Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Mahkumlar Dünya Tiyatro gününde Sahne Aldı

Mahkumlar Dünya Tiyatro gününde Sahne Aldı

Tarih 29 Mart 2011, 23:53 Editör PINAR YILMAZ

S.Yeşilyurtun Mahkum Öğrencilerinden Tiyatrocular gününe oyunlu kutlama

 Mahkumlar Dünya Tiyatro gününde Sahne Aldı

 

 

 

Kırıkkale'nin Delice ilçesindeki Cezaevi İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlüler ve mahkumlar, oynadıkları Oyunlarla hem düşündürdü, hem de güldürdü.

 

Kırıkkale'nin Delice ilçesindeki Cezaevi İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlüler ve mahkumlar, oynadıkları Oyunlarla hem düşündürdü, hem de güldürdü.

Cezaevi Toplantı Salonu'nda sergilenen 'Kısmetimi Arıyorum' adlı
Oyunda bazı televizyon kanallarında yayınlanan evlilik programlarına vurgu yapıldı. Sezai Yeşilyurt'un yönettiği tek perdelik, 9 kişilik ve 30 dakikalık Oyun sonunda mahkumlara sertifika verildi. Mahkumlar da programa katılanlara çiçek takdim etti.

  

 
Programa
Kırıkkale Vali Yardımcısı İsmail Özdemir, Delice Kaymakamı Hüseyin Sayın, Delice Savcıları Barış Kılıç, Ziya Öztürk, Kırıkkale Kültür Müdürü Yahya Kemal Er, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Başekin, Ceza İnfaz Kurumu İkinci Müdürü Yaşar Yüz, kurum öğretmenleri Veysel Kamalı, Rıza Asil, kurum personeli, infaz koruma memuru ve infaz koruma baş memuru katıldı.

Delice Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Başekin, cezaevinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle uygulamalı tiyatro dersleri verilmeye başlandığını söyledi. Başekin, günümüzde değişen infaz anlayışıyla birlikte ülkemizdeki ceza infaz kurumlarında, güvenlik tedbirlerinin yanı sıra eğitim faaliyetleri ve sosyal-kültürel faaliyetlerin de ön plana çıktığını söyledi. Tiyatronun cezaevinde bulunan hüküm ve tutuklularda büyük değişiklikler yaşandığını belirten Başekin, "Bu vesileyle mahkumları sosyal aktivitenin içine almış bulunmaktayız. Cezaevi idaresi, değişen infaz anlayışına uygun olarak bu faaliyetlere büyük önem vermiştir. Bu faaliyetler imkanlar ölçüsünde gerçekleştirilmektedir." dedi.

  



Tiyatro Şubat Sanat Yönetmeni Sezai
Yeşilyurt ise üç haftadır eğitim verdiği mahkumların, derslerde başarılı olduklarını ve geleceğe dair sorular sormaya başladıklarını belirtti. Sözlerinin sonunda Yeşilyurt, Oyunla cezaevi tiyatro Oyuncularının kendi yeteneklerini sergileyeceklerini hem de Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladıklarını kaydetti.

Yaklaşık 3 haftalık eğitim sırasında kendilerinde büyük değişiklikler gördüklerini ifade eden
Oyuncu mahkumlar, "İçimizde Oyuncu yeteneğinin olduğunu bilmiyorduk. Bu sırrı ortaya çıkardılar. Şu anda sertifikalarımızı aldık. Cezaevinden çıktıktan sonra tiyatro grubu kurmayı düşünüyoruz." dediler. -

 

 

Bu haber 4283 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi