Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİN TOPLUMDAKİ YERİ

07 Ekim 2012, 11:39

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİN

TOPLUMDAKİ YERİ VE ÖNEMİ

Dini hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan camilerimiz, bizleri bir araya getiren eşsiz mekânlardır. Kardeşlik duygularımızı pekiştiren ve “ben”leri “biz” yapan kutsal mabetlerimizdir. Bizleri aynı hedef uğrunda buluşturup bir araya getirip İslam'ın özünde yer alan birlik, beraberlik, sevgi ve yardımlaşma ruhu içinde eriten ve içimizdeki Müslümanlık bilincini canlı tutan mekânlardır. Camilerimiz, günde beş kez Kâbe'ye yönelmek için camilere gelir ve mihraba geçen imamla tek ruh oluruz. Kıldığımız namaz, yaptığımız tesbihat, ettiğimiz dua ile yoğrulan benliğimizi dinlendirir ve rabbimize olan kulluğumuzu beraberce dile getirmenin sevincini yaşarız.

Bu özelliklerden dolayıdır ki, Kuranı Kerim ve Hadisi Şeriflerde cami ve mescitlerin inşa ve imarı önemle teşvik edilmiştir.

Nasıl ki namaz dinin direği ise, camiler de İslam toplumunun olmazsa olmaz mekânlarıdır. Camiler toplumun kalbi konumundadır. İlk günden beri topluma dini ve milli şuurun verildiği yerler yine camiler olmuştur. Camiler, gerek geçmişte olsun gerekse günümüzde olsun bu önemli görevleri kendiliğinden yapmamışlardır. Camilerdeki bu görevler, din görevlileri tarafından yapılmaktadır.

Cami ve din görevlileri ilişkisi, etle tırnak gibidir. Her camide mutlaka bir din görevlisi vardır. Bu görevliler, her türlü dünya görüşüne sahip insanlara rehberlik yapan, onlara imam olup namaz kıldıran, onların dertleriyle dertlenen, üzüntülü anında kederine, sevinçli ve neşeli anında, neşesine ve sevincine ortak olan, herkesi, sevgi ve şefkatle kucaklayan, önder insanlardır.

Din görevlisi, daima toplumun yanındadır. Çocuk dünyaya geldiğinde kulağına ezan okuyup, adını veren, nişan, düğün, mevlit gibi dini merasimlerin icrasında cemaatinin hizmetinde bulunan, cenazesi olduğunda teçhiz, tekfin ve defin işleriyle ilgilenen, her zaman, her yerde halkının ve cemaatinin yardımına koşan vefakâr insanlardır.

 

Bir toplum için cami hangi anlama geliyorsa onun ayrılmaz bir parçası durumundaki din görevlisi de aynı manayı taşımaktadır. Camide faaliyet gösteren din görevlilerinin görevi, sadece namaz kıldırmaktan ibaret değildir. Onlar sosyal hayatın her safhasında insanlarla iç içe olan sosyal problemlere çözüm bulmaya çalışan, topluma yön veren, sağlıklı düşünen, ilme ve bilime önem veren, insanlardır. Din görevlisi daima okuyan, araştıran, elde ettiği manevi değerleri cemaatle paylaşan insandır. Kırıkkale’mizde de değerli müftümüzün öncülüğünde cami hizmetlerini bütün görevlilerimiz,  en güzel şekilde yerine getirme azmi ve gayreti içindedir. Diyanet-Sen olarak ta Din Görevlilerimizin Özlük ve Sosyal hakları konusunda yetkili sendika olarak olumlu çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu vesile ile camiler ve din görevlileri haftasının şehrimizde fedakarlıkla görev yapan din görevlilerimiz ve aileleri için, ayrıca bütün milletimiz ve inananlar için hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyor, bu haftanın din görevlilerimizin her türlü problemlerinin giderilmesi konusunda olumlu ve hayırlı adımların atıldığı bir hafta olmasını diliyorum.

Cenabı hak ülkemizin her beldesini camisiz ve imamsız, minarelerimizi ezansız bırakmasın.

 

 

 

                                                                                   Halit KARTAL

                                                                      Diyanet-sen Kırıkkale İl Başkanı

Bu haber 3739 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi