Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BAŞKAN UYAR DAN ŞAİRLERE PROGRAM DVD Sİ HEDİYE EDİLDİ

BAŞKAN UYAR DAN ŞAİRLERE PROGRAM DVD Sİ HEDİYE EDİLDİ

Tarih 14 Nisan 2015, 02:07 Editör PINAR YILMAZ

BAŞKAN UYAR DAN GÖNÜL DOSTLARI ŞAİRLERİNE BAHŞILI DAKİ ŞAİRLER PROGRAMI DVD Sİ HEDİYE EDİLDİ

BAŞKAN UYAR DAN GÖNÜL DOSTLARI ŞAİRLERİNE PROGRAM DVD Sİ HEDİYE EDİLDİ

Belediye başkanı İbrahim Uyar ın gönderdiği Bahşılı da düzenlenen şairlerin şiir şöleni DVD si ve fotoğraflarına çok Teşekkür eden gönül dostları şairleri bir araya geldi.

Kültür müdürlüğü üst katında daracık bir odada varlıklarını yaşatmaya çalışan,her ayda bir, ayrıca da senede bir defada çok geniş kapsamlı şairler programı düzenleyen gönül dostları şairleri yine şiirlerini konuşturdular.

Başkanlığını yapan Demir Doğan  Kandemir okuyarak başladığı şiir sunumları Kutlu doğum haftası nı anlamlaştıran şiirlerle güzelleşti.bazı şairlerde türkülere adını veren olayların nasıl destanlaşarak plaklara çıktığı araştırıp gruba sunuldu.Bu sefer Zahidem türküsünü araştıran şair  konuyu geniş kapsamlı anlatırken,Neşet Ertaş ozanımızın havalandırdığı fakat asıl hikayesinin nasıl oluştuğunu anlattı.

köy insanlarını bezdirip şiirlere konu olan keleni şiiride Sami Güler şairimizden merakla dinlendi.

 

Şair faik Yılmaz şairimizin yeni kitabını çıkarması ve bazı şairlerimizinde onun dizelerinden şiir okuması çok manidar karşılandı.Kitabının üzerine Gündeme oturan o eşeklerin buz tutarak donmuş hallerinin fotoğrafını koyarak kitabın isminide sabır koyması çok anlam taşıyordu,tebrik ederiz.

Araştırmacı Gazeteci ve 42 yıldır fotoğrafçılık mesleğini yürüten Ajans muhabiri Ahmet Yaman a yeni şiir kitabı hediye edildi.

 

Şairlerimizin sunduğu şiirlere göz atacak olursak,

Abdullah Saddah, Kutlu doğum haftasını anlatan şiirini okudu,selam sana ya resullah şiiri ile herkesi duygulandırdı.

Rabia Taşdemir ise,Ey nebi neredesin ve Neredesin isimli şiirini okudu.

Şaziye Eryılmaz, ya hazreti Muhammed isimli uzun bir şiirini dile getirdi,

Yüksel Kahraman Zahidem Türküsünün hikayesini anlattı.ayrıcada bir öğretmenin şiirle olan hikayesini anlattı.

Murtaza Demirtaş ise,Aman Allahım ne olacak ve İlkbahar isimli şiirlerini dile getirdi.

Mehmet Topraklı,Ölmeden öldüm ve cevabını bende ara isimli şiirleri okudu,

Yusuf Uyar, ise yine yeni kitap çıkaran Faik beyin bir şiirini okudu.

Faik Yılmaz, yeni kitabından bilinmeyen hal benim ile istiyorum isimli şiirlerini okurken sanki o şiirde geçenleri yaşarcasına heyecanla okuması herkesten takdir ve alkış aldı.

 

Sami Güler şairimiz ise,Güzel senden gül isterim ve Eski Bahşılı dan Mehmet Efe diye bir şairin kaybolmaya yüz tutmuş kitabından köylüyü canından bezdiren keleni isimli tarla hayvanına yazılan ilginç şiiri okudu.

Hidayet Doğan, ise,Başka dua bilmezmisin ve tek millet isimli şiirini okudu.

Sadettin Karalök, ise şiirlerini şiir gibi değilde bir ozan gibi destan gibi havalandırarak okudu,Yanar yanar tüterim,Bir yaralı kuş gibi.

Oktay Kırlangıç,ise bir danışman,bir eleştirmen ve iki saatlik şiir programının önemli bulduğu yerleri özetleyerek dinleyicilere aktarması ve güzel tespitleri ile renk kattı.Ayrıca Kırlangıç isminin ve Kırıkkale ye gelişlerinin hikayesini anlatarak bu soyun araştırmasını ve kitap haline dönüştüreceğini Osmanlı arşivlerindeki araştırmaların ve elde edeceği bilgilerin yazılmaya deva ettiğini iletti.

Programın bu bölümünde Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar ın Şairlerin Bahşılı da sundukları şiir şöleninde çekilen video kamera DVD sini ve fotoğrafları gönderdiğini,Yusuf Uyar şairimizin elçi olarak dağıtması şairler arasında sevinç yarattı ve Başkan Uyar a bu dokümanların kütüphanelerinde yer alacağını başkanın jestinin anlamlı olduğunu ve çok teşekkür ettiklerini ilettiler.

Bu haber 1517 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi