Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da Dünya insan hakları günü bildirgesi

Bahşılı da Dünya insan hakları günü bildirgesi

Tarih 13 Aralık 2017, 15:49 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da Dünya insan hakları günü bildirgesi toplantısı yapıldı

Bahşılı'da Dünya insan hakları günü bildirgesi toplantısı yapıldı Bahşılı'da Dünya insan hakları günü bildirgesi anlatıldı Bahşılı Çok Programlı Mesleki Teknik Anadolu lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Kırıkkale Üniversitesi Bahşılı Fatma Şenses Sosyal bilimler okulu öğretim görevlisi Baybarshan Ali Kazancı katılımcıları Dünya İnsan hakları konusunda bilgilendirdi. Kaymakam Zikri Şahin,İlçe Emniyet müdürü vekili Kadir Avcı ,Jandarma komutanı Ercan Erçayan,İlçe müftüsü Ahmet Altacı,İlçe Milli Eğitim müdürü Bahadır Dülger okul müdür ve öğretmenleri ile 9.10 sınıf öğrencilerin katıldığı programda İnsan Hakları evrensel boyutları ele alındı. Programda Öğretim görevlisi Kazancı ,'Anayasada yer alan Temel Halk ve Özgürlükler,Evrensel Hak ve özgürlükler,İnsan Hakları ihlalleri ve hak arama yollarını anlattı. Kazancı bilgilendirme toplantısına şöyle devam etti. -'temel hak ve özgürlükler,10 Aralık Dünya İnsan hakları günü 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş milletler genel kurulunda 48 ülkenin başvurusu ile kabul edilen gündür.6 Nisan 1949 yılında da ülkemiz tarafından kabul edilerek uygulanmaya başlanmıştır.Kısaca özetleyecek olup konuya baktığımızda genellikle insan hakları kavramı,konuyla ilgili bazı kavramlar,insan hakları düşüncesinin tarihsel evrimi,insan haklarının korunması,insan hakları evrensel bildirgesi ile insan hakları ihlallerini ele lamalıyız.aslında insan hakları ile ilgili İlk beyanname Peygamber efendimizin veda hutbesinde evrensel olarak başlayan Dünya ya verilen bir beyannamedir.diyerek 632 yılında veda hutbesinde Peygamber efendimizin beyannamesi ilk evrensel insan hakları beyannamesidir.dedi. programın sonunda kaymakam Zikri Şahin öğretim görevlisi Baybarshan Kazancı ya teşekkür belgesi vererek teşekkür konuşması yaptı. Kaymakam Şahin şunları söyledi,' Değerli arkadaşlar bu seneki insan hakları programımızı bu sene çok programlı lisemizde gerçekleştirdik. Kaymakamlık olarak katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz. İnsan hakları konusundaki bilgilerimizi hocamızın sunumları ile tazeledik,yeniledik. Ev sahipliği yapan okul müdürümüz ve öğrencilerine,öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Fatma Şenses meslek yüksek okulu öğretim görevlisi Baybarshan hocamızada teşekkür belgesi takdim ederek hepinize tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.dedi.

Bu haber 1074 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi