Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sigara Bırakma Anıları: Ciğerindeki Çürük

Raziye UNAL

21 Aralık 2008, 16:44

Raziye UNAL

Sigara Bırakma Anıları: Ciğerindeki Çürük

 

            Kıymetli okuyucularımız aşağıdaki sigara bırakma anıları ile ikili diyalog çalışmamı sizler için hazırladım. Bakalım insanlar sigarayı nasıl bırakmış neden etkilenmişler.

            Bu çalışmayı yaparken anladım ki her insanın sigarayı bırakma nedeni ayrı kimileri sadece kendi sağlığını düşünüyor, kimileri minicik yavrusunu korumak için, kimileri sırf Allah’ın rızası için, günahlardan arınmak için, hacca giderken vs. herkes ayrı bir nedenle bırakıyor. Yakın çevremdekilerin sigara bırakma anılarını aktarıyorum.

            Mehmet amca sigarayı nasıl bıraktın? Sizin de sigara bırakma anınızı duymak istiyorum.

            -Rahmetli babamı nefes darlığından hastaneye yatırdığımızda doktor akciğerlerinin filmini çektirdi.

            -Ömer amcam sigara mı içiyordu?

            -Evet, babam rahatsızdı hacca gitmeye niyet edince gitmeden sigarayı attı bir daha içmedi sonra eskisinden çok iyi olmuştu. 15 yıl daha sağlıklı yaşadı sonra yeniden hastalanınca doktora götürdük

            Çekilen filmi doktor bana göstererek, Sigarayı bıraktığı için akciğerler kendini yenilemesine rağmen ciğerin tam ortasındaki çürüğe benzeyen bir siyahlığı göstererek, “Doktor babanın nefes darlığının sebebi işte bu, sigarayı daha erken bıraksa belki buda kalmazdı ama vücut bu sorunu aşamamış dedi.

            Bende yıllarca sigara içtim, kendimde rahatsızlık hissedince durumumun babam gibi olmasını istemediğimden çevremdekilere sigarayı içmeyeceğim bırakıyorum dedim. Sen bırakamazsın dediler, bende inatlaştım sigarayı bırakacağım diye bıraktım. O gün bu gündür sigarayı içmiyorum.

            Sigarayı bırakmak zor olmadı mı?

            Zor oldu ama herkesin içinde bırakacağım dedim, bırakamadı demesinler diye direndim inatlaştım ve sigarayı bıraktım dedi.

            Evet kıymetli tiryakilerimiz, sigarayı bırakmak için neyi bekliyorsunuz. Hasta olmayı mı? Bence sigaradan dolayı bir rahatsızlığınız varsa bir Çekap yaptırın  sağlık durumunuzu öğrenin, şu an bir sorununuz yoksa, olmayacak demek değil, sağlığınız bir gün inceldiği yerden kopacaktır. Sağlıklı bir hayat sürmeniz için, bir an önce sigarayı bırakmalısınız, sigarayı daha kolay ve bilinçli bırakabilmeniz için sigara bırakma programımıza katılabilirsiniz. Bilinçli sigara bırakanlar yeniden başlamıyorlar Bize www.gulhas.org isimli sitemizden yada 2562789 numaralı telefonla arayarak ulaşabilirsiniz. E- posta raziyeunal@msn.com

 

            Selam ve saygılarımızla

Bu haber 4206 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi