Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Ahiler Kalkınma Ajansı Japonya – Türkiye Turizm Operasyon Toplantısı na Katıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Japonya – Türkiye Turizm Operasyon Toplantısı na Katıldı.

Tarih 24 Şubat 2011, 08:21 Editör PINAR YILMAZ

Ahiler Kalkınma Ajansı Japonya – Türkiye Turizm Operasyon Toplantısı na Katıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Japonya – Türkiye Turizm Operasyon Toplantısı’na Katıldı.

 

                       Japonya Seyahat Acentaları birliği( JATA) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile  Türkiye’ ye gelen Japon turist sayısını artırmak ve sürdürülebilirliğini  sağlamak amacıyla düzenlenen toplantı dün Nevşehir’in Avanos ilçesinde gerçekleştirildi.

 

                        Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,ın  açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Kültür Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Japonya Seyahat Acentaları Birliği yetkilileri, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen ve Ajans Birim Başkanları , Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Veleddin Birsöz  Avanos kaymakamı Aylin Kırcı Duman ve Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükçü’nün yanı sıra Kapadokya Bölgesi’nde faaliyet gösteren seyahat acentaları ve turistik işletmelerin yöneticileri de hazır bulundu.

   

 

                        Tur operasyonları hakkında mevcut problemlerin tartışıldığı toplantıda söz alan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen,  bölgede faaliyet gösteren Kalkınma Ajans’ı olarak kendilerinin de Kapadokya Bölgesi’nin turizminin geliştirilmesi ve turizm kümelenmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve bu doğrultuda her kurumla karşılıklı işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

    

 

                         2011 yılına dair beklentilerin de tartışıldığı toplantıda 2011 yılında 18 milyon Japon’un yurtdışına seyahat edeceğinin tahmin edildiği vurgulanarak, 2010 yılında Japonya’dan Türkiye’ye 195,404 turistin seyahat ettiği bu rakamın ise 2013 yılında 300.000 turist olarak hedeflendiği belirtildi.

   

                    

                       Topantıda tur operasyonların geliştirilmesi için, güvenli seyahat ,tur kalitesi ve yeni destinasyonların oluşturulması başlıklarında gelişme sağlanmasın gerektiği de vurgulandı.

                       Japonya Seyahat Acentaları Birliği’nin düzenlediği turizm operasyon toplantıların ikinci ve son oturumu 24 şubat 2011’de İstanbul’da gerçekleştirilecek.

 

 

 

Bu haber 2352 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi