Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KARAAĞAÇ KÖYÜNDE SU SORUNU BÜYÜYOR.

KARAAĞAÇ KÖYÜNDE SU SORUNU BÜYÜYOR.

Tarih 17 Ağustos 2017, 14:33 Editör PINAR YILMAZ

ÇELEBİ VE KARAAĞAÇ KÖYÜ 10 SENE SONRA SUSUZ KALIYORMUŞ.

 

ÇELEBİ VE KARAAĞAÇ KÖYÜ 10 SENE SONRA SUSUZ KALIYORMUŞ..?

Çelebi ilçe sine bağlı Karaağaç köyü susuz,altyapısız,yolsuz kalmanın acısını yaşıyor.

Kırıkkale nin En az nüfuslu ilçesi olan Çelebi ilçesi Köyleri susuz kalmanın derdini yaşıyor söylemleri ile Karaağaç köyünde yapılan incelememizde 'bir dokunduk,bin ah işittik'.

Köy Muhtarı ve köy halkından alınan bilgilere göre köye ne kaymakam lık,ne özel idare nede belediye yardımcı olmadığı için köylü çok zor durumlara düşmüş.


Köy Muhatarı Musa Esen kesilen su kaynaklarını,çevre arazi çeşmelerini ve taş ocağını göstererek olayları yerinde incelememizi sağladı.

Medya Gazeteciler cemiyet site haber editörü olarak yaptığımız incelemede muhtar Esen şunları söyledi.

 

MUHTAR ESEN İN TESPİTLERİ,''Sorunları şöyle bir sıralayalım ,

İLK SORUNUMUZ ,Köyün kaynak suları ve kuyularının arazi çeşmelerinin sularının kesilmesi.sebep ise köye 600 mt.yakında 12 senedir çalışan taş ocağı.Taş ocağı aslında ruhsatlı çalışan,filitre kullanan bir işletme görünsede,akşamları filitre kullanmadığı gibi bazende taş kırmada dinamit kullandığını biliyoruz.


Kullanılan şiddetli patlayıcılar yer altı sularının kaynaklarının yön değiştirmesine akan suların kesilmesine neden oluyor.ayrıca araçların ve taş ocağının çalışma esnasında çıkarttığı toz bulutu ise,yakındaki ve köydeki sebzelerin üzerine gelmesi ile yenmez hale gelmesine neden oluyor.

İKİNCİ BÜYÜK SORUNUMUZ İSE HAYVANLARIMIZIN VE İNSANLARIMIZIN ETKİLENMESİ,

insanları ve hayvanları etkilediğinden cilt hastalıkları,akciğer hastalıkları boy göstermekte olup bir sürü insanların hastalandığına şahit oldukları.

Evlerin sularının kesilmesi ile bütün evlerin 3 km. uzaktan tankerlerle su getirdiği ve o sularda olmasa köy yaşanacak halde olmadığı ve göç vermeye başladığı.

ALT YAPININ ÇOK EKSİK OLMASI,Köy içerisinde alt yapının yapılmaması,hem kanalizasyon sisteminin hem de su tesisatının yarım kalması işleri aksatma olarak görüldüğü bildirildi.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK TEHLİKE OTURULAN EVLERİN DUVARLARINDA SIVALARINDA ÇATLAKLAR OLUŞMASI,

köy içerisindeki bazı evlerin patlamalarla ilgili olarak duvarlarının çatladığı görülmekte olduğunu söyleyen muhtar,daha bitmedi diyerek devam etti.

DÖRDÜNCÜ EN BÜYÜK SORUNUMUZ İSE KULLANMA SUYU SONTAJ KUYULARININ SULARI,

Bir sontaj suyumuz var,Taş ocağının hemen yanında.bu su özel idare tarafından çıkarılmakla beraber, Çelebi belediyesi ve bizim ortak kullanım protokolümüzle anlaşmaya bağlanmıştı.ama şimdi belediye suyumuzu bize vermiyor güç yetenlik yapıp,köyü susuz bırakıyor.

Çelebide Ankara dan gelen bir jeoloji mühendisinin tespit ve açıklamalarına göre 10 sene sonra böyle giderse Çelebi ve Karaağaç köyünün susuz kalacağı ve bulundukları yerlerden taşınmak zorunda kalabileceklerini söyledi.


 

ayrıca diğer kuyularımız için ,özel idarenin kuyulara ayırdığı ödenek yetmezliğinden trafo alınamadı gelecek yıla kalan hizmetleri yarıda bırakıldı.

 

Son olarak ta Köyümüz kışın 30-40 hane otururken yazın 100 haneyi aşan nüfusa sahip oluyor.Zaten su sorununun hangi boyutklarda olduğunu görmek için evlerin önüne bakmanız yeterlidir,çünkü her evde su tankları veya su tankerleri vardır.

Neden köyümüze  Kaymakam,Vali uğramıyor gelsinler bir derdimizi dinlesinler,kendi gözleri ile görsünler. diyerek çağrıda bulundu.

(KAYNAK Köy Muhtarı.Editör AY-HA)

 

Bu haber 2074 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi