Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
Hasandede 17.Festivalini Kutladı

Hasandede 17.Festivalini Kutladı

Tarih 20 Eylül 2010, 20:55 Editör PINAR YILMAZ

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hasandede Festivali bu yılda renkli görüntülere sahne oldu

HASANDEDE 17. FESTİVALİNİ KUTLADI

 

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hasandede Festivali bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 17’ncisini gerçekleştiren Uluslararası Hasandede Kültür ve Sanat Buluşması düzenlenen etkinlikler ile kutlanıyor.

 

MÜCADELEYE DEVAM
İlk olarak protokol konuşmaları yer aldı. Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya’nın konuşması ile başlayan program Demirkaya, Sendika olarak KESKE bağlı Kültür Sanat Sen’in 18’inci Kuruluş yıldönümünü kutladığı belirtti. Demirkaya “18 yıldır toplu sözleşmeye yetkili sendika olarak mücadelesini sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi bu sene toplu sözleşme ve grev hakkını almak için büyük mücadele verdik. Fakat ne yazık ki anayasada grevsiz toplu sözleşme hakkı geçti. Maalesef uzlaştırma verildi. Kamu çalışanlarına verilmedi. Dolayısıyla daha özgürlükçü, daha halkçı bir anayasa konuşana kadar ve toplu sözleşme grev hakkımız yerine getirene kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. .

KARANLIK GÖRÜYORUZ
Programın içeriği ile ilgili davetlilere bilgi veren Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Coşkun, Etkinliğin ciddi manada bir emek, maddiyat ve mücadele istediğini söyleyerek katkı sunanlara teşekkür etti. Coşkun “Biz sıkıntıları zorlukları ancak dayanışma ile çözebileceğimize inanıyoruz. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor, her siyasetçi çıkıyor. Her siyasetçi eline mikrofonu aldığı zaman ülkenin içinde bulunduğu karanlık tabloyu çizmeye çalışıyor. Bazıları da çıkıyor ülkenin güllük gülistanlık, insanların mutlulukla yaşadığı bir ülke olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ama biz Türkiye’yi karanlık görüyoruz”

BÜYÜK BULUŞMA
“Türkiye’nin geleceğinin ciddi anlamda karanlık olduğuna inanıyoruz. % 95,2 Hayır çıkan bir belde de ben ülkemin ve beldemin insanlarının geleceğinin karanlık olduğunu düşünüyorum. Çünkü ülkemiz hızla ivedi olarak Cumhuriyetten yana olanların, demokrasiden yana olanların, çağdaş, sosyal, hukuk devletinden yana olanların, Mustafa Kemal’in devrimlerinden yana olanların, güç birliği yapması gerektiğine, emek vermesi gerektiğine inanıyorum şahsım adına. Türkiye’de büyük bir buluşma gerçekleşmediği sürece, Türkiye’yi karanlığa götürecek olan bir zihniyetin bir anlayışın bir inancın, hızla Türkiye’yi çağdaş dünyadan koparacağına ve bir geri kalmış ülke haline getireceğine inanıyorum”

 

BEN TARAFIM
“Bunların Hasandede Festivali ile ne ilgisi var diyeceksiniz. Kültür festivalleri, kültür sanat buluşmaları, sadece ozanlarını dinlemek, semalarını izlemek ya da şairlerini dinlemekle olmaz. Bir de ülkesinin sorunlarına parmak basmak gerekiyor. Sevgili dostlar ben tarafım, bertaraf olmamak için tarafım. Çanakkale’de şehit olmuş, gazi olmuş atalarımız dedelerimiz için tarafım. Sakarya’da, İnönü’de, Dumlupınar’da Afyon’da, Erzurum’da Kars’da bağımsızlık mücadelesi için emperyalizme karşı durmak için, sömürüye hayır demek için Türkiye’nin tam bağımsızlığı için orada şehit düşmüş, gazi olmuş, şu anda aramızda olmayan atalarımız dedelerimiz akrabalarımız için tarafım”

DEMOKRASİDEN YANA
“Onların ruhları için, kemiklerinin sızlamaması için tarafım. Sevgili dostlar, bu taraflılığımı sizlere de anlatmak zorundayım. Bir İran olmamak için tarafım, bir Afganistan olmamak için tarafım. Irak olmamak için tarafım. Demokrasiden yana, Cumhuriyetten yana, çağdaş hukuk devletinden yana, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden yana tarafım taraf. Bunu böyle bilmeliler, böyle anlamalılar. Tarafım, taraf olarak da yaşayacağım. Mücadelemi öyle de sürdüreceğim. Süreç içinde Hayır kampanyasını sürdüren ekiplerin pek üzerinde durmadıkları bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum”

SADECE OY VERİYORSUNUZ
“12 Eylül Anayasası’nın en önemli temel taşı, siyasi partiler kanunudur. Siyasi partiler kanununda, 12 Eylül’den sonra hiçbir parti bir düzenleme yaptı mı? Siyasi Partiler Kanununun % 10’luk barajına dokundular mı? Siyasi Partiler Kanununda parlamentodaki oligarşiye karşı, bir düzenleme yaptılar mı? Hayır. Üç tane partinin liderleri milletvekillerini seçiyorlar. Seçici onlar. Halk değil, sizler değilsiniz. Siz sadece oy veriyorsunuz. Şimdi Parlamentoda vekil arkadaşlar diyorlar ki, bizi siz seçmediniz ki. Bizi Tayip Bey seçti, Deniz Bey seçti, Devlet Bahçeli seçti. Aynen öyle. Sizin seçme noktasında sadece oyunuz var. Ama adayların belirlenmesi noktasında, halktan yana Cumhuriyet’ten yana, demokrasiden, sizden yana adayların belirlenmesinde, listenin oluşmasında, sizlerin katkısı yok”

ELEŞTİRİ YOK
“Bugün meclis siyasi partilerin oligarşisi ile yönetilmektedir. Orda yorum yok, eleştiri yok, halktan hukuktan yana düzenlemeler yok. Liderler söyleyecek, milletvekilleri parmaklarını kaldıracaklar, çünkü bir sonraki seçimde tekrar milletvekili olacaklar. Eğer yok derlerse bir daha milletvekili olma şansları yok. Ondan dolayı bu halka hesap vermiyorlar. Ondan dolayı siyasi partiler kanununu değiştirmiyorlar, ondan dolayı barajı yüzde 5’e çekmiyorlar. Ondan dolayı dokunulmazlıklarını kaldırmıyorlar. Festivaller sadece ozanları dinlemek, türküleri dinlemek, ya da eğlenmek değil. Ülkemizin sorunlarına parmak basmak”


MÜCADELE YOLDAŞIMIZDIR
“Bizim mücadelemizde, devrim şehitleri var, emperyalizme karşı savaşmak var, işçinin köylünün alın teri var, doğruluk, dürüstlük, hakkaniyet, bir de inançlar üzerinden siyaset yapmak yok. Biz dünyadaki tüm dünyadaki emekçilere, işçi sınıfına kardeştir diye bakıyoruz. Eğer dünyanın bir yerinde emperyalizme karşı savaşmış ve şehit düşmüşse o bizim kardeşimiz, mücadele yoldaşımızdır. Bu duygularla okyanus ötesine bir kez daha kirli elleriyle bıraksın Türkiye’yi gitsin paşa paşa orda yaşamını devam ettirsin” diyerek konuşmasını noktaladı.

SAYGI İLE ANACAĞIM
Başkan Coşkun’un konuşmasından sonra Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık kısa bir konuşma yaptı. Tanık “Hasandede Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan sakinleri ile Kırıkkale ve Ankara da kente hizmet eden hayata burada kazanan dolayısıyla uygarlaşma sürecimize katkıda bulunan emekçilerimizle hep saygıyla tanıdım ve saygı ile anacağım” açıklamalarına yer verdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ise Hasandede festivalinde bulunmaktan ve bu coşkuyu yaşamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Yaşar “Festivaller geçmişin geleceğe taşınmasında kültür olarak ekonomi olarak o bölgenin insanlarının bir araya gelmesinde önemli etki yapan ve o bölgenin tanıtılmasına katkı yapan olaylardır”

KARAMSAR HAVA
“5’inci dönemini geçiren Hasandede Belediye Başkanının, Hasandede’ye önemli hizmetleri geçmiştir. Türkiye’nin insanlarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel ilkelerine bugün karamsar bir hava gözüktürmek isteyenler olsa o Cumhuriyetin temel ilkelerine yinede ben Evet oyu verenlere de Hayır oyu verenlerin de sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Çünkü bu ülkede hiçbir şey kalmamış orduları dağıtılmış ülkenin bütün önemli noktaları işgal kuvvetleri ile işgal edilmiş bir noktada yoktan var olmuş o layık demokratik cumhuriyeti tekrar kurmuş ve 86 yıldır da bu cumhuriyeti yaşatmak için elinden gelen gayreti gösteren Hasandedeliler var, aydınlık insanlar var”

CUMHURİYETE BORÇLUYUZ
“Bu ülke herkes bilmeli ki bugün idarede olanlarda bugün idarenin başında olanlarda bizlerle hepimiz neyimiz varsa bugün hangi noktada isek cumhuriyetin eserisin cumhuriyetin verdiği nimetlerden dolayı Cumhurbaşkanıyız, başbakanız belediye başkanıyız bürokratız, iş adamıyız, hepimiz cumhuriyete borçluyuz. Seçimlerin bir neticesi vardır. Seçimlerden ders çıkartmak gerekir. Ama şunu herkes bilsin ki Türkiye Cumhuriyet Mustafa Kemal’in çizgisinden ayrılmayacaktır ayrılmamalı bu konuda hep beraber birlik bütünlük içerisinde olduğuna inanıyorum” açıklamalarına yer verdi.

YÜKSEK SESLE HAYIR
Son olarak ÖDP Genel Başkanı Alper Taş konuşma yaptı. Genel Başkan Taş, “Bugün burada güzel bir buluşma içerisindeyiz. Bu buluşma, aydınlıktan yana, kardeşlikten yana, barıştan yana, adaletten yana bir buluşma. Bu buluşmayı gerçekleştiren, bu buluşmayı sağlayan Belediye Başkanımız olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Ben burada sizleri, yürekten kutlamak istiyorum çünkü, 12 Eylül referandumunda büyük bir çoğunlukla, 12 Eylül’ün özünü ve ruhunu pekiştiren, bu Anayasa Değişiklik Paketine yüksek bir sesle Hayır dediniz. Sizi cesaretinizden dolayı kutluyorum”
 

SANDIKLAR BİZİMDİR
“Çünkü düşünün ki bir Başbakan, Hayır diyenler, huzurumuza gelmesin diyebiliyor. Siz dediniz ki, ferman Başbakan’ınsa Hasandede bizimdir, sandıklar bizimdir. Sizleri kutluyorum. Bu hükümetin, alevi açılımının ne olduğunu bu referandum sürecinde çok net gördük. Çok açık gördük, ne kadar samimiyetsiz bir yaklaşım içerisinde olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır. Sevgili dostlar, insanların soyuyla uğraşanlarda kesinlikle demokratik bir hikmet aramamalıyız, aramıyoruz. Bir Başbakan düşünün ki, kadın erkek eşit değildir diyebiliyor. Yargı reformu dediler, meğer yargıda belli bir mezhep varmış, bu mezhep yargıyı antidemokratik kılıyormuş”

TOPLUMU ÇÜRÜTTÜ
Eğer yargıdan temizlersek onların tabiriyle, yargımız demokratik olacakmış. Yani Ahmet Nejdet Sezer’in atadıkları, antidemokratik oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı Gül’ün atadıkları demokratik olacak. Mesele bu kadar basitmiş meğer. Sevgili Hasandedeliler, bizim yeni bir uygarlık yaratmamız lazım. Bir dayanışma uygarlığı yaratmamız lazım. Çünkü bu burjuva uygarlığı, bu kapitalist uygarlık artık bitti. Bu kapitalizm, bu piyasa düzeni insanı çürüttü, toplumu çürüttü, doğayı tüketti. İnsanlarımız sevgisiz, saygısız, bencil, dayanışma yok. Herkes birbirinin kurdu haline geldi. Biz bir dayanışma uygarlığı kurmak zorundayız”

YENİ BİR DEĞER
“Herkesin birbirinin kurdu olduğu değil, insanın insana dost olduğu, kardeş olduğu, paylaştığı, dayanışma içinde olduğu bir uygarlığı kurmak zorundayız. Bu bencil, bireyci, sevgisiz, bu ilişkilerin içinde dayanışmaya dayalı yeni bir hayatı yeni bir ahlakı ve yeni bir değeri geliştirmemiz gerekiyor. Bugün insan olmak Nazım’ın dediği gibi, yarın yanağından gayri her şeyde her yerde hep beraber diyebilmektir. Bu duygularla bu mutluluğunuzu, güzelliğini kutluyorum” dedi.

RESİM SERGİSİ
Konuşmalardan sonra Hasandede Koloynu ekibinin gösterisi yer aldı. Gösteriden sonra Ulusal 2’nci Şiir yarışması ödül töreni yapıldı. Dereceye girenlere ödüller verildi. Hasandede Türbesinde açılan resim sergisi ve Hasandede’ye ait çalışmaların ardından 3’üncü Heykel Sempozyumu açılış töreni gerçekleşti. Törene katılım oldukça yüksek oldu.

 

Bu haber 3165 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi