Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Krizden Karlı Çıkabilirsiniz.

Ahmet ZENGİN

17 Ocak 2010, 16:20

Ahmet ZENGİN

Krizden Karlı Çıkabilirsiniz.
Hanımlar bu yazıyı mutlaka okuyunuz.
 
 
Dün geçti cancazım,bugüne bakmak lazım
Bugün için de, yeni şeyler söylemek lazım.
 Mevlana Hz.
 
 
Hel yestevi’llezine ya’lemune, ve’llezine la ya’lemun
(Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? )
 Hz. Muhammed SAV
 
 
Tınaz ilkokulunda okuduğum bir hikâye şöyleydi. Yaylada köylü kışa yakın köyüne dönerken, içi süt dolu kovasını yaylada unutur. Bu esnada süt kovasına iki kurbağa düşer. Kurbağalardan birisi “köylü ancak gelecek yıl yaylaya döner. Benim kurtulmam zaten imkansız”diyerek kendini süte bırakır ve ölür. Diğer kurbağa “ben ölebilirim ancak çırpınarak ve gayret ederek ölmem bana daha yakışır”der ve çırpınmaya başlar. Çırpındıkça sütte yağ birikir. O biriken yağları bir araya toplar. Çırpınır, yağlar ufak bir tepe olurken bir taraftan da yiyerek ve sütü içerek hayatta kalır. Sonunda o yağ tepesine çıkar ve atlayarak kurtulur.
Kırıkkale’de 2 kütüphaneye karşılık 2000 den fazla kahvehane var. Zafer caddesinde boşuna volta atan insanlar,150 km. Kızılırmak kenarında bira içen ayyaşlar. Sözüm size değil. O hayat sizin. Ancak geliniz bu krizden kurtulma yollarını arayalım.
1.Moral; Gelişmiş toplumlar, büyük bela ve musibetlerden toplum moralini yükselterek çıkarlar. Bir araya gelirler. Toplu merkezler kurarlar. Birbirine daha çok yardımcı ve destek olurlar. Batan geminin mallarını yağmalamazlar. Birbirlerini icraya vermezler. Borçlu mutlaka borcunu öder. Ona mühlet vermek, ödeme sabrı göstermek Allah katında en büyük sevaplardandır. Borcunu ödeyemeyeni affetmek ise Allaha ve ahiret gününe borç vermekle aynıdır. Düşene vurmak Asil Türk İnsanının tarihinde asla yoktur.
2.Kırıkkale adı size ne hatırlatır? Silahı ve askeri değil mi? Bakın ben size basit bir tiyo vereceğim. Evlerde askeri malzeme üretin. Balıkesir’in köylerinde kahvelerde erkekler küçük çıkrık makineler ile yün çorap imal ederler. İki üç arkadaş bir araya geliniz palaska, tabanca kılıfı, tüfek kabzası, tüfek harbisi, komando bıçağı, Kemer üretiniz. Yine uzak doğudan ithal edilen bir makine var; günde 240 çift eldiven, bere veya atkı imal eder, sen ipliği bağlarsın o akşama kadar sana her şeyi yapar verir, fiyatı 2000 dolar. Askeri kazak yapınız korkunç pazarı var. Kırıkkale’de küçük örgü atölyeleri var zaten. Yine iki üç arkadaş bir araya gelerek askeri kıyafet, teçhizat, yağmurluk, panço, yapabilir bunların devasa pazarı var. Size müşterisi asla yok olmayan bir Pazar. Daha binlerce küçük imalatlar? Küçük ev atölyelerinden başka kurtuluşumuz yok. Kira vermezsin, çoluk çocuk çalışırsın, eve müthiş bir gelir olur. Hocam bunları ürettik pazarı nasıl dersen? Bu sektörü araştırın ne korkunç olduğunu görürsünüz.
Krizden çıkar ve hayatınızı kurtarırsınız.
Nasıl yapılacağına gelince hanımlar toplanınız size birkaç gün  anlatayım.Kurtuluşunuz ev atölyeleri ve ailece çalışmak unutmayın.

Bu haber 6120 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi