Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN SEMİNERİ CUMHURİYET M T A LİSESİNDE VERİLDİ

GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN SEMİNERİ CUMHURİYET M T A LİSESİNDE VERİLDİ

Tarih 16 Aralık 2018, 20:20 Editör PINAR YILMAZ

GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN SEMİNERİ CUMHURİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE VERİLDİ

GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN SEMİNERİ CUMHURİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE VERİLDİ Edinilen bilgiye göre İl Milli Eğitim müdürlüğü Arge bölümünün projesi olarak 2018/2019 eğitim yılında da liselere verilen seminerler kapsamında cumhuriyet Mesleki Anadolu Lisesinde 10 cu sınıflara verildi.müdür yardımcısı Ramazan Güzel koordinesinde bir sınıfta verilen seminerde,görme engelli ve engellilerin sokakta,alışveriş merkezlerinde,hastanelerde karşılaştıkları zorluklarda insanların nasıl yardımcı olabileceği konularda Eğitim Yazar Bekir Akdeniz seminer verdi. Eğitim Yazar Bekir Akdeniz çoğunluğu kız öğrencilerin oluşturduğu seminerden çok memnun olduğunu iletti. seminerde görme engellilerin toplumdaki sorunları,onlarla diyalog kurma yöntemleri,sokakta ve trafikte nasıl yardım edileceği konusunda neler yapılmalıdır bunları anlatarak uygulama yapıp öğrencilerin ve toplumun bilinçlenmesi gerekir dedi. Eğitimci yazar Bekir Akdeniz in seminer verdiği bilgiler doğrultusunda salonda soru cevap uygulaması ile öğrencilerin sorularını cevaplayarak onları aydınlattı. Bekir Akdeniz,verdiği seminerde ,Ailesinde böyle engelli bireyler varsa onların bir an önce topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayarak,şunları söyledi, Ben 24 yaşıma kadar görüyordum bir firmada çalışıyordum,bir baş ağrısı ile reçine yırtılması ile altı ay içerisinde yurt dışında olmak kaydı ile seri ameliyatlar geçirdim.ama o zamanki teknoloji ile kaderde gözleri kaybetmekte varmış ,şimdi iki gözümde protez hiç görmüyorum, fakat bizler hisse ve sese dayalı olarak yaşıyoruz. İstanbul rehabilitasyon merkezinde eğitim aldım,ama Türkiye de gerçekten görme engellilere karşı toplumumuz bilinçlenmemiş daha yeni yeni bizleri kabullenip yardımcı olmaya başladığı da aşikardır. Kırıkkale de ve Bahşılı da üç yıldır verdiğimiz eğitimlerin seminerlerin semeresini görmeye başladık, artık sokaklarda alışveriş merkezlerinde.çarşıda ve pazarda beni veya bir engelliyi görenlerin davranışları hitapları değişti ben buna hergün şahit oluyorum.engeller ne kadar büyük olursa olsun, Bizim amacımız engellere takılmak değil engelleri aşmaktır yeter ki sabır cesaret ve azim olsun. yollar,kaldırımlar ve trafik bizim için daha da güvenli hale geliyor zoru başaracağız dedi.uygulama ile semineri bitirirken bazı öğrencilerin program sonunda yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Bu haber 764 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi