asker tahrik etmese “gerilla” kurşun sıkmaz deme küstahlığında bulunabiliyor. Bu şartlarda neyi konuşacağız nelerden taviz vereceğiz.

İşin daha ilginci aynen mayınlı arazide olduğu gibi bu açılımdan da bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Fakat bu sayede vatan hainleri çok şey kustular ve hiç tartışılmayan konuları tartışmaya açtılar. Bundan sonraki süreçte şimdiki taleplerinin üstüne bir şeyler isteyeceklerdir.

İhtilal sonrası iktidara gelen Turgut Özal “federasyon”u gündeme getirmişti. Yine Korkut Özal, ağabeyi Turgut Özal’ın kendisine, Türkiye’nin adının “Anadolu Cumhuriyeti” olarak değiştirilmesinden söz ettiğini söyledi. En son buna benzer açıklamaları Genelkurmay eski başkanımızdan duyduk.

Yabancı bir aydın diyor ki; “Bir şeyi tartışmaya başlarsanız, bir süre sonra onu kabul etmeye başlarsınız”. Onun için ülkeyi yönetenler, yapay gündemleri bir kenara bırakarak halen yaşayarak acısını çektiğimiz terörü açılmadan, saçılmadan bu vatan için kurşun yiyen, mayına basan şehit ve gazilerimizin istekleri doğrultusunda çözmek zorundasınız. Aksi halde gelecekte tarih sizleri yargılayacaktır.

Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki "Hükümetlerin icraatı menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidarı düşürmezse bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir...."

Ey Türk Milleti kabahate katılmayınız……

Bu haber 3223 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi