Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kuvvetli yağış geliyor

Kuvvetli yağış geliyor

Tarih 08 Nisan 2009, 13:10 Editör PINAR YILMAZ

Kuvvetli yağış geliyor

Kuvvetli yağış geliyor

Yurdun çeşitli bölgelerine kuvvetli yağış geliyor. Hava sıcaklığı ise yağış alan yerlerde 2 ile 4 derece azalacak, kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde 2 ile 4 derece artacak.

 

HAVA SICAKLIĞI 2-4 DERECE AZALACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı Konya, Karaman, Niğde, Aksaray ve Eskişehir ile gece saatlerinde Marmara'nın güneyi Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara çevrelerinde aralıklarla yağış bekleniyor. Genellikle sağanak, Ege ve Batı Akdeniz'de gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Güney ve Kıyı Ege Muğla, Ayın, İzmir, Manisa, Denizli, Afyon ve Uşak ile Batı Akdeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise yağış alan yerlerde 2 ile 4 derece azalacak, kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde 2 ile 4 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

 

SEL VE YILDIRIM DÜŞMELERİNE DİKKAT

Meteoroloji, genellikle sağanak, Ege ve Batı Akdeniz'de gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Güney ve Kıyı Ege (Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Afyon ve Uşak) ile Batı Akdeniz'de (Antalya'nın iç ve batı kesimleri, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi ile Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı uyarıda bulundu.

 

Bu haber 3688 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dünya

Basın halkın sesidir

Basın halkın sesidir Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tabibi ve Başhekimi Ahmet Soyak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle G...

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi