Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

SAADET Partisi Aday Adaylarını tanıttı

SAADET Partisi Aday Adaylarını tanıttı

Tarih 28 Mart 2011, 00:29 Editör PINAR YILMAZ

SAADET Partisi Aday Adaylarını tanıttı

Kıymetli basın mensupları ve muhterem Kırıkkaleliler;
Bugün
27 Mart 2011 Pazar. Haziran 2011 seçimleri öncesi ülkemiz ve Kırıkkale açısından çok önemli e tarihi bir günü yaşıyoruz.
Öncelikle Rabbjm kısa bir süre önce ahirete irtihal eden Muhterem Hocamıza rahmet e lesin. Mekönı. cennet olsun. Peygamberimize. komşu kılsın. Tabii Hocamızın vefatı. sıradan bir insanın kaybı değildir. Bir İslam liderinin kabıdır. Şüphesiz, yerini doldurmak kolaş değil. Ama teşkilat olarak. onun bize bırakmış olduğu emaneti. onun gösterdiği hedefler doğrultusunda amacına ulaştırmaya mecburuz. Neydi. Hocamızın belirlemiş olduğu hedefler?
Yaşanabilir Bir Türkiye. Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Düna. Yani adil bir düzen.
Şüphesiz bu mukaddes emaneti. belirtilen amaçlara ulaştırmak. hem son derece önemli, hem de çok ağır bir yüktür. Haziran 2011 seçimleri bern Kırıkkale. hem Türkiye. hem de bütün insanlık için tarihi önemi olan seçimlerden birisidir. Kırıkkale’miz; 280 bin nüfuslu 9 ilçe (merkez dahih. 14 belde, 173 köy, 135 mahallesi, 195 bin seçmeni. başkente olan yakınlığıyla bölgemiz ve ülkemizin önemli şehirlerinden birisidir.
Ülkemiz savunma sanayisinin bel kemiğini oluşturan ve stratejik öneme haiz olan Makine e Kim3a Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) 10 fabrikasından 5’i. 2 işletmenin 1 ‘i buradadır.
Kırıkkale il merkezi kamu ağırlıklı sanayi şehri olup. diğer ilçe merkezleri \ e kırsal kesimin ekonomik \ apısı tarıma dayalıdır.
Kıymetli basın mensupları,
İşsizliğin %20’lerde genç işsizlik oranının ise %30 larda olduğu ülkemizde iş bulanların da büyük bir kısmının
asgari ücret
630,00
lira ile geçimini sürdürmek zorunda kalıyor.
4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1000 lira. \oksulluk sınırının ise 2500 liralara çıktığı ülkemizde resmi rakamlara göre maalesef 15 milyon insanımız aç, 15 milyon insanımız da oksul.
Maalesef ülkemiz sıcak paranın en çok kr elde ettiği ülke olma vasfinı koruvacak. İthalatımız ihracattan daha hızlı artacak ve düşük kur politikasının yol açtığı düşük fış atlı ithal ürünlerle rekabet etme\en \erli üretici işletmeler kapanmava dexam edecek.
Cari açık ülkemizin borç stokunun daha da artmasına ortam hazırlavacak. Ülkenin borcu ve yabancı sermayenin karı artarken, kitlelerin yoksullaşma süreci de\7am edecek.
Zaten geçmişte uygulanmış ve denenmiş aynı politika ve öntemlerin farklı neticeler ermesi mümkün olabilir mi? Dünya Enerji Konseyi Türk Afilli Konıitesi Yönetim Kııı’ıılıı Başkanı ve Eski t ‘laştıı’ma Bakanlığı lfıistetaı’ı Süreyya 1?icel Özden. Türki3 e’nin petrolde 2.5 milyon ton üretim kapasitesi. tüketimi ise 31 milyon ton. doğalgazda üretim 0.73 milyar metreküp, yani yok denecek kadar az. tüketimimiz ise 37 mil3 ar metreküp. Yani petrolde %92, doğalgazda %98. Dışarıdan birisi vanayı kapattığı anda \ apabileceğimiz hiçbir şey ok. Şehirlerimizde hayat durur. kışın ortasında donmaktan kurtulamayız. Akar\akıtta da maalesef en pahalı tilke durumundayız.

 

 
Kıymetli basın mensupları,
Binlerce yıldır kardeşliğimiz pekişmiş olan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızla aramızda husumet çıkarıp bunu Islam
dışı yollarla çözmek bu ülkeye xe bu millete \apılan en büyük ihanettir. Bizleri bir arada tutan en önemli faktörün Yüce dinimiz olduğu unutulmamalıdır.
Yine ytizyıllardır kardeşçe yaşadığımız Lib3a’ya yapılan müdahaleyi Saadet Partisi olarak asla kabul etmeyeceğimizi ifade ediyor ve Ortadoğu’daki diktatörler bahane edilerek, demokrasi adına 2000’li ılların başında İrak’la başlatılan ve bir milyon müslümanın hayatına mal olan operasyonlar. birkaç a önce Sudanı iki\e böldükten, Tunus’u, Fas’ı. Cezayir’i ve Mısır’ı hallettikten sonra, şu sıralar. İsrail’in en büyük düşmanı olan L.ibya’ya kefen hiçmektedir. Bu olay, ABD’nin ana hedefi olan Bü\ük İsrail’in kurulması ve güvenliğinin sağlanması için BOP Projesinin yürürlüğe konulmasından başka bir şey değildir.
ABD’nin beş yıl önce dünyaya açıkladığı. İspanya ve Türki\e’nin eş başkanı olduğu bu projenin mimarları Saddam’ı devirerek Irak’ı haletmiş. doğuda Afganistan ve Pakistan’ı her gün hombalama)a devam ederken şimdi de Kuzeş

Afrika’daki uygulama satbasına geçmiştir. Bu olaylar cereyan ederken NATO’dan medet ummak en basit ifadeyle saflık olur. Çünkü NATO’nun geçmişte yaptıklarını bütün dünya bilmektedir.Afrika’da Tutsi ve Hutu kabileleri arasında me\dana gelen savaşta 1,5 milyon insan öldürüldü. Ne BM. ne de NATO kılını kıpırdatmadı.
NATO Bosna Hersek’e Sırplar tarafından yapılan katliamı durdurmak için girmedi. Ne zaman müdahale ettiler. Bosnalılar kendi güçlerini toparlavıp Sırpları şehirlerden çıkarma\a başladıkları zaman girdiler. Srebrenitsa katliamı NATO girdikten sonra oldu. 10 bin insan, gözlerinin içine baka baka öldürüldü.
Bu arada en büyük endişemiz de Türkiye’nin çeresinin kuşatıldığı. günün birinde Türki\e’ve de benzeri müdahalelerin yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu dikkatlerinize sunarız.
Buna fırsat vermemek için çözüm merhum Hocamızın işaret etmiş olduğu gibi Ortadoğu’da mazlum milletlerin bir araya gelmesinden ibarettir. Bunun temelini de Hocamız D-8 ile atmıştır”
Yine Muhterem Erbakan Hocamız bundan 40 yıl önce İslam Barış Gücünün kurulmasını gündeme getirmiştir, “Çünkü Hocamız 1970’li yıllarda bu tür tehlikelere işaret etmişlerdi. Çözüm olarak da İslam Barış Gücü’nün kurulmasını önermişlerdi. 40 yıl önce bu tür tehlikelerin olabileceğini haber vermişti. Yine 1990 ü ‘ ıllarda da Hocamız İslam ülkelerinin bir ara\a gelmesinden başka çare olmadığını \urgulamıştı.
Kıymetli basın mensupları,
Tarihirnizde önemli bir \ere sahip olan Çanakkale Zaferimizin 96 }‘ıİını kutladığımız bugünlerde o ruhaniete. o
maneiata sahip olacak nesillerin yetişmesi için Kur’an kursları e İmam Hatipler açılmıştır.
28 Şubat döneminde orta kısmı kapanan İmam Hatiplerin e Kur’an öğreniminin önündeki 12 \aş engeli hala de\am etmektedir. Bu asaklar AKP iktidarında da devam ettiğini hatırlatmak isteriz.
Milli Görüş olarak koalis on ortağı olmasına rağmen 70’li ıllardaki bü ük manex i hamle gerçekleştirmiştir. Başbakan’ımız da İmam Hatip mezunu olarak üniversite okuyup Başbakan olmuştur ancak kendileri dokuz yıldır tek başına iktidar olmalarına rağmen İmam Hatip Lisesi mezunlarının sıkıntılarını başörtüsünde olduğu gibi gideremediler.
Milli Görüş temeli bin yıllık bir geçmişi olan sağlam bir apı üzerine kuruludur.
Ülkede yeni düzeni kuracak olan bizden başka bir parti yoktur.
Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin en büyük gücü inancı, teşkilatları e temsil ettiği bu millettir. Bütün insanlığın Milli Görüş’e bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu bilerek gençlik teşkilatlarımız e hanım teşkilatlarımız ile topyekün bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 
Son olarak bizleri bu toplantıda yalnız bırakmayan değerli Kırıkkale halkına ve basın mensuplarına a\rıca teşekkür edi\or çalışmalarınızda başarılar dili\orum.
SAADET PARTİSİ
GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI
SALİH TURHAN

 

Bu haber 2117 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi