Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BAHŞILI DA 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI  KUTLANDI

BAHŞILI DA 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Tarih 22 Eylül 2017, 10:44 Editör PINAR YILMAZ

BAHŞILI DA 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

BAHŞILI DA 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI "İLKÖĞRETİM HAFTASI" KUTLANDI

 

 

Bütün öğretmenlerin ve okul müdürlerinin Bahşılı cumhuriyet meydanında toplanması ile başlayan programa çelenk sunma,saygı duruşu,istiklal marşı ile başlandı.

Daha sonra Atatürk ilk okulunda düzenlenen kutlama programı ile devam edildi.

Okuldaki program da saygı duruşu,istiklal marşının okunması ile günün önem ve anlam belirten eden konuşmasını okul müdürü Yusuf Kaymaz yaptı.

Okul müdürü Kaymaz yaptığı konuşmada,

-Yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye'nin    aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve  ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı  heyecanı ve gururunu taşıyorum diyerek başladı. selamlıyorum.

 

konuşmasında hem öğretmenlere,hem öğrencilere hemde velilere seslenerek şunları söyledi.

 

Başöğretmen Atatürk'ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım;

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Anne ile çocuk, dede ile torun arasında; kuşak çatışmaları yaşanırken, bizlerin çocukları, gençleri anlamak, sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi bulan, bilgiyi paylaşabilen, teknoloji üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

 

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler;

 

Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta 60-70 öğrencinin olduğu, bir sırada 3-4 öğrencinin oturduğu, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Ülkemizde artık birçok okulda öğrencilerimiz tek kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim görmektedir. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.

 

Saygıdeğer Veliler;

 

Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Onlara avucunuzda bir kuşu tutar gibi yaklaşınız. Avucunuzu sonuna kadar açarsanız kuş elinizden uçar gider; avucunuzu sıkı sıkıya kapatırsanız da ölümüne sebep olursunuz. 

 

Sözlerimi Atatürk' ün bize ışık tutan hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.

İlçe Milli eğitim müdürü Bahadır Dülger de yaptığı kısa konuşmada,İlçemizde yaklaşık 1600 öğrencinin -eğitim-öğretim göreceği 2017/2018 eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız.


bu sene ilk defa 1.,5.,9. sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredat programlarının ülkemize,milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder,hepinize sağlıklı,huzurlu,başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi dilerim.diyerek konuşmasını tamamladı.

daha sonra 4.sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerine hoş geldiniz diyerek çiçek takdimi yaptılar.

3/A sınıfı öğrencileri ise okul yolu düz gider şarkısını seslendirdiler.

şiirler okundu,şarkılar söylendi, ront gösterisi, ilköğretim haftasını anlatan slayt gösterisi ile son buldu.

Atatürk ilk okulunda yapılan programa İlçe milli eğitim müdürü Bahadır Dülger,şube müdürü Ercan Doğan,okul müdürleri,öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

(EDİTÖR . HA)

 

 

 

Bu haber 778 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi