Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
Sağır ve Dilsizler spor derneği İşitme engelli öğrencileri ziyareti

Sağır ve Dilsizler spor derneği İşitme engelli öğrencileri ziyareti

Tarih 27 Şubat 2011, 00:43 Editör PINAR YILMAZ

Sağır ve Dilsizler spor derneği İşitme engelli öğrencileri ziyareti

SAHIR VE DİLSİZLER SPOR DERNEĞİ ÜYELERİ İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ

ZİYARET ETTİ

 

Kırıkkale Bahçelievler mahallesinde eğitim öğretim veren Mevlüt Hiçyılmaz işitme engelliler yatılı okul öğrencilerinin bugün ziyaretçileri vardı.

Edinilen bilgiye göre Sağır ve Dilsizler spor derneği üyelerinin ziyareti ile öğrencilerin çok mutlu ve neşeli olduğu yemekhanede işaret dili ile oyunlar oynandı sohbetler yapıldı.

Hayatın içinden gelen kendileri gibi işitme engelli büyüklerini gören öğrenciler kısa zamanda gelen dernek üyeleri ve Halk eğitim işitme engelli dil öğretim kursiyerleri ile kaynaşma ve koyu sohbetler yaşandı.

Kırıkkale Sosyal Hizmetler İşitme engelli işaret dili tercümanlığı yapan Cem  Güneş AA muhabirine bütün konuyu ve öğrenciler arasındaki diyalogları anlattı.

Cem hoca şunları söyledi,” bugün sağır ve dilsizler spor kulübü,halk eğitim işitme engelli işaret dili öğrenen kursiyerleri ile beraber şehrimizin tek yatılı ve çok başarılı beş yıldızlı otel görünümünde olan bu işitme engelli okul öğrencileri,hocaları ve idarecileri ile bir araya geldik.amaç,öğrencilerle tanışmak,aynı dili kullanan yetişkinlerin ve öğrencilerin kaynaşmasını sağalmaktı.İşaret dili ile yapışan sohbetleri çok anlamlı idi.çocukların motüvesi açısından onlara destek verilerek kulübün faaliyetleri anlatıldı.şampiyonluğa giden spor kulüp takımına destek istendi.müdür yardımcısı ünal beye,diğer yönetici ve öğretmenlere,yemekhane aşçısına,çok teşekkür ederiz.”diyerek kursuyerlere ve öğrencilere farklı bir uygulama yapıldı,bunu her zaman yapılabileceğini,ziyaretlerin devam edeceğini vurguladı.

Okul müdür yardımcısı ve Spor kulüp  as kaptanı Ünal Dündar öğrencileri adına şunları söyledi,”İşitme engellilerin farklı bir dünyası olduğunu,okulumuzda kendi evleri gibi sahip çıkılan bir okul olarak görmeleri bizi çok mutlu edecek. biz bugün ziyaretimize gelip öğrencilerimize farklı bir ortam yaşatan,aynı dili konuşan büyükleri ile diyalog kuran öğrencilerimiz adına herkese teşekkür ediyorum.sağır ve dilsizler dernek başkanı Hamza bozkurt,sosyal hizmetlerden gelen uzman ve tercümen Cem  Güneş’e,dernek üyelerine,halk eğitim kursiyerlerine çok teşekkür ediyoruz.

 

amacımız Kırıkkale’nin fazlasıyla bize ulaşmayan işitme engelli çocuğu olan aileler ve ulaşmaktır. Bugünkü Faaliyet Bizim  için bir vesile olmuştur.tanıtım olduğu gibi civar iller ve köylerdeki ailelere kulübümüz sayesinde ulaşmayı hedefliyoruz.18 öğretmen ve yönetici,50 yataklı olup 30 kişinin kalabildiği yatılı okulumuz için hedefinin altında kalan öğrenci sayısını çoğaltmak.bunu spor kulübü yoluyla,basın yoluyla her yere haber gönderip spor turnuvaları ile duyurmaya çalışıyoruz.”diyerek katılan herkese teşekkür etti.

Okul Türkçe öğretmeni Murşide Kurtulmuş’un nin taklidini kızdığı anı işaret dili ve vücut mimikleri ile canlandıran Rahime Karakoç büyük tezaurat ve alkış aldı.

AY-Haberci

Bu haber 5071 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi