Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Geçmişten Günümüze Hemşirelik

Geçmişten Günümüze Hemşirelik

Tarih 13 Mayıs 2017, 10:27 Editör PINAR YILMAZ

Geçmişten Günümüze Hemşirelik

 

Geçmişten Günümüze Hemşirelik

Hemşirelik Haftası Etkinliği, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda yapıldı.

 

ÖNSÜ SES

 Hemşirelik Haftası etkinliğinin açılış konuşması Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem tarafından yapıldı. Prof. Dr. Yurdagül Erdem konuşmasına tüm hemşirelerin ve öğrencilerin hemşirelik haftasını kutlayarak başladı. Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs tüm dünyada hemşireler günü olarak kutlandığını belirtti. ICN (Uluslar arası Hemşirelik Konseyi-International Council of Nursing) uluslararası hemşireler gününde tartışılmak üzere her yıl bir konu belirlediğini ve bu yılın temasından “Hemşireler: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Öncü Ses " bahsetti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Emel Gülnar “Geçmişten Günümüze Hemşirelik” adlı sunumunu yaptı. Emel Gülnar hemşireliğin ilk çağlardan günümüze kadar olan tarihsel gelişimden bahsetti.

 

BİLGİ VERDİ

Ankara Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Hamit HANCI “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet” sunumunu yaptı. Prof. Dr. İ. Hamit Hancı konu kapsamında sağlık çalışanlara yönelik şiddetin son zamanlarda büyük bir artış gösterdiğini belirtti. Şiddetin önlenmesi ve en az zararla olayın sona erdirilmesi için silah bulunduran hastalara yaklaşım, olası saldırılardan korunma, şiddeti fark edebilme, şiddet karşısındaki davranışlar ve korunma yöntemleri hakkında konuştu.  Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevinç Polat “Ülkemizde Hemşirelik Mesleğinde Profesyonelleşme Süreci” adlı sunumunu yaptı. Prof. Dr. Sevinç Polat mesleki profesyonellik kriterleri, hemşirelik mesleğinde profesyonelleşmenin önemi, profesyonel hemşirenin nitelikleri ve profesyonelliğin hemşireye katkıları konusunda bilgi verdi.

 

 

 

 

Bu haber 1029 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi