Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonu 3.Uluslararası Yörük Festivalinde

Kırıkkale Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonu 3.Uluslararası Yörük Festivalinde

Tarih 10 Mayıs 2017, 19:36 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonu 3.Uluslararası Yörük Festivalinde

Kırıkkale Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonu 3.Uluslararası Yörük Festivalinde

Yörük, göçebe yaşam tarzını seçmiş Türkmenlerdir. Anadolu’da yaylak-kışlak hayatı yaşayan Türkmen aşiretleri (obaları) için de kullanılır. Anadolu halkının çok önemli nüfus çoğunluğunu oluştururlar. 



Bu geleneğin gelecekte alternatif bir turizm anlayışı içinde değerlendirilerek yaşatılabilmesi için festivaller yapılmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bir vecizesinde ‘Arkadaşlar gidip Toros Dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ diyerek Yörük kültürünün ne kadar önemli olduğuna dikkati çekmektedir.


5-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında 3.Uluslararası Antalya Yörük Festivali ile 24.Yörük Şöleni Antalya’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Bu festivale Kırıkkale Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonu adına Serdar Murat CAN ile Satılmış UYANIK ile Federasyon danışmanı Araştırmacı-Yazar Selçuk SİLSÜPÜR, katıldılar.

Araştırmacı-Yazar Selçuk SİLSÜPÜR festival ile ilgili basına şu açıklamayı yaptı.


Antalya şehrinde bu güzel festivali ve şöleni gerçekleştirdik. Bu festival için Türkiye içinden ve dışından yaklaşık 900 kişi davet edildi. Festival ve şölen 5 Mayıs 2017 Cuma günü Antalya Cumhuriyet Meydanında başladı ve Yörük Ateşi Halk oyunları ekibinin gösterileri, Gelin alma, Göç duası ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterileriyle başladı. Daha sonra yine Antalya merkezde bulunan Karaalioğlu Parkında Temsili Yörük Göçü Yürüyüşü, Gelin İndirme, Yörük temalı fotoğraf sergisi, Kına Gecesi, THM konseri ile Kırgızistan Halk sanatçıları konseri ile sona erdi.


6 Mayıs 2017 Cumartesi günü yine Karalioğlu Parkında Halk Oyunları Festivali, THM Sanatçısı Çağlar Yağız Konseri ile Tuva Özerk Türk Cumhuriyeti Halk Sanatçıları Ekibi konseriyle sona erdi. 7 Mayıs 2017 Pazar günü Antalya DüzlerÇamı/Güver Uçurumu’nda Halk Oyunları Gösterileri, Aşık Atışmaları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı Gösterileri, Şiir Dinletisi, Beylik Töreni, irit Oyunu, Atlı ve Atsız Okçuluk Gösterileri, Atlı Akrobasi Gösterisi, Başkal Konseri ile devam etti ve Mustafa Yıldızhan Konsei ile sona erdi.”

Bu Festival ve Yörük Şöleninin gerçekleşmesinde başta Antalya Yörükleri Derneği Başkanı Abdullah DUMAN, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes TÜREL ile diğer emeği geçenlere herkese şahsım ve Kırıkkale Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonu adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu haber 1577 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi