Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Karakeçili'de İlköğretim Haftası Kutlandı

Karakeçili'de İlköğretim Haftası Kutlandı

Tarih 02 Ekim 2009, 14:27 Editör PINAR YILMAZ

Karakeçili ilköğretim okulları ilköğretim haftasını coşku ile kutladı.
Karakeçili ilköğretim okulu bahçesinde toplanan dört okul bir araya gelerek kutlanan ilköğretim haftası programı ile karakeçili öğrenciler ders başı yapmış oldu.

 

 

Karakeçili’de İlköğretim Haftasını Kutladı

Karakeçili ilköğretim okulları ilköğretim haftasını coşku ile kutladı.

Karakeçili ilköğretim okulu  bahçesinde toplanan dört okul bir araya gelerek kutlanan ilköğretim haftası programı ile karakeçili öğrenciler ders başı yapmış oldu.

Oklu bahçesinde yapılan kutlamaya saygı duruşu,istiklal marşı ile başlandı.günün önem ve  anlamını belirten konuşmalarda İlçe milli eğitim müdürü Yılmaz öztürk hem ailelere,hem öğretmenlere,hemde öğrencilere önemli mesajalr verdi.öztürk konuşmasında şunlara değindi,

“2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılı Bakanlığımızın yapmış olduğu planlamaya göre anasınıfına ve birinci sınıfa yeni kayıt olan çocuklarımızın okulu tanımaları ve uyum sağlamaları için 14 Eylül 2009 tarihinde İlköğretim Haftası başlamıştır. 24 Eylül 2009 Perşembe günü de yeni öğretim yılı tüm İlköğretim ve Ortaöğretim okullarımızda başlamıştır.

 

Değerli Veliler… Artık okula kayıtlar bilindiği gibi internet ortamında e-okul sistemi üzerinden yapılmaktadır. Yani adrese dayalı nüfus kayıtlarına göre hangi öğrencinin hangi okula kayıt olacağı, ikamet adresleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden alınmaktadır. Öğrenci velisi okula ister gelsin isterse gelmesin sistemde isimleri bulunan çocukların okula kayıt işlemleri ilgili okul müdürlüğü tarafından alınmıştır. Okula devam etmeyenlerin devam takipleri yapılacak ve mutlaka okula gelmeleri sağlanacaktır. Bakanlığımızın olduğu gibi bizim de gerek okul öncesinde ve gerek İlköğretim genelinde okullulaşma oranında hedefimiz İlçe olarak % 100’dür. Bunu da gerçekleştireceğimize inancım tamdır.

 

Değerli Öğretmen arkadaşlarım ve Değerli Veliler….Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın tanıştığı ilk eğitim kurumu Okul öncesi ve İlköğretim okullarımızdır. Bu çocuklarımıza okulu sevdirelim ki, onlar da Milli Eğitimin genel ve özel amaçları doğrultusunda küçüğünü seven, büyüğüne karşı saygılı, çalışkan, üretken ve ülkemize faydalı birer fert olarak yetişsinler.

 

Sayın Valim… Geçtiğimiz 2008-2009 eğitim öğretim yılında İlköğretim okullarımızdan toplam 61 öğrenci mezun olmuş; bunlardan 27 tanesi SBS (Seviye Belirleme Sınavları) sonuçlarına göre Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Meslek ve Güzel Sanatlar Liselerine yerleştirilmiş; geriye kalan öğrencilerimizin de İlçemizdeki Çok Programlı Lise ve İmam Hatip Lisesine devam etmesi beklenmektedir. Şu anda Çok Programlı Lisemizin 9.sınıfında 34 öğrenci; İHL’nin 9. Sınıfına ise 5 öğrenci kayıt yaptırmış bulunmaktadır.

 

İlçemizde 2009-2010 eğitim öğretim yılında 70 tanesi Taşımalı eğitim kapsamında olmak üzere yaklaşık 600 İlköğretim Okulu öğrencisi ve 200 ortaöğretim öğrencisi eğitim öğretime devam edecektir.

İlçemiz okullarından bu yaz sezonunda toplam 19 öğretmen il içi veya il dışı tayin olup ayrılırken, yerine toplam 11 öğretmen başlamıştır. Şu anda 46 öğretmen ve Halk Eğitim Müdürlüğü dahil 9 yönetici ile eğitim öğretime devam edilmektedir. Ayrıca, ihtiyaç olan branşlarda 3 tane ücretli öğretmen görevlendirerek, öğrencilerimizin mağdur olmaması için gerekli önlemleri almaktayız.

.

Sevgili öğrenciler, İlköğretim ve Ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilere Bakanlığımızca dağıtımı yapılan ücretsiz ders kitaplarını ilgili okullarınızdan teslim aldınız. Bazı ders kitapları eksik olabilir. Ancak, eksik olan ders kitapları internet ortamında tespit edilerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmiş olup; eksiklikler en kısa zamanda Bakanlığımız tarafından giderilecektir.

Yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize, tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olması ve başarılı bir eğitim öğretim yılı olması dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunarım. “diyerek konuşmasını bitirdi. 

                                                                                      

  kaymakam'dan öğrencilere kıyafet   yardımı                                                                                                

 

 
karakeçili kaymakam vekili vali yardımcısı İsmail Özdemir yaptığı konuşmada minik ve liseli öğrencilere 1974-78 yıllarındaki zor geçen öğrencilik yıllarını anlatarak hayata nasıl atıldığını hiçbir unsura aldırış etmeden Devletine faydalı insan olabilmek için verdiği mücadeleyi anlatarak örnekler verdi.

Kaymakam Özdemir şunları söyledi,"bizler sizler için varız.yeni bir yılda eğitim öğretime başlıyorsunuz,size ancak bu konuda yardımcı olacağımızı bilesiniz.sizler çalışacaksınız,bizde devlet olarak yardımcı olacağız.iyi öğrencileri tespit edip,onları dershanelere göndereceğiz.

Daha çok çalışmanız lazım ki,memleketimize,ailenize faydalı olmalısınız.

bilim ve teknoloji akıl sayesinde yapılmıştır,bu aklınızı eğitim ve öğretimde kullanmalısınız.

Kıymetli öğrencilerimize,öğretmenlere yeni yılın hayırlı olmasını temenni ederim.başarılar diliyorum.

Program akışında şiirlerin okunması,ve öğrencilerin folklor ekipleri Ankara oyun havaları,kol bastı oyunu sergilemeleri ile neşe içerisinde geçti.

Programa ilçe kaymakamı Vali Yardımcısı İsmail Özdemir, garnizon komutanı  İsmet uysal, ilçe emniyet amirliği baş komiseri  Nazım Acar  ve ilçe milli eğitim müdürü Yılmaz Öztürk okul müdürleri,öğretmenler,öğrenciler ve halk katıldı.

Karakeçili çok programlı lise,karakeçili imam hatip lisesi,karakeçili ilköğretim okulu ve Atatürk ilköğretim okulu katıldı.program sonunda kaymakam vekili öğrencilerin aralarına girerek hepsinin kılıf kıyafetlerini inceleyip,ihtiyaçları olup olmadığını sordu,onlarla sohbet etti.

AY Haberci

Bu haber 5474 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Karakeçili

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi