Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BULAMAMAK BİLEMEMEK

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Nisan 2010, 23:38

Fazlı GÜVENTÜRK

BULAMAMAK BİLEMEMEK

          Hani her sözü altın olan atalarımızın yine ders alınacak bir sözü vardır “kimi bulamaz kimi de bilemez”

          Yine bu günlerde bu sözün doğruluğunu yaşıyorum.

          Sizlerle bu konuyu paylaşmış bazılarımızın önüne gelen fırsatı hoyratça teptiğini yazmıştım.

          Siyaset sahnesine çıkmadan önce beşinci mevsim adlı yardım derneğinin gönüllü müdürlüğünü yaparken günde sayısız insanla karşılaşıyordum. Özellikle bayların işsizlik sorunu dile geliyordu. İş bulamamamın üzüntüsünü yaşarken, derneğe başvuran bayanların da gelmesi ile üzüntüm katlanarak büyüyordu. Ortak sorun işsizlikti.

          Önerdiğimiz işleri ise yoğun, yorucu, yıpratıcı gerekçesi ile tepen insanlarımız oturduklarında işsizliğin bellerini büktüğünden evlerine ekmek götürememenin ezikliğini yaşadıklarını söylüyorlardı. İçimden bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye geçirmeden edemiyordum. Hem üzüntülerini paylaşıyordum hem de için için kızıyordum iş beğenmezliklerini.

          Sevdiğim ve değer verdiğim bir arkadaşımın telefonu ile sevindim. Bana vasıfsız eleman ihtiyacı olduğunu benimde sürekli iş talebim olduğunu beş altı elemana iş verebileceğini söyledi. Sevindim. Tamam dedim işte bu. Adamları yığacağım kapına. Pazarlık yapıyorum ona kadar çıkaralım diye. Oda sağ olsun tamam ağabey gönder dedi.

          Telefon rehberini hızla karıştırıp bir bir aramaya başladım.

          Daha önce yaşamıştım aslında farklı bir iş alanında bu durumu. Ama yine de ümit kar bir şeklide aradı sırayla.

          Evet;

          Klasik mazeretler.

           Beli ağrıyanı mı ararsın, yeni sanayi de olan iş yerinin uzaklığından mı söz eden ararsın (ki servis var), şimdilik beklemek isteyenleri mi ararsın, daha akla gelmedik mazeretler.

          Yav hani iş arıyordunuz. Hani sıkıntınız vardı. Hani evinizde sıcak çorbanın kaynaması için elinizden geleni yapıyordunuz. Buyurun o zaman evinize ekmekte götürün ekmeğin içine soğana alın. Ama maalesef bu çarpık anlayış nedeniyle işveren eleman bekliyor. Çalışsın üç kuruş bende kazanayım iş arayanda kazansın diye. Ama görülüyor ki sözde iş arayan, işsizlik çektiğini ortalarda feryat enenin para kazanmak gibi bir derdi kalmamış.

          Statüsü, eğitimi, birikimi ne olursa olsun birçok işsizin talebi aynı.

          Masa başı bir görev ve bu görevin beraberinde sunduğu bir takım nimetlerin kombinezonundan oluşan bir iş.

          Başbakanı, Cumhurbaşkanı, askeri, sivili herkes bir yere gelmek için ne çok çaba gösteriyor. Ama bazı bilemeyenler maalesef bulamayanlarında adının kötüye çıkmasına neden oluyor.

          Burada sözüm kesinlikle iyi niyetle iş arayan, aldığı eğitimle orantılı talebi olan, beklentisi saf ve temiz olan şu ekonomik krizde kendisine ve ailesine bir şeyler yapma gayreti içinde olanlara değildir. Benim burada kastettiğim grup aslında kendini biliyor.

          Selam ve dua ile…

 

         

Bu haber 4010 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi