Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Petrol-İş de kongre heyecanı yaşandı

Petrol-İş de kongre heyecanı yaşandı

Tarih 22 Şubat 2011, 09:58 Editör PINAR YILMAZ

Petrol-İş de kongre heyecanı,Dayanışma,Özverili Çalışma ve İşçi haklarını savunma Başarıyı Getirdi

Petrol-İş’de kongre heyecanı

"Dayanışma,Özverili Çalışma ve İşçi haklarını savunma Başarıyı Getirdi."

 

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi 11. Olağan kongresi yapıldı. Kongrede Recep Sefer ve Ertuğrul Yurtoğlu yarıştı.

 

EMEKÇİLER RAHMETLE ANILDI

Kırıkkale Kültür Merkezi’nde yapılan kongre saat 10.00'de başladı. Kongrede Divan başkanlığını Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptı. Genel Kurul, iş kazası sonucu hayatını kaybeden emekçilerin rahmetle anılmasıyla başladı. Kongreye Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yanı sıra Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

İŞ KAZALARI PEŞ PEŞE GELİYOR

Batman’da 17 Şubat’ta bir patlama olduğunu belirten Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, patlama sonucunda 3 işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Bir kez daha ucuz atlatıldı­ söylemleriyle bu olayın geçeştirildiğini dile getiren Öztaşkın, bu facianın son olmadığını vurgulayarak Türkiye’de ki iş kazalarının peş peşe meydana geldiğini söyledi.

 

 

İŞ KAZALARI

Yaşanan iş kazalarının hepsinin aynı özellikte olduğunu dile getiren Öztaşkın, Hepsinde kayıt dışı ve denetsizlik olduğunu vurgulayarak, “Eğer güvenlik tedbirleri alınmazsa işçinin, halkın sağlığı ön planda düşünülmezse kurallı bir çalışma sistemi getirilmezse ve denetim mekanizmaları yeterince oluşturulmazsa Türkiye’de yeni iş kazaları, yeni iş faciaları ne yazık ki olmaya devam edecektir. İş sağlığı ve güvenlik tedbiri alınmıyor”

 

HESAP SORACAĞIZ

Önümüzdeki yapılacak olan seçimlerin önemine değinen Öztaşkın, “Gidişhattan memnun değil isek bu sistemin bu şekilde sürmesini istemiyorsak seçimlerde doğru bir tavır almalıyız. Seçimler geleceğimize yön verebilmenin en iyi araçlarındandır. Bu hesabı sorarken iktidarın karneleriyle değerlendirmek zorundasınız. İktidarın 8 yılda neler yaptıklarını sizler biliyorsunuz”

 

TARAF TUTUYORUZ

Türkiye’de insanların köle gibi çalıştığını belirten Öztaşkın, üniversiteli gençlerin iş bulmakta zorlandığını söyledi. Taraf tuttuklarını dile getiren Öztaşkın, ‘Bizler emekten, işçiden yana tarafız. Bizler insan gibi yaşamak için tarafız. Bizler toplumsal barış için tarafız. Önümüzdeki yapılacak olan seçimlerde Petrol-İş Sendikası tarafsal kaydını ortaya koyacaktır” dedi.

 

 

BÜYÜK BİR KRİZ YAŞANDI

Mevcut Başkan Recep Sefer ise, 2009 yılında büyük bir kriz yaşandığını belirtti. Dünyada işsizlik oranları yüzde 6,5’lara geldiğini dile getiren Sefer, 200 milyon insanın işini kaybettiğini söyledi. Ülkemizde bir milyona yakın insanın işini kaybettiğini ifade eden Sefer, Milyonlarca insan açlık ve yoksulluk sınırına sürüklendi. Dünyada ve ülkemizde milyoner sayısı arttı. Krizlerde biz yokluk içinde olurken fakirleşirken onlar milyoner sayısını artırdılar”

  

KENDİ ÜYELERİMİZİN MÜCADELESİNİ VERMİYORUZ

Başkan Sefer, “Petrol İş Sendikası’nın 60 yıldır sadece kendi üyelerini mücadelesini değil nerde ezilmiş var, itilmiş var, yoksul var kimsesiz var savaşa maruz kalmış insanlar var her zaman onun yanında yer almışlardır. Şunu bilin ki bu sendika 60 yıldır mücadele eden maceracı olmayan yandaş olmayan ama mücadele eden bir sendikadır. Ve dünyada uyuşturulmuş gibi morfin verilmiş gibi sanki bir şey yokmuş gibi bu tüm saydıklarım yaşanmamış gibi televizyonlar sadece bizim ülkemizde değil magazinsel sorunlara anlatmayan başka uğraşlarla uğraştıran ve insanların kafalarını beyinlerini satın alarak yayın yapmaktadır”

  

İŞ KAZALARINDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

‘İş kazalarında Dünya ikincisiyiz, Avrupa birincisiyiz’ diyen Başkan Sefer, “Bunun sebebi ucuz işçilik güvencesiz çalıştırmak. İş kazaları utanılacak bir durumdayız. Her taraf taşeron müteahhit işçisi oldu. Hepimizin kendi sendikam da dahil olmak üzere bu koltuk sevdalıyla bu hükümet yandaşlığıyla hükümetler yandaşlığıyla sendikacılık yapılmaz sendikacılar ortak mücadele etmediği sürece ortak tavır koymadığı sürece taşeron işçiliği kazanımlar ile elde ettiğimiz toplu sözleşmeleri ortadan kaldıracaktır” dedi.

 

Bu haber 3131 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi