Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Yaralı Yüreklerden Selam Olsun

Yaralı Yüreklerden Selam Olsun

Tarih 17 Mart 2011, 02:18 Editör PINAR YILMAZ

Yaralı Yüreklerden Selam Olsun

YARALI YÜREKLERDEN SELAM OLSUN


           Selam olsun bu yanık yüreklerden;
Milli ve Manevi duyguları bir gün değil her zaman her an şevk ile coşanlara, Çanakkale zaferini ve şehitlerini unutmayanlara, gönülden gönüle yaşatanlara yaşayanlara selam olsun selam.

        Selam olsun bu yanık yüreklerden;

       Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet yaşatma sevdasında olanlara, öncelikle Çanakkale’yi, Gazi Mustafa Kemal Paşayı, Şehitlerini ve Gazilerini senede bir gün değil her gün ananlara aklından çıkarmayanlara, selam olsun bol selam Şehit Ailelerine ve Gazilerine sahip çıkanlara.

       Yazıklar olsun,

       Yazıklar olsun Habur sınır kapısında bayram edenlere, müsaade edenlere, yazıklar olsun suçlu olup dokunulmazlık zırhı altında barınanlara, barınmalarına vesile olanlara, yazıklar olsun dağdan indirilip YÜCE MECLİSİMİZDEN bölünmez bütünlüğümüzü tehdit edenlere ve vesile olanlara, yazıklar olsun adı her ne olursa olsun terör örgütünü destekleyenlere ve bunlara kırmızı plaka şansı verenlere.

 

        Tarih nereyi ve neyi gösterirse göstersin, oralarda kim yaşarsa yaşasın, askerimizin, polisimizin, öğretmenimizin ve kamu görevi icra ederken damarlarından bir damla şehit veya gazi kanının döküldüğü her bir karış toprakta yüreğimiz vardır.

Nerde bir ezan sesi nerde bir Çanakkale türküsü söyleniyorsa, Nerde Şanlı Bayrağımız dalgalanıyorsa işte orası bizim sevdamızdır. Hem de karasevdamız.

 

 Burada yaşanmış bir olayı da hatırlatmak istiyoruz: 

 

            ‘‘Dönemin Başbakanı Turgut Özal zamanında gerçekleşmiş bir olay şöyle anlatılır:

           Japon eğitim uzmanları gelmiş ve ülkemizin eğitim sistemini incelemiş, Özal'ın bürokratlarının da hazır bulunduğu bir ortamda raporlarını sunmuş ve sonuç olarak şunu söylemişlerdi:

     

      ‘Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!’

      Turgut Özal'ın "Nasıl?" sorusu üzerine şunu anlatmışlardı:

        ‘Biz Japonya'da okula başlayacak çocuklarımıza milli ruh şoklaması yaparız. Onları önce toplu halde hızlı trenlere bindirir, dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi gezdirir ülkemizin gücünü gösteririz. Sonra da bu yavrularımızı alır Hiroşima ve Nagazagi'ye götürür, orada atom bombası atılan ve yıllardır ot dahi bitmeyen alanları gösterir deriz ki: Eğer siz çalışmaz, bilinçlenmez ve az önce gördüğünüz teknolojiye sahip olmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur.’

       Bürokratlardan biri atılır: ‘Ama bizim Hiroşima'mız yok ki!’

     Japon uzmanın cevabı tokat gibidir: ‘Sizin Çanakkale'niz on Hiroşima eder!’...’’

 

Zaman zaman yurdumuzun etrafını haince iç ve dış düşmanlar sarsa da, kahramanlar her zaman kendilerini siper edecektir, çünkü onlar dönmeyi düşünmeyerek:

’Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz Ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka komutanlar geçebilir.’

          Diyen Gazi Mustafa KEMAL’in askerleridir.

 

         Bu duygu ve düşüncelerimizle: 
    

         Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olgumuz tüm şehitlerimizi, Şehitler Haftası münasebeti ile bir kez daha saygı ve şükranlarımızla anarken acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, Kahraman Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.

 

        

      

Bu haber 2069 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi