Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
F Tipi Cezaevi etrafında yangın

F Tipi Cezaevi etrafında yangın

Tarih 06 Ekim 2009, 02:44 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale merkeze bağlı Hacılar kasabası arazisinde çıkan anız yangını korkuttu.
Gece saat 22:00 civarında tarlalardaki sapların yanması kısa sürede rüzgarında etkisi ile f tipi cezaevine doğru alevlerin yayılmasına neden oldu.

F TİPİ  CEZAEVİ VE RAFİNERİ ARASINDAKİ ANIZ YANGINI KORKUTTU

500 HEKTARLIK ARAZİ YANDI.

 

Kırıkkale merkeze bağlı Hacılar kasabası arazisinde çıkan anız yangını korkuttu.

Gece saat 22:00 civarında  tarlalardaki sapların yanması kısa sürede rüzgarında etkisi ile f tipi cezaevine doğru alevlerin yayılmasına neden oldu.

Hacılar Belediye  bijanjörü,kepçeleri ile ilk müdahalenin başlatıldığı yangın 500 hektarlık araziye yayılınca Kırıkkale belediyesi,orman müdürlüğü ekiplerinin de katılımları ile kontrol altına alındı.

hacılar jandarma ekiplerinin takip ettiği yangın gece saat 00:01 e yakın zamana kadar sürdü.

neden çıktığı belli olmayan yangında Kırıkkale belediyesi ve hacılar belediye ekiplerinin,bir jandarma erinin söndürme çalışması ,can siper hane bir şekilde gece boyunca mücadele vermeleri taktire şayan bir çalışma oldu.

Çevredeki insanların söylemleri ise, “tam şimdi çiftçilerin ekin dikme zamanının yaklaşması ile tarlalarındaki sapların işlerini zorlaştıracağı için bilinçli olarak kendilerinin arazilerindeki sap ve otları yaktıkları belirtildi.

Ama çiftçilerin göz ardı ettikleri bir şey var..!oda topraktaki minareleri öldürmeleri bir yana saplar ve otlar arasında canlı hayvanların ölümlerine sebep olmaktadırlar,bunun günahını nasıl çekecekler.tabii çevreyi tehlikeye soktukları ayrı bir konu.”diye yapılan hataları belirttiler.

AY-Haberci

 

Bu haber 5920 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İlçe Haberleri

Öğretmenin arabası yanmış bulundu

Öğretmenin arabası yanmış bulundu Kırıkkale Kızılırmak kıyında bir hazır beton yakınında sabah yanmış otomobil bulundu. Kırıkkale yaylacık mahallesi...

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor.

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor. Kırıkkale ve civarında başlatılan Direkler tespit çalışması hızla devam ediyor. Bahşılı ilçesi içerisinde sokaklar...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi