Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Ünlü Modacı  Cemil İpekçi   gelinlik Moda evine Öğretmen seçimi yapıyor.

Ünlü Modacı Cemil İpekçi gelinlik Moda evine Öğretmen seçimi yapıyor.

Tarih 12 Mart 2011, 11:17 Editör PINAR YILMAZ

Ünlü Modacı Cemil İpekçi gelinlik Moda evine Öğretmen seçimi yapıyor.

Ünlü Modacı  Açacağı 'gelinlik Moda evinde Öğretmenlik Yapacak Beyin Takımı İçin seçim yaptı

 

Ünlü modacı cemil ipekçi Kırıkkale’de açacağı 'Gelinlik moda evinde öğretmenlik yapacaklar için Merkez halk eğitim salonunda seçme sınavı yaptı. 29 kişinin müracaat ettiği seçmelerde 14 kişi seçildi.şimdi ise Pazar günü uygulamalı mülakat yapılacağı bildirildi.

İpekçi, "Kadınlarımızın sorunları aynıdır. Unutmayalım Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi kurtarırken en büyük desteği kadınlardan almıştır" dedi.

       

Ünlü modacı,
Kırıkkale'ye bağlı Bahşılı ile Yahşihan İlçelerinde açılacak olan 'Gelinlik okulu'nda görev yapacak usta öğreticiler için sınav yaptı. Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan sınava Vali Hakan Yusuf Güner'in eşi Berrin Güner, Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, Halk Eğitim Merkez Müdürü Osman Kara,Yahşihan Halk eğitim müdür yardımcısı Hayat Arslan,Bahşılı Halk eğitim müdür yardımcısı Seyide Evren ile ünlü modacı Cemil İpekçi, asistanları hazır bulunurken, 29 kişi de seçilecek 5 kişiden biri olmak için ter döktü. Şimdilik 14 kişi mülakata kaldı.

Ünlü Modacı
Cemil İpekçi, Mardin'den sonra Kırıkkale de açılmasına karar verdikleri gelinlik, nişanlık, abiye gibi giysilerin hazırlanacağı okul ile ilgili olarak "Mardin Kızıltepe de açmış olduğumuz okulumuzu Kırıkkale'den sonra inşallah Bodrum da da açacağız. Bir de İstanbul'da lise gibi bir okul olma ihtimali var. 2 yıl içinde de Cemil İpekçi Vakfı kurarak bu okulların çalışmalarını vakıf üzerinde sürdüreceğiz. Cemil İpekçi tasarım merkezi olarak herkes bildiklerini bir birlerine öğretmiş olacaklar. Aynı zamanda kültür alış verişi yapacağız. Bir birlerinin kültürlerini ve el sanatları tanımış olacaklar" dedi. Bayanların nerede olursa olsun sorunlarının aynı olduğuna da değinen İpekçi, "Bunun için ülkemizdeki kadın hakları konusunda, kadına yatırım çalışmam bu yüzdendir. Kadınlarımızın layık olmadığı yerde olduğunu düşünüyorum. Ama bu arada biraz da kadınlarımızı suçluyorum. Yıllardan beri çok fazla sustular. Bence şimdi başladılar. Kadının Diyarbakırlısı, İstanbullusu, Egelisi olmaz. Tüm kadınlar birdir. Hepsinin sorunları aynıdır. İnşallah bu sorunların altından hepsi gelecek. Unutmayalım Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi kurtarırken en büyük desteği kadınlardan almıştır" dedi.

  

 

Hasandede Türbesine gönderdiği Tarihi Avizenin Türbedeki şeklini görerek "hayırlı bir yere takıldı.Allah kabul etsin." dedi.

 

SÖZ VERDİĞİ AVİZEYİ HASANDEDE TÜRBESİNE  TAKTIRDI

Daha sonra Hasandede Türbesine takılması için gönderdiği 19.yüzyıl Venedik eseri olan Antika Avizeyi incelemek için Hasandede ye gitti.Türbe ziyareti ve Avizeyi gördükten sonra ev sahibi Hasandede Belediye başkanının daveti üzerine Belediyede birer kahve içtiler.

    

MODA EVİ OLACAK İNŞAATİ İNCELEDİ

Bahşılı’daki seçilen inşaat’ten hiçbir hareketin ve Dernek çalışmalarının hiç yürümediği ,istihbaratı üzerine oraya yapacağı ziyareti iptal ederek (tabiî ki gezecek hiçbir çalışma yoktu,iyiki gelmedi)Yahşihan daki moda evinin %75 lere kadar ilerlediği inşaatı gezdi.Kaymakam Özen ve mimar Adnan beyden gerekli bilgileri alarak bazı tavsiyelerde bulundu ve ayrıldı.(Mayıs ayında görkemli bir çaılış yaparız inşallah dedi.)

   

CEMİL İPEKÇİYE KÖY YUMURTASI VE YAHŞİHAN YOĞURDU HEDİYE EDİLDİ

Kaymakam Ahmet Serhat Özen’in konağında bir müddet dinlenen Modacı Cemil ipekçi burada Kaymakam Özer'in sivas kangal'dan getirtip büyüttüğü kangal yavrularını sevdi(6 aylık yavrularmış)Kaymakam Özer'in eşi Hamiyet Hanımın Modacı İpekçiye hediye ettiği köy yumurtası ve Özel ünlü Yahşihan yoğurdu ise çok beğenildi.

Mardin Güzellik merkezi işletmecisi Deniz Hanım da Kaymakam’ın eşi ile yıllara varan dostluklarının anısına Kendisine özel el yapımı  taşlı Mardin yapımı Gümüş bir yüzük hediye etti.

Bütün ekibinin de katıldığı sohbet toplantısından sonra misafirler Ankara’ya döndü.

Ay-Haberci

 

Bu haber 3947 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi