Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Gurbetçiden Kırıkkaleye Yardım

Gurbetçiden Kırıkkaleye Yardım

Tarih 19 Eylül 2008, 18:21 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale TEMA il temsilciliği işbirliğiyle iki yıl boyunca çeşitli projelere imza atacağı öğrenildi.

Gurbetçiden Kırıkkale'ye Yardım

Kırıkkale’nin fahri hemşerisi Ertan Özman, iki yıl içerisinde yeni projelerle yardım kampanyası başlattı. Özmen’in, Kırıkkale TEMA il temsilciliği işbirliğiyle iki yıl boyunca çeşitli projelere imza atacağı öğrenildi.

 

TEMA ARACILIĞI İLE YARDIM YAPIYOR.

Kırıkkale’yi fahri şehri olarak gören 71 yaşındaki Ertan Özman, 1961 yılında Almanya’ya gitmiş, 2006 yılında emekli olmuş. 45 yıl raylı sistemlerde operatör olarak Almanya için çalışmış ama kalbi Türkiye’de olan bir vatandaş olarak kendi vatandaşlarına yardım etme kararı almış. Bu çerçevede sürekli ormanlık alanlar kurup, ülkemiz insanlarına yardım yapma gayreti içinde olan Özman, Kırıkkale il TEMA başkanlığını ve toprak ana temsilciliğini adeta kendine danışman tayin etmiş, her türlü yardım ve yapılacak projelerde onların fikirlerini alıp projelerin finansmanını sağlıyor ve kafasındaki insanlık duygusunu hareketlendirip her sene biraz daha fazla yardımla insanların kalbinde taht kurmuş.

 

RAMAZAN AYINDA 600 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPILDI

Kırıkkale’ye iki yıl içerisinde yapacağı projelerin yetkisini verdiği Tema il temsilcisi Mustafa Akın projeleri anlattı. Akın şunları söyledi: “Kırıkkale’nin fahri hemşerisi Ertan Özman bey, yıllarını yurt dışında geçirmiş bir Türkiye sevdalısı. Kırıkkale TEMA’ya bir servis aracı bağışladı. Mersin’de bir vatandaşın beyin ameliyatını yaptırdı, büyük fidanlardan oluşan ağaçlardan ÜNİVERSİTEMA ormanına 1400 fidan, Yanınızdayız ormanına Kırıkkale şehitleri anısına 123 fidan dikildi, Çanakkale şehitleri adına Kardeş köy projesine Çankırı Ören köye 3500 fidan dikimleri gerçekleştirildi. İki üniversite öğrencisini okutuyor. Bu Ramazan ayında 600 aileye gıda yardımı yapıldı” ifadelerine yer verdi.

 

ÖZMAN’IN BİR ÇOK PROJESİ VAR

Özman yeni projesi olarak Kırıkkale’de içme suyu olmayan bir kasabaya veya beldeye içme suyu için gerekli bütün malzemeleri alacak. Çalışmaları iş makinesi ve insan gücünü suya ihtiyacı olan tarafın karşılaması kaydıyla yardımda bulunacak. Ayrıca yine kasaba veya beldelerden ambulansı olmayan bir yere ikinci el ambulans alarak hediye edecek. Özman bu çalışmaları telefonda şöyle değerlendirdi: “Ben memleketimi, bayrağımı, toprağımı çok seviyorum. Elin memleketinde 40 seneden fazla yılım geçti. Burada bir Alman olan Luitgard hanımla evlendim. Ondan doğan Yasemin, Kemal Türk, Göktürk ve Sel Türk isimli dört çocuğumuz oldu. Onlar hayatlarını burada (Almanya’da) idame ediyorlar, düzenleri burada kurulu. Ben emekli oldum ama aklım fikrim de sürekli oralarda, memleketimi düşünüyorum, varımı yoğumu hayır ve vatanım için harcamayı seviyorum. Ramazan ayında yapılan kampanya için Kırıkkale kamuoyunun takdirini alabildi isem ne mutlu. İki yıl içerisinde yeni projelerimi hayata geçireceğim. Her şey vatanım için feda olsun, herkese saygılar sevgiler sunuyorum. Özellikle kendimi fahri hemşeri ilan ettiğim Kırıkkale TEMA il başkanlığına, Toprak ana gönüllülerine bana verdikleri destek ve yardımlardan ötürü teşekkür ederim.” diye benimle uzun uzun konuştu. Ertan Özman geçekten vatan millet sevdalısı bir insan” dedi

Bu haber 3576 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yaşam

ÖZEL GAZİ KOLEJİ YAŞLILAR EVİNE ANLAMLI ZİYARET

ÖZEL GAZİ KOLEJİ YAŞLILAR EVİNE ANLAMLI ZİYARET ÖZEL GAZİ KOLEJİ GÜNIŞIĞI YAŞLI HİZMET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Rekabet Fazla Uzun Sürmedi

Rekabet Fazla Uzun Sürmedi KIRIKKALE ARASI REKABET SONA ERDİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi