Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Ekonomik Krizi Atlatıp Çalışmanın Yolu

Raziye UNAL

21 Aralık 2008, 16:42

Raziye UNAL

Dünyayı saran toplumsal ve kişisel krizlerle baş etmek için, pratik yöntemleri uygulayarak, krizi atlatıp, mutlu sürprizlerle bile karşılaşabiliriz.

              Büyüklerimizin bir sözü vardır. “Gençlik bilebilse, ihtiyarlık yapabilse” diye. İnsan gençlik çağında bazı önemli bilgilerden habersiz ve tecrübesiz olabiliyor, ihtiyarlıkta da bilse bile artık yapacak gücü ve zamanı kalmamış oluyor. İnsan gençlik yıllarında bilgi ve tecrübelerden faydalanıp, dünya ve ahret geleceğini güven altına almalı, ekonomik krizden korunma yollarını insanlar iyi bilerek, dar günler için hazırlıklı olmalıdır.

 

Pozitif düşünüp, ailemizin görüşlerini alarak,  gelirimizi ve giderimizi bir masaya yatıralım, Kazancımızı artırabilir ve ya ikinci bir iş edinebilir miyiz, gelirleri artırıp gereksiz giderleri azaltabilir miyiz? ? Elektrikten, sudan, harcanan her şeyden tasarruf yapabilir miyiz? Atıklardan da faydalanabilir miyiz? Tasarruf yapabilir, imece usulü çalışabilir miyiz? Hayatımızı ve işimizi nasıl kolaylaştırır,  pratikleştirebiliriz?

 

Harcamalarımız için mutlaka bir liste hazırlamalı, bizim buna gerçekten ihtiyacımız var mı diye düşünmeli, birbirine eş değerde olan gıdaların, hesaplı olanını alıp, kanaat sahibi olmalı, listenin haricinde, başka alış veriş yapmamalı sadece ihtiyacımızı almalıyız. Gereğinde aylık ve yıllık alış verişleri toptan yapmayı adet haline getirip bitebileceği zamanı not almalı, iktisatlı olmalıyız.

 

Günlük ve aylık gelirimize bir ek gelir yapabilir miyiz?  2, hatta 3 işi bir arada nasıl yapabilir zamanımızı nasıl değerlendiririz.  Bunun için mesleğimizin, işimizin incelik ve özelliklerini önce kağıt üzerinde bir sıralamalı bütün işlerimizi bir arada yapabilir miyim diye kendimize sormalı ve araştırmalıyız.

 

Ya hiç gelirimiz yoksa o zaman sağlığın en büyük nimetlerden biri olduğunu düşünerek, kendimize uygun iş buluncaya kadar, ne iş bulursak çalışmalı yada kendi kendimize kazanç getirecek bir iş kurmalıyız. İş kurmak için, para gerekir diyenlere hayır, paran yoksa. Ailenizin ve yakınlarınızın desteğini alıp sıfırdan başlayabilirsiniz. Bunun için özelliklerimizi yine masaya yatıralım ve neler yapacağımızı düşünelim. Dürüstlük hazinedir işi iyi yapıp, dürüstlükten ayrılmadan, yapabileceğimiz işlerin en iyisini zamana ve ihtiyaca en uygun olanı yapmalı,her şeye rağmen zorluklara dayanmalıyız.  Çünkü “Engeller aşmak içindir, takılmak için değil”.

 

Ya artık çalışacak ne sağlığımız nede gençliğimiz kalmışsa bunun için çalışan kazanan iyi insanlara dua edin, iyi insanları kimse yarı yolda koymaz yardımcı olurlar kanaatkar olmak zenginliktir.

 

Kazanmasını bilmek ne kadar önemli ise, yerinde harcama yapmakta o kadar önemlidir. Savurgan yada cimri olmadan orta yolu bulmak aklın ve hakkın yoludur. Kazanmak kadar, harcamaya da dikkat eden, bu konuda düşünen, araştıran, uygulayan enerjik insanların ekonomisi, her zaman tavana vuracaktır.

Eveeet! bu konuda bilgili olmak yetmiyor, uygulamak gerekiyor.  Bunun için, iş ararken, iş kurarken ve yaparken besmele ile işe başlamalı,  tek rızık veren (Allah’ (cc) dan) yardım isteyerek, Allah’ın rızık veren Ya Rezzak adını her gün (308) tekrarlayıp anarak işe koyulmalıdır. Telkin ve duanın önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kainatın Hakimi Allah’ın (cc)99 güzel isimlerinden derdimize derman olan ismini anarak sıkıntıdan kurtulabiliriz. Sadece darda kalınca değil, her zaman Yaratanı anıp, onu iyi tanıyıp, layık kul olmaya çalışalım. Unutmamalı ki; “Dünya ahretin tarlasıdır, neyi ekersen, onu biçersin” “dünyanı ve ahretini çalışarak kazanırsın.  / Selam ve saygılarımla

Bu haber 3220 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi