Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
Kırıkkale de Gelinlik Defile Rüzgarı

Kırıkkale de Gelinlik Defile Rüzgarı

Tarih 26 Şubat 2011, 14:29 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de Gelinlik Defile Rüzgarı

-KIRIKKALE'DE GELİNLİK DEFİLESİ YAPILDI

 

Kırıkkale Valiliği tarafından hazırlanan ''Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi'' kapsamında İl Kültür Merkezinde toplantı düzenlendi. Toplantı sonunda gelinlik defilesi yapıldı. 

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, toplantıda yaptığı konuşmada, her şeyin risk almakla başladığını belirterek, bu çerçeve de Kırıkkale'de yeni bir çalışma gayreti içinde olduklarını söyledi. 

Güner, ''Her gün benden 100-200 lira yardım isteyenler oluyor, ben onları görünce kadınların her alanda çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Kadınlarımıza güveniyorum. İlçelerimizde gerekli çalışmaları başlattık. Bu alanda çok ciddi şekilde çalışıyoruz. İlçelerde ücret verip kadınlarımızı eğittik ve işe aldık. Geleceğin modacıları onlar olacak. İnanıyorum ki her şey iyi olacak. Kadın iş gücünü ön planda tutacak bir valiniz var. Moda vizyonumuz kadın olduğuna göre bu alanda kadınlarımıza çok iş düşüyor'' diye konuştu.

Toplantıya katılmak üzere Kırıkkale'ye gelen modacı Serpil Karuserci ise kendi iş alanı dışında birçok alanda da çalışmalar yaptığını ve 22 ülkeye gelinlik ihraç ettiğini söyledi. 

Karuserci, ''Kosova, Bağdat, Bakü gibi birçok yere bayi açarak çalışmalar yaptık. Kendim küçük bir ev makinesi ile bu işe başladım. Şu anda 200 kadın ile çalışıyoruz. Kalitemiz daima daha yükseklere çıkacaktır Fransa, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerde bayiler açtık. Oralarda böyle gelinlik satmak daha zor. Bunun için kaliteden yana ödün vermiyoruz. Yüzde 100 Türkiye Gaziantep markaları kullanıyoruz'' dedi.  

Konuşmalardan sonra yapılan defilede ünlü modacı Serpil Karuserci'nin hazırladığı gelinlik defilesi büyük beğeni topladı.  Genç kızlar tarafından sunulan gelinliklerin yanı sıra halk eğitim ve kız meslek lisesi öğrencilerinin hazırladığı gece elbiseleri ve abiye takımların sunumu yapıldı.

Misafir Modacı Serpil Karuserciye Karakeçili Halk eğitim Kurslarında yapılan Türk Kızlarının el emeği Türkmen motifleri ile donatılmış bir yelek hediye edildi.

Öğrencilere girdikleri yarışmalarda başarı gösterip ilk üçe girenlere ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan’ın temin ettiği Leptop,Notbuk ve DJ fotoğraf makinesi hediye edildi.

Programa Mv Turan Kıratlı,Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve eşi,İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker,İl Sağlık müdürü Bedia Türkmen,İlçelerden Gelen Halk eğitim müdürleri,İl Kültür müdürü,Kırıkkale’deki Gelinlik İmalatı yapan Gelinlikçiler katılırken Mv Vahit Erdem ve Mustafa Özbayrak kutlama mesajı gönderdi.

Haberci71 Bütün Genç Kızlarımıza gösteriye katılan geleceği parlak insanlarımıza fotoğrafları galeri ile hediye ediyor.

Bugünden itibaren Foto Galeride görebilirsiniz. 

AY-HABERCİ

Bu haber 5338 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi