Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Mv.Kıratlı dan Tiyatro Şubata Kutlama Ziyareti

Mv.Kıratlı dan Tiyatro Şubata Kutlama Ziyareti

Tarih 28 Şubat 2011, 17:48 Editör PINAR YILMAZ

Mv.Kıratlı dan Tiyatro Şubata Kutlama Ziyareti

KIRATLI’DAN TİYATRO ŞUBAT’A SÜRPRİZ ZİYARET

MV.KIRATLI;

“SİZLERLE NEDEN DAHA ÖNCE TANIŞMADIK,BU BİR KAYIPTIR.”

 

Kırıkkale milletvekili Turan Kıratlı 10. yılını kutlamak üzere Tiyatro Şubat’ı ziyaret etti. Tiyatro Şubat’ın ofisinde gerçekleşen ziyarete Tiyatro Şubat oyuncuları da katıldı.

 

ANLAMLI MESAJLAR

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı Tiyatro Şubat’ı ofisinde ziyaret etti. 10. yıl münasebetiyle gerçekleşen ziyarette Kıratlı son derece anlamlı mesajlar verdi. Kıratlı, Sezai Yeşilyurt’u çalışmalarından dolayı tebrik ederken Kırıkkale’ye kültürel ve sanatsal anlamda verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kırıkkale’nin sanatçılara her zaman destek olması gerektiğini belirten Kıratlı bu anlamda kendisi de dahil olmak üzere herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi. Kırıkkale’nin kültürel dokusunun zenginliğine de değinen Kıratlı “Kırıkkale’mizin ressamı vardı, türkücüsü boldu, sporcusu, şampiyonu vardı. Tiyatrocusu da oba beylerinin yurdunda doğmuş. Bu küçüçük büroda verdiğin mücadeleyi anlıyorum,büyük oyunların sergileneceği bir yer bul tahsis edip desteklemek bizim işimiz,şehrimizin sanatsal faaliyetlerinin Olması gereken yeri burası değil. Tez elden layık olduğu yerde görmek istiyorum” diyerek Yeşilyurt’un her koşulda yanında olduğunu belirtti.

 

SEVİMLİ TİYATROCU

Yeşilyurt’u geç tanıdığı için üzgün olduğunu belirten Kıratlı “Soğuk bir şubat gününde Tiyatro Şubat’ı ziyarete geldim. Doğuştan sanatçı ruhunu taşıyan ve bunu mütevazi kimliği ile süsleyen Sezai kardeşim her ne kadar amatör ruhla ve profesyonel mantıkla çalıştıklarını ifade etse de usta oyuncular arasına çoktan girmiş sevimli bir tiyatrocu.şimdiye kadar neden tanışmadık hayret ettim. Bu bağlamda Kırıkkale içerisinde ve dışarısında verdiği hizmetlerle Kırıkkale’nin tanıtımında sosyal bir görev üstlenen Tiyatro Şubat’ın her zaman nezdimde yeri farklı olacaktır.” dedi. Kendisine gelecek her projeyi değerlendirmekten büyük bir keyif alacağını belirten Kıratlı bu anlamda Kırıkkale’de yapılacak her türlü faaliyetin bu şehrin kültürel yapısına fayda sağlayacağından ötürü üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten memnun olacağını dile getirdi. Kıratlı aynı zamanda Kırıkkale’nin tanıtımına yönelik gerek film olsun gerekse tiyatro oyunu olsun yapılabilecek her tür projenin arkasında olduğunu da belirtti.

  

FİKİRLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİREN SANATTIR

Ziyaret sohbet ortamında geçerken Kıratlı sanat üzerine de söylemlerde bulunarak yapılan işin ne kadar kutsal olduğunu dile getirdi. Fikirleri ölümsüzleştiren sanattır diyerek sanatın insan hayatında ki önemine değinen Kıratlı “ Haberleri en hızlı ve de gönüllere nakşeden sanattır. Milyarları kendine dost edinen sanattır. Kainatı yoktan var edenin en büyük sanat eseri insandır. Bu sebeple sanatsız bir hayat karanlıkta kalmaktır” diyerek sanatsız bir yaşamın mümkün olmayacağını söyledi. Bu ziyaretten son derece memnun ayrıldığını belirten Kıratlı “Sezai kardeşime ve tiyatro ekibine başarılar diliyorum. Gönlümü sizlerle bırakarak buradan ayrılıyorum. Her zaman yanınızda olmaya söz veriyorum ve en kısa zamanda sizi oyuncularınızla beraber meclise bekliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

 

TİYATROMUZ BOŞ DURMAYACAK

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı’yı ofisinin dışında karşılayan Tiyatro Şubat imtiyaz sahibi Sezai Yeşilyurt çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sürpriz ziyaretin kendilerine onur verdiğini belirten Yeşilyurt bu tür ziyaretler ile daha da güçleneceklerini ve boş durmayarak daha çok projeler üreterek Kırıkkale seyircisinin karşısına çıkacaklarını dile getirdi. Kıratlı’nın kendisine şimdiye kadar ürettikleri ve gerçekleştirdikleri projelerini sorması üzerine Kırıkkale içerisinde ve dışarısında üzerlerine sosyal sorumluluk kapsamında ne düşerse ellerinden geldiği kadarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özel tiyatro olmalarına rağmen Kırıkkale içerisinde bir çok resmi ve tüzel kurumlarla bir çok proje gerçekleştirdiklerini belirten Yeşilyurt “Kırıkkale içerisinde bir çok kurumla işbirliği yaptık. Bunların içerisinde resmi kurum olarak İl Emniyet Müdürlüğü, Delice Kapalı Cezaevi Müdürlüğü, TÜPRAŞ, İl Sağlık Müdürlüğü, tüzel kimlik olarak Altı Nokta Körler Derneği, Ortopedik Özürlüler Derneği, Kırıkkale’deki Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği,Belediyeler gibi bir çok kurumla işbirliği içerisindeyiz.” dedi.

  

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE YENİDEN

Geçtiğimiz yıl Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ın destekleri ile “Gençliğin Terörizm Konusunda Bilinçlendirilmesi” projesi kapsamında “Bu Vatan Hepimizin” adlı oyunu sergilediklerini ve 5 bin öğrenciye ulaşarak kırılması güç bir rekora imza attıklarını belirten Yeşilyurt “Bu sene yine emniyet müdürümüz Kadri Kartal’ın destekleri ve istekleriyle farklı bir oyunla yine aynı proje kapsamında öğrencilerimizle buluşacağız. Sayın Kartal’ın bu konudaki hassasiyetine ve tiyatronun kitlesel gücüne inanarak verdiği desteğe teşekkür ediyorum.” diyerek toplumsal bilinçlenme konusunda tiyatronun gücünün küçümsenmemesi gerektiğini dile getirdi.

  

PROJELER İLE ZİYARET EDECEĞİZ

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı’nın Tiyatro Şubat’ı mecliste bir öğle yemeğinde ağırlamaktan memnun olacağını dile getirmesi üzerine Yeşilyurt ekip olarak yeni projelerle kendisine iade-i ziyaretten memnun olacağını ve onur duyacağını ifade etti. Yeşilyurt, Kıratlı’yı uğurlarken bu ziyaretin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek “Bu ziyaret Tiyatro Şubat için önemli bir dönüm noktasıdır. Tiyatro Şubat artık kendisini daha güçlü hissetmektedir. Ben ve ekip arkadaşlarım yeni projeler üreterek sayın milletvekilimizi sürekli ziyaret edecektir. Bu bağlamda siyasetin en uzak noktasında olan bir sanatçı olarak sayın milletvekilimizin bu alçak gönüllülüğü ve mütevazi kişiliğinden ötürü bu görüşmeden son derece memnunum.” dedi. Kendisini geç tanıdığından ötürü üzgün olduğunu belirten Kıratlı’nın bu sözleri üzerine çok duygulandığını belirten Yeşilyurt “Geç oldu ama Tiyatro Şubat kendisine son derece mütevazi ve sanat dostu bir dost edinmiştir. Hiçbir şeyin geç olduğunu düşünmüyorum. Sizi tanımaktan ötürü keyif ve memnunluk duyuyorum” diyerek duygusal hüzün dolu sözlerini sona erdirdi.   

 AY-Haberci      

 

 

 

Bu haber 2183 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi