Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Evde Bakım Hizmeti büyüyor

Evde Bakım Hizmeti büyüyor

Tarih 19 Eylül 2008, 18:11 Editör PINAR YILMAZ

Bakıma Muhtaç Engellilere Yönelik Evde Bakım ödeneklerine ilgi her geçen gün artıyor.

1250 kişi başvuruda bulunurken, Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yapılan başvurulardan 612 kişiye maaş bağlandı. İl Müdürü Zühtü Bozdemir incelemelerin hızla devam ettiğini kaydetti. 

 

612 KİŞİYE MAAŞ

Kırıkkale’de Bakıma muhtaç engelli vatandaşları ve bakmakla yükümlü olanları rahatlatan uygulama devam ediyor. İl Müdürlüğüne her gün müracaatların arttığı gözleniyor. Özürlüler İçin Evde Bakım Hizmeti çerçevesinde 2007 Ekim ayı itibariyle başvuru sayısı 450 olmuştu. 2008 yılı Eylül ayı itibariyle bu sayı 1250’ye yükseldi. Bu zamana kadar 1100 kişinin incelemesi yapıldığını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, yapılan değerlendirmeler sonucunda 612 engellinin evde bakım hizmetlerinden yararlandırıldığını kaydetti.

 

150 KİŞİ SIRADA BEKLİYOR

İki yıl önce yürürlüğe giren yasa gereği engellinin her türlü gelirlerinin esas alındığını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir 150 engellinin söz konusu hizmetten yararlanmak için sıra beklediğini vurguladı. İl Müdürü Bozdemir, Engellilere maaş hesaplaması yapılırken, 2022 sayılı yasa gereği alınan maaş da dâhil olmak üzere, aile fertlerinin her türlü gelirlerinin aile ferdi sayısına bölünmesinden sonra, özürlüye düşen payın bir aylık net asgari ücretin üçte ikisinin altında olması halinde bakım ücreti ödendiğini kaydetti.

 

6 AYDA KONTROL EDİLİYOR

Bozdemir “Bakım ücreti, kendi öz bakımını gerçekleştiremeyen ağır özürlü raporuna sahip, özürlü ve yaşlıların bakımı gerçekleştiren yakınlarına ödeniyor. Araştırmalarımız ve incelemelerimiz hızla devam ediyor. Muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Muhtaç ailelere muhtarlarımız aracılığı ile ulaşmaya çalışıyoruz. İhtiyaçları olup ta ulaşamadığımız engellinin kalmaması için herkesin konuya biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Şuana kadar 612 kişiye maaş bağlandı. Bu maaş alanların 6 aydan 6 aya rotun kontrolleri var. Özürlünün veya yaşlının bakımında her hangi bir sorun varsa ödemeyi kesiyoruz” ifadesini kullandı.

 

ARANAN ÖZELLİKLER NELER

Evde bakım maaşını alacak olan kişi; bakıma muhtaç özürlünün, eşi, annesi, babası, çocukları, torunları; annesinin ve babansın anne ve babası; kardeşi; kardeşinin çocukları; amcası, halası, dayısı, teyzesi ile kardeşinin, amcasının, halasının, dayısının, teyzesinin eşlerinden ve çocuklarından herhangi biri olabilir. Bunun dışında Bakıma muhtaç özürlüye bakım hizmeti sunabileceğine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikası olan ve bakıma ve bakıma muhtaç özürlülere kişisel bakım hizmeti sunacak kişi olabilir.

 

YAŞ SINIRI BULUNMUYOR

Kendi aylık gelirinin veya ailesinin toplam aylık gelirinin aile ferdi sayısına bölünmesi neticesinde özürlüye düşen payın bir aylık net asgari ücretin üçte ikisinin (268,00 YTL) altında olması halinde ekonomik yoksunluk içinde kabul edilir. Başvuruda özürlü olan kişinin yaş sınırı bulunmuyor. Bakıma muhtaç kişiye bakan kişi maaşa bağlanıyor.

 

Bu haber 3703 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yaşam

ÖZEL GAZİ KOLEJİ YAŞLILAR EVİNE ANLAMLI ZİYARET

ÖZEL GAZİ KOLEJİ YAŞLILAR EVİNE ANLAMLI ZİYARET ÖZEL GAZİ KOLEJİ GÜNIŞIĞI YAŞLI HİZMET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Rekabet Fazla Uzun Sürmedi

Rekabet Fazla Uzun Sürmedi KIRIKKALE ARASI REKABET SONA ERDİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi