Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

60 Kadın Çiftçiye Yeni müjdeli proje

60 Kadın Çiftçiye Yeni müjdeli proje

Tarih 28 Mart 2011, 21:19 Editör PINAR YILMAZ

60 Kadın Çiftçiye Yeni müjdeli proje

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KADIN ÇİFTÇİLERE PROJE 

-60 KADIN ÇİFTÇİYE “ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ” KURSU VERİLECEK 

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü tarafından Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan  Kadın Çitçilerimizle “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği” isimli projesi kabul edildi. 

Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, basın toplantısı düzenleyerek ‘Kadın Çitçilerimizle Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği’ hakkında bilgiler verdi.  Ahiler Kalkınma Ajansı’na Kırıkkale Valiliği’nin talimatları ile Valilik bünyesinde kurulan proje ofisinin destek verdiği, Valiliğe bağlı kamu kurum ve kuruluşları, Üniversite, sivil toplum kuruluşları ve özel şahıslar olmak üzere Ahiler Kalkınma Ajansı’na Kırıkkale’den toplam 82 proje sunulduğu ifade edildi. En fazla projeyi yaparak, Ajansa başvuran ilin ise Kırıkkale olduğu belirtildi. 

 

KADIN ÇİTÇİLERİMİZLE "ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ" PROJESİ HAYATA GEÇİYOR 

‘Kadın Çitçilerimizle Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği’ projesi ile Kırıkkale’de üretici sayısını artıracaklarını vurgulayan Yıldız, “Üretimin alanını genişleterek,  ürün kalitesini iyileştireceğiz. Çitçi ailelerimizin refah seviyelerini artırmak, alternatif üretim alanlarının ve yeni istihdam alanlarının çoğaltılmasını hedeflemekteyiz. Bu eğitimin devamında Valimiz Hakan Yusuf Güner’in destekleri ile İl Özel İdaresi finansman ve Tarım İl Müdürlüğü’nün teknik desteği ile üretilecek seralarla, bu konuda eğitilmiş üreticilerimiz desteklenecektir” ifadelerinde bulundu. 

 

Kırıkkale’de sebze-meyve istihdamının artırılması gerektiğine değinen Müdür Süleyman Yıldız, “Tarımsal üretime geçerek, Tarımsal yatırımların oluşması gerekir.Kadın Çiftçilerimizle"Örtü altı sebze yetiştiriciliği " projesini hayata geçirerek Sanayi yatırımı ile istihdamı artırmış olacağız. Kabul edilen proje ile kadın çitçimiz hem ailesine, hem de kendine maddi gelir sağlayacak. Çiftçimizin, üretmiş olduğu ham maddeyi daha bilinçli şekilde pazarlama imkânı bulacağız.Ahiler Kalkınma Ajansı ile resmen imzalanarak resmen başlayan projenin tutarı 95.060 Tl.dir bunun %71 olan 67.492 Tl Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak kullandırılacaktır. Teorik kursumuz 25 gün sürecek ve 2011 yılının sonuna kadar devam edecek. Kadın çitçilerimizi, kurs sonunda Antalya’ya götüreceğiz.  Antalya’da seraları gezdirerek çitçilerimize geniş çaplı bilgi vereceğiz. Çitçilerimizin kurs göreceği seralar ise Aşağı Mahmutlar ve Tarım il müdürlüğü uygulama bahçesinde 108 metre kare (m2) eğitim amaçlı sera kurulacaktır.” dedi.

AY-Haberci

 

 

Bu haber 1955 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi