Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Dr.Osman Acar Radyoların Yayınlarında Konuştu

Dr.Osman Acar Radyoların Yayınlarında Konuştu

Tarih 28 Mart 2011, 18:22 Editör PINAR YILMAZ

Dr.Osman Acar Radyo K -ÖZFM-ANADOLU-RADYO71 VE KESKİM FM Yayınlarında

DR. OSMAN ACAR RADYO ORTAK YAYININA ÇIKARAK ADAY ADAYI YOLCULUĞUNU NALATTI.

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili A.Adayı Op. Dr. Osman ACAR, Radyo K, Radyo Öz FM, Radyo Anadolu, Radyo 71 ve Keskin Fm de canlı ortak yayına çıkarak röportaj verdi. Öz FM stüdyolarında gerçekleştirilen programı Öz Fm Radyo imtiyaz sahibi Murat SEKMAN ve Radyo K imtiyaz sahibi Kadir KİPMEN sundu. Karşılıklı röportaj ve sohbet ortamında gerçekleşen programda DR. ACAR,  aday adaylığı ili ilgi süreçte proje ve siyasete ilişkin görüşlerini sundu.

Dr. Osman ACAR RADYO KONUŞMASI TAM METNİ:

KISACA KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?

1965 yılında Keskin’in Kaçak Köyü’nde doğdum.  

İlkokulu Köyümde tamamladıktan sonra Ortaokul ve Lise öğrenimimi Kırıkkale İmam Hatip Lisesi’nde tamamladım. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesinden mezun oldum.

1997 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Göz hastalıkları ve Cerrahisi bölümünde İhtisasımı tamamladım.

1998 -2004 yılları arası Kırıkkale Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesinde siz değerli hemşerilerime göz hekimi olarak hizmet vermeye çalıştım.

- Benim üniversite eğitimim dışında bütün yaşantım Kırıkkale’de geçti.

- Beni ve ailemi aşağı-yukarı bütün Kırıkkale tanıyor.

- Biz şimdi nasıl sizlerin arasında, sizlerle birlikte hayatımızı sürdürüyorsak, bundan sonra da böyle olacak. Hemşerilerimizin derdi derdim, sevinci sevincim olacak.

-Amacımız Kırıkkale’mize ve Ülkemize hizmet etmek, sizlere ve yavrularımıza daha huzurlu bir ortam oluşturmak, onurlu bir gelecek bırakmaktır.     

 

AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN ÜLKEMİZDEKİ EN ÖNEMLİ BAŞARILARINDAN BİRİ DE HİÇ KUŞKUSUZ SAĞLIK ALANINDA OLDU. SİZDE BAŞHAKEMLİĞİNİZ DÖNEMİNDE BU BAŞARIYA ORTAK OLDUNUZ.  BAŞHEKİMLİĞİNİZ DÖNEMİNDE YAPTIĞINIZ HİZMETLERDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Hepimizin bildiği gibi Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülen ve insanı merkeze alan SAĞLIKDA DÖNÜŞÜM PROĞRAMI hükümetimizin yüz akı olmuştur.

     Baş hekimlik yaptığım bu süre içerisinde; 

İŞİMİZ HİZMET, AMACIMIZ SİZLERİ MENMUN ETMEK OLDU.

DURMADIK, YORULMADIK HİZMETE DEVAM ETTİK. DESTEK SİZDEN, HİZMET BİZDEN OLDU.

 

ü      - 2008-2009 yılları arasında Sağlık Bakanlığımızca Kazakistan’da bulunan Hoca Ahmet Yesevi Uluslar arası Türk-Kazak Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kurucu Başhekim olarak görevlendirildim.

 

ü      - Bu görevimi yerine getirmek üzere Kırıkkale’de birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarımdan bir ekip kurdum. Ekip arkadaşlarımla birlikte yoğun bir çalışmanın ardından,  bir yıl gibi kısa bir sürede hastanenin kuruluşunu gerçekleştirerek, ATA DİYARI Türkistan’da soydaşlarımızın hizmetine sunduk.

 

ü      - İnsani yardım organizasyonları çerçevesinde Etiyopya, Sudan gibi Afrika ülkelerinde sağlık organizasyonlarında görev aldım.

 

Yine Bu dönemde

ü      - Başbakanlığımıza bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığınca Kırgızistan’ın Celalabat şehrindeki hastanelerin tadilat ve tıbbi donanımlarının güçlendirilmesi için proje çalışmalarını yürüttüm.

 

ü      - 2009-2011 tarihleri arasında Sağlık bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünde haftanın iki günü olmak üzere çeşitli proje çalışmaları yürüttüm.

 

ü      - Görev yaptığım bu süre içerisinde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesindeki değişimi ve gelişimi sizler yaşayarak gördünüz.

 

ü      - Göreve başladığımızda 250 olan yatak kapasitesini 450’ye çıkardık.

 

ü      - Hizmet alımı yoluyla 50 kişi ye istihdam sağlanırken, biz bu sayıyı 250’ye çıkararak 200 Kırıkkale gencine daha fazla iş imkanı sağladık..

 

ü                        - Daha önce açık kalp ameliyatı ve kalp anjiosu olmak için Ankara’ya gitmek zorunda olan hemşerilerimizi,  biz bu çileden kurtardık. Hastanemizi açık kalp ameliyatı ve kalp anjiyosu yapılır hale getirdik.

 

ü                        - Yoğun bakım ünitesindeki yatak kapasitesini 12’den 33’e çıkardık. Bu sayede hastalarımızın yatak yokluğundan dolayı Ankara’ya sevk işlemine son verdik.                                                                   

 

ü                        - Göreve geldiğimde inşaatı bitmiş ve atıl durumda olan lojman ve klinik otel binalarını hastanemizin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenleyerek hizmete açtık

Bu alanda sırasıyla:

 

ü      60 yataklı Fizik tedavi merkezi ve Nükleer tıp merkezi kurduk.

 

ü      Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan ve bakım gerektiren yaşlı hastalarımıza hizmet vermek amacıyla Geriatri merkezini ve evde bakım birimini hizmete açtık. Geriatri merkezinde yaşlı hastalarımıza,  evde bakım birim ile de yatalak hastalarımıza evlerinde tedavi olma imkânı sağladık

 

ü      Daha önce 5 adet diyaliz makinesi ile uygunsuz koşullarda hizmet veren diyaliz ünitemizi, makine sayısını artırarak daha ferah bir mekanda hastalarımızın hizmetine sunduk.                                

 

ü      Hepinizin de bildiği gibi, mevcut hastanemizin iki katı büyüklüğündeki yeni hastane inşaatımızın temeli atıldı. İnşaatımız sizlerinde takip ettiği gibi hızla yükselmektedir. 

 

ü      Hastanemiz tamamlandığında Orta Anadolu’nun en büyük hastaneleri arasına girecek,  Çankırı, Çorum, Yozgat ve Kırşehir gibi çevre illere de sağlık hizmeti verecektir.

 

ü      - Hizmete açtığımız yeni birimler ve yaptığımız diğer çalışmalar neticesinde hastanemizi, sadece Kırıkkale’ ye değil çevremizdeki diğer illere de hizmet veren bölge hastanesi konumuna getirdik.

 

ü      Yaptığı çalışmalar sonucunda Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan Kırıkkale’de, YILIN HEKİMİ ödülünü aldım

 

PEKİ BAŞARINIZIN SIRRI NERDE YATIYOR?

 

-Benim cok şey konuşup hiçbir şey yapmamaktansa, yapabileceğimiz şeyleri konuşmak, üzerinde kafa yormak ve çözüm üretmek her zaman benim ilkem olmuştur.

 

-Çalışma hayatım boyunca üç husus benim önemle vurguladığım ve uyduğum prensip olmuştur:

 

Birincisi Konuşmak zorunda değilsiniz ama konuştuğunuzda da asla doğruluktan ayrılmayacaksınız.

 

İkincisi, Söz vermek zorunda değilsiniz ancak verdiğiniz sözü de mutlaka yerine getireceksiniz.

 

Üçüncüsü de Kimse emanet kabul etmek zorunda değildir. Ancak emaneti kabul etti iseniz yâ da emanete talip olduysanız ona ihanet etmeyeceksiniz.

Bence üstlendiğiniz yâda talip olduğunuz işte ya da görevde başarılı olmanız, sahip olduğunuz prensiplerinizle ilgilidir. Önünüze koyduğunuz hedefleriniz ve bu hedeflere nasıl ulaşacağınız da yine bu prensiplerinizle ilgilidir.

Ben hedeflerime ulaşmada az önce söylediğim üç temel prensipten ayrılmadım. Çalışma hayatım boyunca bu prensiplere hep dikkat ettim.

Allah’a hamdolsun bunun neticesini hep başarı elde ettim. Bu prensiplerime bundan böyle siyaset yaptığım sürece de bağlı kalacağım.

Bu güne kadar talip olduğum her işi başardım ve başaramayacağım hiçbir işe de talip olmadım.

SİYASETE ÇOK HIZLI GİRDİNİZ. ÇALIŞMALARINIZI ADAY ADAYI GİBİ DEĞİL DE DAHA ÇOK ADAY OLMUŞ GİBİ YÜTÜRÜYORSUNUZ. 

NEDEN BU KADAR TEMPOLU YÜTÜRÜYORSUNUZ KAMPANYANIZI?

Az önce de söyledim. Prensipleriniz varsa ve bunlar doğru şeyler ise bunlara uymak zorundasınız. Ben Kırıkkaleli dostlarımızın oyuna talip oldum. Onlar benim için birer emanettir. Dolayısıyla mecburum işimi ciddi yapmaya.

Siyasete girerken her insanın belli amacı, gayesi ve ulaşmak istediği bir hedefi vardır.

Siyasette HESAP SORAN DEĞİL, HESAP VEREN BİR SİYASET ANLAYIŞIMIZ olacak.

Siyaset uzun soluklu bir süreçtir. 10 Mart 2011 tarihinde 7 yıldır yürüttüğüm Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği görevimdin ayrılarak siyasete ilk adımımı attım.

Geçen zaman içerisinde ben ve ekip arkadaşlarım gece gündüz çalışarak kendimizi haklımıza anlatmanın gayreti içinde olduk.

Bu süreçte bütün ilçe ve beldeleri ziyaret ettik.

Bu ziyaretler gösterdi ki insana insan olduğu için hizmet ederseniz sizi asla unutmuyor ve vefasını gösteriyor.

Bu geziler bize şunu gösterdi: “KIRIKKALE BİZİ GERÇEKTEN TANIYOR” bunu yakinen gördük.

Ve gördük ki biz görev yaptığımız sürede halkımızın gönlüne yatırım yapmışız.

Kadirşinas haklımız da vefasını temayül yoklamasında verdikleri oyla gösterdi.

Hepsine ayrı-ayrı teşekkür ediyorum.

İnşallah bu vefakâr halkımız Başbakanımıza da vefasını göstererek ve 12 Haziran’da Kırıkkale’de 3 sıfır yaparak Ak Parti ile yola devam diyecektir.

 

 

AK PARTİ İLE YOLA DEVAM NİÇİN ÖNEMLİ?

ü     Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten itibaren ilk defa SİVİL BİR ANAYASA yapma fırsatını yakaladı. Bu sürecin kesintiye uğramadan sonuçlanması için AK PARTİ ile yola devam.

ü     Bireysel özgürlüklerin önündeki her türlü engelin kaldırılması için AK PARTİ ile yola devam

ü     Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin geleceğinin teminat altına alınması için AK PARTİ ile yola devam

ü     Yokluk ve yoksulluğun kaderimiz olmaması için AK PARTİ ile yola devam

ü     Örümcek ağı gibi ülkenin dört bir yanına yayılan duble yollar için AK PARTİ ile yola devam

ü     Hastaların, hastanelerde rehin kalmaması için AK PARTİ ile yola devam

ü     İlaç kuyruklarında çile çekmemek için AK PARTİ ile yola devam

ü     Çağı yakalayan ve dünyaya hükmedecek bir gençlik için AK PARTİ ile yola devam

ü     Yavrularımıza onurlu bir gelecek bırakmak için AK PARTİ ile yola devam

ü     Hayat pahalılığı ve enflasyon altında ezilmemek için AK PARTİ ile yola devam

ü     Her alandaki değişim ve dönüşümün hız kesmemesi için AK PARTİ ile yola devam

PEKİ NEDEN SİYASET?

- İnsan yaratılışı gereği daima en iyiyi en güzeli elde etmek için uğraşır. Bizde sayın başbakanımızın sık sık söylediği gibi “HİZMETTE SINIR YOKTUR” sözünü kendimize şiar edinerek üstlendiğimiz görevlerde halkımıza hizmetin en iyisini sunmaya çalıştık.

- Bizde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu bu hizmet kervanına katılma arzusundayız.

 

-Allah nasip eder aday olur da seçilirsem bilgi ve tecrübelerim, hizmet aşkım, çalışma ahlakımla siz değerli hemşerilerimin hizmetinde olacağım.

 

-Sizlerde birlikte çıktığım bu kutlu yolculukta hedefimiz GELECEK SEÇİMLER İÇİN DEĞİL, GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN ÇALIŞMAK olacaktır.

 

-Hakkımızda hayırlı olacaksa Rabbimden insanlara hizmet etme imkânı vermesini ve milletvekilliği nasip etmesini diliyorum.

 

ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNU OLARAK NEYİ GÖRÜYORSUNUZ?

Bu soruyu hangi ilde sorsanız alacağınız cevap elbette İŞSİZLİK olacaktır. Kırıkkale’nin de en büyük sorunu işsizlik.

 

Bu sorun iktidara gelmiş bütün hükümetlerin çözmeyi hedeflediği öncelikli sorundur. Türkiye genç nüfus sahip bir ülke. Dolayısıyla işsizlik oranı ister istemez oluyor. Bunu sadece devletin çözmesini beklemek mümkün değildir.

 

- Bu sorunun çözümünün öncelikli şartı her alanda üretimin artırılmasıdır.

 

- Günümüz dünyasında devlet artık üreten değil koordine eden ve denetleyen konumunda olmak zorundadır. Dolayısıyla üremini artırılmasın da devletten çok özel sektöre iş düşmektedir.

 

-Bu çerçevede biz, özel sektör yatırımcılarımızın karşılaştıkları sorunların takipçisi ve çözümü noktasında onların yanında olacağız.

 

- Son 25 yol bize şunu öğretti: İşsizliğin en büyük nedeni ekonomik krizlerdir. 

 

- Dünya artık birbirine bağımlı ekonomik modellerle yönetiliyor.

 

Her hangi bir ülkede çıkan ekonomik sorunlar hiç ilgisi olmayan ülkeleri de etkilemektedir.

 

- Bu da ister istemez işsizliğin artmasına sebep olmaktadır.

 

Ancak Türkiye,  dünyayı sarsan bu ekonomik krizleri hükümetimizin aldığı tedbirler neticesinde başarıyla atlatmış,  hatta bu krizleri fırsata çevirerek yıllık büyüme hızımız yıllık %  6’lar civarına çıkarmıştır.

HEPİMİZ ARTIK ŞUNU ÇOK İYİ ÖĞRENMELİYİZ

- Günümüz dünyasında devlet’in rolü Eğitim, sağlık, güvenlik, ulaşım ve adalet gibi alanlarla sınırlanmakta ve bunun dışında tamamen özel sektörün aktif olması gerekmektedir.

 

BEN ADAY OLAYIM OLMAYAYIM BİZ DİNLEYEN DEĞERLİ HEMŞERİLERİMİN ŞUNU UNUTMAMALARINI İSTİYORUM TÜRKİYENİN VE BÖLGE ÜLKELERİNİN AK PARTİ HÜKÜMETİNE İHTİYACI VAR.

 

-Ak Parti hükümetleri yaptığı yatırımlarla ve attığı adımlarla yurdumuzun her köşesine damgasını vurduğu gibi izlediği komşularımızla sıfır sorun ilkesi sayesinde yürüttüğü onurlu dış politikalar ile bölge ülkelerinin geleceklerinin şekillenmesine de damgasını vurmuştur.

Son olarak Libya’da olanlar hepimizin malumu. Türkiye olmadan, Türkiye’nin onayı olmadan orta doğu şekillenemiyor. Bölge ülkelerinde domino taşı gibi bir birini etkileyen olayların ilham kaynağı Türkiye’dir. Bu gün herkes biliyor ki Ortadoğu Ülkelerinde model ülke Türkiye, Örnek Lider de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ DIR.

 

-Bu yüzden gerek ülkemiz gerek, gerekse Ortadoğu hem siyasi hem de ekonomik alanda çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için yarınlarımızın güvence altına alınması için Türkiye’nin ve içinde bulunduğumuz bölgenin Ak Parti iktidarına ihtiyacı vardır.

 

- Bu çerçevede şunu unutmayalım hem bölgemiz için hem Türkiye’miz için  AK PARTİ’NİN GÜCÜ HUZURUN GÜVENCESİ dir.

-Yeni oluşacak millet meclisinin yeni bir anayasa yapacağını asla unutmayın. Oylarınızı buna göre vermenizi özellikle siz değerli hemşerilerime hatırlatıyorum.

 

Sohbetimize son bir hususun da atını özellikle çizmek istiyorum. Salı günü genel merkezimize mülakat için çağrıldık. Genel merkezimizdeki yoğunluk 12 Haziran yapılacak seçimin adeta provası görünümündeydi. Her ilden yüzlerce, binlerce aday adayı gelmiş. Yaklaşık 6.000 kişinin aday adayı olduğu bir parti seçmenin de yönünün neresi olduğunu aslında gösteriyor.

 

Bizde ister aday olalım ister olmayalım, Kırıkkale AK Parti teşkilatı olarak bu seçimlerden zaferle çıkabilecek inanca, cesarete, azme ve çalışkanlığa sahibiz.
Bu süreçte çalmadığımız kapı, elini sıkmadığımız, halini ve hatırını sormadığımız, derdini dinlemediğimiz insan bırakmayacağız.
İnşallah, birlik ve beraberlik içinde inançla, azimle ve kararlılıkla çalışarak,  zafere ulaşacağız. Ve Kırıkkale’de 3 sıfır yapacağız.

 

Radyoları başında bizleri sabırla dinleyen bütün hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

-Bu süreçte onların yardım ve destek bekliyorum.

-Dualarınızda bizleri de unutmasınlar.

-Allah yar ve yardımcımız olsun.

-Gelecek günlerimiz ak ve aydınlık olsun. Diyorum

-Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

 

 

Bu haber 2124 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi